zaterdag 13 juni 2020

382 70 - OVER FISCALITEIT * * Zaterdag 13 juni 2020 * Ons Crootje, Mini Sterretje van Geen Financiën, heeft dus ook de pandemie overleefd. Als bewijs van zijn alwetendheid heeft die nu beslist dat bedrijven 1/4de van wat er geïnvesteerd wordt van hun belastbare winst mogen aftrekken. Voor onwetende buitenstaanders misschien iet of wat wrang overkomt. Want van belastbare winsten, in deze corona-tijden is er inderdaad al lang geen sprake meer. Daarom deze toelichting. Want ‘verliezen’ zijn overdraagbaar naar de volgende jaren. Wat dus wil zeggen, dat deze van de toekomstige winsten mogen in mindering gebracht worden tot deze ‘opgebruikt’ zijn…. Deze maatregel is a.h.w. een illustratie van het gezegde ‘Zoek de shaduwkant in ’t leven, de Zon komt vanzelf’. Een idee die mij aangezet heeft om een ‘Dienstbrief’ van een plaatselijk welbekend Accountants-Bureau mee te geven. * Nieuwsbrief Warfid nieuwsbrief@warfid.be Do 11-6-2020 * Bekijk deze email in uw browser Kapitaal Injectie Met (Kleine) Fiscale Korting Om mee te pogen onze ondernemingen te stutten die in grote getale in min of meerdere mate zullen afzien van de huidige COVID-19-crisis, heeft de Vlaamse regering nu een broertje van de Winwin-lening boven de doopvont gehouden. Het gaat over een gelijkaardig systeem om cash ter beschikking te stellen aan een KMO, maar dan niet als lening, maar wel als effectieve deelname in het kapitaal. Dit kind wordt gedoopt met de naam “Vriendenkapitaal”. Lees meer: Overweeg om de (Corona)verliezen van uw vennootschap privé ten laste te nemen Heel wat vennootschappen zullen in de huidige crisis een boekhoudkundig (en fiscaal) verlies realiseren. Wanneer uw vennootschap zich in een dergelijke situatie bevindt, ze nood heeft aan liquiditeiten ter overbrugging van deze moeilijke periode en u persoonlijk nog over een mooie spaarpot beschikt, kan er worden geopteerd om die gelden aan de vennootschap te verstrekken onder de vorm van een geldlening. Een alternatieve en minder gekende piste is dat u deze gelden stort ter aanzuivering van deze verliezen en de betaalde som in aftrek brengt in uw aangifte personenbelasting. Oze adresgegevens: Waregemse Fiduciaire Noorderlaan 76 Waregem 8790 NASCHRIFT Kennis overweegt nooit. En zeker niet als het om de eigen zuur verdiende centjes gaat waarnaar die verdomde Staat zo grijpgraag naar uitziet. En wat meer is: voor deze kennis heeft U niet eens een wapenvergunning nodig….

382
70 - OVER FISCALITEIT
*
      
*
Zaterdag 13 juni 2020
*
Ons Crootje, Mini Sterretje van Geen Financiën, heeft dus ook de pandemie overleefd. Als bewijs van zijn alwetendheid heeft die nu beslist dat bedrijven 1/4de van wat er geïnvesteerd wordt van hun belastbare winst mogen aftrekken. Voor onwetende buitenstaanders misschien iet of wat wrang overkomt. Want van belastbare winsten, in deze corona-tijden is er inderdaad al lang geen sprake meer.
Daarom deze toelichting. Want ‘verliezen’ zijn overdraagbaar naar de volgende jaren. Wat dus wil zeggen, dat deze van de toekomstige winsten mogen in mindering gebracht worden tot deze ‘opgebruikt’ zijn….
Deze maatregel is a.h.w. een illustratie van het gezegde ‘Zoek de shaduwkant in ’t leven, de Zon komt vanzelf’.
Een idee die mij aangezet heeft om een ‘Dienstbrief’ van een plaatselijk welbekend Accountants-Bureau mee te geven.
*
Nieuwsbrief Warfid
Do 11-6-2020
*
Bekijk deze email in uw browser
Kapitaal Injectie Met (Kleine) Fiscale Korting
Om mee te pogen onze ondernemingen te stutten die in grote getale in min of meerdere mate zullen afzien van de huidige COVID-19-crisis, heeft de Vlaamse regering nu een broertje van de Winwin-lening boven de doopvont gehouden. Het gaat over een gelijkaardig systeem om cash ter beschikking te stellen aan een KMO, maar dan niet als lening, maar wel als effectieve deelname in het kapitaal. Dit kind wordt gedoopt met de naam “Vriendenkapitaal”.
Lees meer:
Overweeg om de (Corona)verliezen van uw vennootschap privé ten laste te nemen
Heel wat vennootschappen zullen in de huidige crisis een boekhoudkundig (en fiscaal) verlies realiseren. Wanneer uw vennootschap zich in een dergelijke situatie bevindt, ze nood heeft aan liquiditeiten ter overbrugging van deze moeilijke periode en u persoonlijk nog over een mooie spaarpot beschikt, kan er worden geopteerd om die gelden aan de vennootschap te verstrekken onder de vorm van een geldlening. Een alternatieve en minder gekende piste is dat u deze gelden stort ter aanzuivering van deze verliezen en de betaalde som in aftrek brengt in uw aangifte personenbelasting.
Oze adresgegevens:
Waregemse Fiduciaire
Noorderlaan 76
Waregem 8790
NASCHRIFT
Kennis overweegt nooit. En zeker niet als het om de eigen zuur verdiende centjes gaat waarnaar die verdomde Staat zo grijpgraag naar uitziet.
En wat meer is: voor deze kennis heeft U niet eens een wapenvergunning nodig….




Geen opmerkingen: