zaterdag 13 juni 2020

267 - DOORBRAAK VERZAMELSTAAT 5 POLITIE-VAKBOND VERSUS ALMACY – ENGELAND NA CORONA ERGER DAN CRISIS VAN 300 JAAR GELEDEN

290
267 - DOORBRAAK VS 5
               
      
*
Zaterdag 13 juni 2020
*
NSPV-voorzitters: ‘Meyrem Almaci gooit olie op het vuur’
foto: ©Yassin Akouh
*
Zondag was het weer feest in Brussel. Een verboden manifestatie, die toch maar getolereerd werd, liep zwaar uit de hand. Niet onverwacht, zo blijkt uit een gesprek met Carlo Médo en Mario Thys, respectievelijk nationaal voorzitter en provinciaal voorzitter Brussel van het NSPV, de onafhankelijke politievakbond.
ERGSTE CRISIS IN 300 JAAR VOOR DE BRITTEN
*
BANK OF ENGLAND VOORSPELT GIGANTISCHE INKRIMPING VAN DE ECONOMIE
‘We hebben een Churchill nodig!’, las je niet zo lang terug her en der. Het ging daarbij over leiderschap in tijden van crisis. Het coronavirus stelt de wereldeconomie bijzonder zwaar op de proef.
Maar de crisis van 1706, die was erger.
De Bank of England waarschuwt met onheilspellende berichten voor een gigantische inkrimping van de Britse economie. Het is voor Groot-Brittannië zeker driehonderd jaar geleden dat het tegen zo’n economische terugslag zat aan te kijken. Covid-19 overtreft de crisis na de Eerste Wereldoorlog. Maar de crisis van 1706, die was erger. En toen hadden ze geen Churchill.
NA GESCHRIJFSEL
*
Zou er eventueel, heel misschien, soms wel eens een zeker verband kunnen bestaan tussen de Opwarming van de Aarde en de rassenrellen ten gevolge van een straat-revoluties?
De belangstelling van Groen-Links voor alles wat de Maatschappij ontneemt, is anders wel een indicatie daartoe.
Enfin, het is voor elck wat wils.
Interessanter daarentegen is wat er in het Verenigd Koninkrijk gebeurt, wetende dat de Fransen weeral eens gelijk hebben, met te zeggen dat “L’Histoire se répète”. Erg origineel is dat wel niet, want dat doet zich zelfs voor in de beste huishoudens.
   

Geen opmerkingen: