woensdag 17 juni 2020

72 TSCHELDT: HET HEEERLIJK NIEUWE IMAGO VAN DE EGBERT LACHTAERT & HET RIJK VAN DE ZILVERFEN ZELFA MADHLOUM

72 TSCHELDT: HET HEERLIJK NIEUWE IMAGO VAN DE RIBERALS
**
*
Woensdag 17 juni 2020
*
Breaking News Column
 Het spookbedrijf van Zelfa Madhloum, woordvoerster Open-Vld
13 juni 2020 Bono Bo
*
Zelfa Madhloum is de nieuwe woordvoerster van de Open-Vld en PR-verantwoordelijke van Egbert Lachaert, de nieuwe voorzitter. Madhloum profileert zich overal als ‘serial entrepreneur’. ‘tScheldt vroeg zich uiteraard af waar en hoeveel Zelfa dan al ‘serial ge-entrepreneurd’ heeft. Op het wereldwijde internet, en dat is ondertussen duizenden bibliotheken samen, vonden we slechts één verwijzing naar een bedrijf van Zelfa, en dat was op Zelfa’s eigen website.

Wat lazen we op de persoonlijke website van Zelfa Madhloum? “In 2017 richtte ik mijn tradingbedrijf The Belgian Food Company op waar ik als handelsvertegenwoordiger Belgische bedrijven representeer in het buitenland. Ik exporteer en verleen advies voor afzetmarkten als het Midden-Oosten en Afrika en representeer bedrijven in buitenlandse beurzen.”

Zoiets klinkt natuurlijk goed, want Open-VLD, dat is de partij van de doeners. En de durvers. Duizenden liberalen begonnen spontaan te saliveren bij het grote nieuws van haar aantreden…. eindelijk een echte onderneemster als woordvoerder van onze partij! Eén die durft en doet! Hip Hip Hoera!

Licht achterdochtig zoals we zijn gingen wij op zoek naar dat bedrijf …. Eerst gewoon “googelen”. En ja, een prachtige website duikt op. The Belgian Food Company blijkt zichzelf aan te prijzen als unicum: heb je als Tutsi, Inuït of Pijlstaartamazone indiaan een Belgisch product nodig, slechts één adres. Ergens in Puurs. Ongetwijfeld een megabedrijf. Alhoewel…. Veurtstraat 7. Op loopafstand van de Duvel-brouwerij, een bescheiden woning met gele kinder-tractor voor de deur…

Spijtig genoeg ontbreekt op de gelikte website van The Belgian Food Company verder elke inhoudelijke informatie. Wie hun klanten zijn bijvoorbeeld. Als je echt eens wil gieren, moet je naar de antwoorden op de FAQ’s gaan zien. Daar staan nog altijd alle ‘proefzinnen’ van de web-designer. Iets in het Latijn (De Wever, help!) Is er dan niemand van de Open-Vld die de website van Zelfa heeft bekeken vooraleer haar aan te werven als PR-verantwoordelijke?

Het kan toch niet zijn dat alle klanten van The Belgian Food Company latinisten zijn, vroegen we ons af. Nee blijkbaar niet, want op de website staan 4 referenties. Vier mensen schreeuwen hun blijdschap van het dak over de fantastische samenwerking met The Belgian Food Company. Een normale referentie houdt naam en bedrijf in. Bij Zelfa niet. Bij Zelfa staat er alleen een naam en een land.

Zo schrijft Saïd El Talhouai uit ‘Morocco’ dat hij al twee jaar samenwerkt met The Belgian Food Company en dat hij erg onder de indruk is van hun diensten. Er staat niet bij voor welk bedrijf Saïd El Talhouai dan wel werkt, but who cares… een referentie is een referentie.

Even enthousiast is Yasmina Salhaoui uit de Verenigde Arabische Emiraten (UAE). Ze raadt iedereen aan met The Belgian Food Company te werken en ze beweert dat de leveringen altijd punktueel waren. Er staat niet bij voor welk bedrijf Yasmina werkt, but who cares… een referentie is een referentie.

We hopen voor Zelfa dat ze haar geld kreeg van deze referenties want als wij deze referenties opzoeken op het web blijken ze nogal … heu… onbestaande te zijn?

Als je naar onze vrienden Saïd en Yasmina op zoek gaat is er telkens maar één referentie op datzelfde wereldwijde internet met die duizenden bibliotheken van daarstraks, en dat is de website van… Zelfa.

Alhoewel het bovenstaande verwonderlijk is, zijn we bij ‘tScheldt doorgaans geen moeilijke mensen. We beschikken ook niet over de computers van de CIA of de budgetten van de Vlaamse kranten die dit opzoekingswerk eigenlijk zouden moeten doen. Het zou kunnen zijn dat de namen van deze referenties op de website van Zelfa verkeerd geschreven zijn, of een of andere Arabische variant hebben die Google niet kent… kan allemaal. Althans dat hopen we want de enige andere betekenis van het bovenstaande is dat Zelfa deze referenties uit haar duim gezogen heeft… en dat zou een PR-verantwoordelijke van een liberale partij toch nooit doen?

Dus… verder zoeken dan maar. De Kruispuntbank van Ondernemingen eens doorsnuffelen. Daar staat immers elk Belgisch bedrijf op. Mooie zoekmotor hebben ze. Helaas, kijkt u mee: noppes.

Terwijl elke onderneming er toch op moet staan. Wettelijke procedure, bij oprichting moet men zich er registreren.

De Balanscentrale van de Nationale Bank? U raadt het al. Ofschoon elk bedrijf ook hier wettelijk verplicht is haar jaarrekeningen te publiceren, geeft ook hier de zoekmotor geen enkel resultaat.

Koppig als we zijn: het Staatsblad. Op zoek naar de publicaties aldaar. Een oprichtingsakte bijvoorbeeld. Wat vinden we daar? Een bedrijf met dezelfde naam. In Gent. In de Karel van Hyfthenstraat 33. Helaas, ontbonden sinds …1986. Toen was Zelfa nog niet geboren.

Een mysterie dus…

Misschien eens bellen naar die onderneming, daar in Puurs (ja, waar Kris Peeters woont. Ook bekend voor zijn eerlijkheid). De veeltalige secretaresse nam op en zei “tuut tuut tuut….”

Wat wel duidelijk op de pretsite van “The Belgian Non Existing Food Company” staat, zijn de bijna narcistische portretten van de zelfverklaarde eigenaars, MADbloum, en haar schattebout, ene Max Van Coillie die zichzelf op Napoleontische manier de hemel in prijzen. Van Coillie leutert dat hij uit een ondernemingsfamilie komt. Zozo. Wij meteen geïnteresseerd. Wat blijkt die Van Coillie als job te hebben?

Leve LinkedIn, mijnheer werkt bij een bedrijf dat namaak-koffiecapsules maakt (namaken is ook leuk, sorry George Clooney)… Belmio. Sinds … augustus 2018.

Daarvoor was hij eventjes “werkzaam” bij The Belgian Food Company, als “owner”. Eens temeer een bewijs dat de “onderneming” van Madhloumboumboum niet echt een levendig beestje is. Als manlief het al aftrapt om elders wel geld (kindje bijna verhongerd, poes opgehaald door Michel Vandenbossche, alle kamerplanten dood, voedselbank geregeld bezocht, …. allemaal erg hoor) te gaan verdienen…

We hebben dus vermoedelijk een leugenaartje te stekken, met een spookbedrijf als uithangbord. Vinden wij het erg dat Madame Madhloum een liegebeest is? Dat ze beweert een onderneming te hebben, die weliswaar geen oprichtingsakte, jaarrekening, activiteiten of klanten heeft? Neen. Ze heeft de juiste job gevonden, ze zit prima op haar plaats.

Als woordvoerster van de Open-Vld is kunnen liegen een extra troef. Durven en Doen. Inderdaad.
                    
NASCJRIFT
**
*
De naam van de Démoiselle in kwestie is Zelfa Madhloum. ZELFA, (Selfie?) een Turkse ???? van eigen binnenlands fabricaat? Goed gelukt, daar niet van. Goed voorzien van poten en oren. De vraag is niet eens gesteld, want puur racistish van het helderste kwadraat. Turks, Marochaans of Oezbekistaans, het uiterlijke valt best mee. Maar voortgaande op de afbeelding op Google zou het me niet verwonderen, dat Patje Dewalekop, de eigenlijke bendeleider van de Blauwen, die ouwe snoeper, achter deze hoge keuze zit.
Ofwel is Vader Madhloum een rijznde ster aan het Blauwe Firmament die op die manier de weg naar de sterren opent voor zijn charmante dochter.
Maar als de vlag de lading dekt? Mij nier gelaten. Het oog wil ook wat…
 

 

Geen opmerkingen: