dinsdag 2 juni 2020

162 - HET DAGELIJKS BROOD HOE HOUDT MEN ZICH BEURZENSNIJFERS VAN HET LIJF ZELFS ALS DIE ’N KEPIE DRAGEN

162 - HET DAGELIJKS BROOD
*
 
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Dinsdag 2 juni 2020

**
- Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.
*
Inderdaad, het is al een historisch oud zeer, de ‘Belgen’ en de Fiscus. Dat komt volgens mij in hoofdzaak door wederzijdse schrokkerigheid, maar vooral door de verspilzucht van dat uit de zakken geklopt overheidsgeld.
Eerlijkheid zowel als matigheid zijn dus ver te zoeken. Maar ach, zeggen beide partijen… wat niet weet, niet deert. En zolang Cesar als een gek regeert, waarom zouden wij hem dan geven wat hem toekomt?
Maar ja, het is nu eenmaal zo. Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren en precies daarom wordt er niet aan doodslag gedaan.
**
*
En trouwens, waarvan anders zouden de fiscale adviesbureau’s dan wel moeten leven?
Maar troost U, zei de beul tot de gehangene
Het kietelt even maar ’t duurt niet lang.
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
*
IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME
ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Even ter herinnering brengen.. Ergens te velde in Oost-Vlaanderen bevindt zich een normaal alledaags dorpje dat Horebeke heet. Vriendelijke mensen, ’n troepje huizen, wat nering, een kerkje met daarrond een idyllisch gezellig begraafplaatsje. Een genot om daar – levend en wel – te vertoeven. De stille eeuwigheid hangt daar voelbaar tussen de kruisjes. ‘Warte nur, balde ruhest Du auch’ staat er nog niet.
Wat echter wel opvalt, dat men daar tot op de huidige dag zot is van Koning Willem I van Oranje. Dat was me nog even ’n Koning om U tegen te zeggen. Zelfs in de dood zorgde hij nog voor zijn onderdanen.
Vroeger kwamen wij daar regelmatig, omdat mijn favoriete jeugdschrijver, een zekere A. HANS er zijn stek heeft gehad. Later leerde ik dat de man ‘A’ eigenlijk Abraham heette en daar ooit de dorpsonderwijzer schijnt te zijn geweest. Ha, die ‘Hansjes’ van toen.
Ook tijdens die kinderjaren leerde ik toen van Grote Zus, een paar dagen geleden 91 jaar geworden, oud en dement, zelfs het Corona Virus blijft overleven.
Nostalgie naar de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden? Bij de Nonnetjes op de Meisjesschool geleerd?
Let op hoe dat luidt, want wat in de jaren 1815-1830 gold, geldt ook nu inzonderheid voor de slokkoppige Overheid van sedertdien….

WIJ WILLEN WILEM WEG
WILDE WILLEM WIJZER WEZEN
WIJ WILDEN WILLEM WEER.



Geen opmerkingen: