zondag 7 juni 2020

166 HET DAGELIJKS BROOD OP TOURNEE MET EEN OF TWEE SERIEUZE DOOR DE BURGER NAAR VOOR GESCHOVEN ‘EIGEN VOLKERS’ op de vluchct voor ander schotemorrie van het steegje

166 HET DAGELIJKS BROOD
*
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Zaterdag 6 juni 2020
**
*
 
Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.
*
Jasper D'hoore Vandaag om 01:00
**
*
Om te vermijden dat superverspreiders een tweede golf van coronabesmettingen veroorzaken legt de Overheid een nieuw arsenaal van wapens aan. Zo wordt de inzet van mobiele teams bekeken.
Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus zich via super-verspreidings-evenementen snel kan verspreiden. Dat zijn bijeenkomsten waar veel mensen samenkomen - denk aan restaurants, kerken of evenementen - en waar één besmette persoon in een keer een grote groep mensen kan aansteken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tot 80 procent van de besmettingen veroorzaakt wordt door 10 procent van de gevallen.
Nu het corona-virus in ieder geval voorlopig onder controle is, legt de Overheid een nieuw arsenaal wapens aan om te vermijden dat super-verspreiders een tweede golf van coronabesmettingen veroorzaken. Virologen stellen dat als iemand die bij een potentieel super-spreadingevent betrokken was positief test, alle andere aanwezigen geïsoleerd moeten worden. Dat is nodig omdat die mensen mogelijk besmet zijn. Zelfs als ze geen symptomen hebben, kunnen ze het virus doorgeven. In geen tijd kan het virus weer beginnen te circuleren….
*
RECHT VAN SPREKEN????
 *
Na deze dodelijke Pandemie, nu de nog veel dodelijker Inquisitie? De achtervolgingswaanzin eigen aan elk absolutisme waarvan het bestaande Socialisme de bedektere versie is van het Stalinistisch Communisme waarvan de wereld ternauwernood aan is ontsnapt..
En neen, deze stelling is geen romantisch in de lucht hangend spookbeeld, maar gewoon de doortrekking van het antieke gezegde, dat ‘Macht corrumpeert’, en dat ‘absolute macht absoluut corrumpeert’. Zie het Rode China van de huidige dag. Zie Zuid-Amerika van de huidige dag. Zie de Democ Rats in Amerika.
Dichter bij huis en bij het Chinese Corona Virus, de PVDA tellooroloog Van Ranst, die zijn Rode sympathieën niet onder stoelen of banken verstopt.
Werkloosheid, armoede, hongersnood, anarchie: de maat was daarmee toch al vol genoeg?
*

166 HET DAGELIJKS BROOD
OP TOURNEE MET EEN OF TWEE SERIEUZE DOOR DE BURGER NAAR VOOR GESCHOVEN ‘EIGEN VOLKERS’ op de vlucht voor ander schotemorrie van het steegje
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
   *
 Momenteel zit ondergetekende in een of ander louche cabardoucke, waaruit bijna huilend van machteloze woede moest worden weggevlucht. Want ja, de in val getrapte argeloze lezer realiseert zich maar telaat dat het beroep van Journaliste o zo dicht ligt bij het begrip Hoernaliste.
Dus vlug de hielen gelicht, om in het gezelschap van twee deftige Heren van Stand naar betere oorden te vertrekken. Naar een etablissement UTOPIA genoemd.
-
Alle gekheid op zoveel mogelijk stokjes, want de ene waardige conclusie, is de suggestie aan de lezeer voor
**
*
Zeven politieke dromers:
Lisbeth Imbo in gesprek met Bart De Wever, Wouter Beke, Gwendolyn Rutten, John Crombez…
   ISBN-nummer: 9789089319685
   Verschijningsdatum: 29/03/2019
   Aantal bladzijden: 224
   Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
*
Och, het is maar ’n eerste indruk en de wereld buiten m’n hofje is o zo groot. Het boek is geschreven na de Marrakesh Putch en voor de verkiezingen van Mei 2019 en is dus voor 5/7 gewoon ‘passé’. Zelfs de overige 2/7, het duo BDW/TVG zingen een liedje uit de oude tijd, toen de machtsverhoudingen nog andersom lagen.
-
Kostelijk leesvoer, daarvan kunt U verzekerd zijn. Het boek leest vlot en vol overgave, want de Dames en Heren draaien er geen doekjes om.
*
IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME
ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
U kunt ervan verzekerd zijn: op dit verhaal BDW/TVG wordt op dit ‘Medium’ nog teruggekomen. Dit om diverse redenen, maar vooral om mijn tevredenheid uit te drukken, dat beide Heren zowat de volks-sympathie verdienen die ze ook van mijnentwege ook dubbel en dik verdienen.
-
Begrijp me dus niet verkeerd als ik het op mijn manier zeg. De Tijd na die twee zal, net als na een aardbeving of een virus-infectie, nooit meer dezelfde zijn . De ene verwoesten, de andere bouwen aan de toekomst.



Geen opmerkingen: