donderdag 4 juni 2020

68 - IS AMERIKA ALS FRANKRIJK EVEN VOOR DE FRANSE REVOLUITIE VAN 1789? EVEN EEN ANDERE KIJK OP DE ZWARTE WIJK VAN WONDERBOY GEORGE FLOYD. MAAR NIET GETGREUR: DE CONTAMINATIE IS AL ONDERWEG.

68 -IS AMERIKA ALS FRANKRIJK EVEN VOOR DE FRANSE REVOLUTIE VAN 1789?
**
*
Woensdag 3 juni 2020
*
De Verenigde Staten Zijn Niet Wat Ze Zijn….
1 juni 2020
Protest start.
*
De ‘tScheldt redactie heeft honderden video’s bekeken verspreid over tientallen sociale media-kanalen over de rellen in Amerika na de dood van George Floyd.
De conclusie is dat niets is wat het lijkt dat het is. De conclusie is ook dat de mainstream pers niet meer in staat lijkt om klaar te zien in complexe maatschappelijke bewegingen.
Wat hebben de video’s ons geleerd:

George Floyd was niet de grote brave zwarte man zoals beschreven in de mainstream pers. Floyd zat al meermaals in de gevangenis voor zware feiten zoals een overval en lichte feiten zoals drugs. Zijn arrestatie deze week kwam er nadat hij wilde betalen met een vals dollarbiljet.
De dood van Floyd wordt weggezet als racistisch, maar dat is waarschijnlijk niet correct. Het Amerikaanse politiesysteem is gewoon inherent gewelddadig. Er sterven evengoed blanken door politiegeweld. Bovendien zouden de agent die zijn knie gebruikte en Floyd elkaar gekend hebben omdat ze samen buitenwipper zijn in dezelfde zaak na de uren.
George Floyd speelde enkele jaren geleden ook mee in een pornofilm. Maar dat duiden we hem niet ter kwade.
De plunderingen die volgden na de dood van Floyd worden niet alleen gepleegd door zwarten. Maar door alle kleuren en rassen, en door zowel mannen als vrouwen.
De betogers zijn niet alleen boze zwarte arme Amerikanen. Onder de betogers zitten Amerikanen van alle rangen en alle standen. Een deel van de betogingen ontstond spontaan. Maar een even groot deel van de betogingen en plunderingen is georganiseerd. Zowel door links (Antifa) als rechts (All Lives Matter) worden sukkelaars betaald om te betogen of om stenen te werpen.     De politie gebruikt op vele plaatsen exceptioneel geweld tegen de betogers. Op andere plaatsen legt de politie de wapenstok neer en wandelt ze samen met de betogers mee.
Op sommige plaatsen lopen de betogingen compleet uit de hand en gaan ze over in plunderingen. Op andere plaatsen wordt er rustig betoogd met zang en dans.
Conclusie: niet alleen Brussel is een ‘hell hole”, een groot deel van de Amerikaanse samenleving is een ‘hell hole’. De dood van George Floyd is gewoon een druppel in een emmer die om allerlei redenen aan het overlopen is. ‘Racisme’ dekt al lang de lading niet meer. Er zit een systeemfout in de Amerikaanse samenleving. Armoede is minstens een even groot probleem als racisme. Maar zelfs armoede dekt niet de volledige lading want onder de betogers en plunderaars lopen ook gestudeerde mannen en vrouwen met goede jobs rond. Bij hen is de woede gekoppeld aan politiek. Zo zijn er veel mensen die mee betogen omdat ze Trump haten, of omdat ze tegen migratie zijn, of omdat ze pro-life zijn, of omdat ze tegen social distancing zijn, of omdat ze ‘anarchisten’ zijn tegen het Amerikaanse kapitalisme… Dé grote drijfveer achter de betogingen en rellen is WOEDE. Maar de reden voor deze woede is even divers als er rassen en standen zijn in de Amerikaanse samenleving.
Video’s
Amerika gaat uit de bol nadat 4 leden van het politiekorps van Minneapolis de zwarte George Floyd hardhandig arresteren. Agent Derek Chauvin immobiliseert Floyd door zijn knie in diens nek te plaatsen. De agent drukt Floyd meer dan 8 minuten lang tegen de grond terwijl Floyd roept dat hij niet kan ademen. Juist doordat hij kan blijven praten denken de agenten dat Floyd niet aan het stikken is. Floyd verliest het bewustzijn, wordt afgevoerd en sterft een uur later in het ziekenhuis. De overheid beweert dat Floyd niet stierf door verstikking maar door een onderliggend hartprobleem.
*
Deze video geeft weer wat er gebeurde vlak voor dat George Floyd op de grond werd gelegd. De politie was opgeroepen door een winkelbediende die Floyd betrapte op het willen betalen met een vals biljet van 20 dollar. Floyd blijkt in zijn leven al meermaals in aanraking te zijn gekomen met het gerecht en zat al enkele malen in de gevangenis. Zo zat hij vijf jaar in Houston in de gevangenis na een overval in 2007.
**
*
LET OP schokkende beelden: Lynchpartij. Een blanke man wordt door Antifa (extreem linkse) betogers achternagezeten en afschuwelijk gemolesteerd. Het geweld wordt gepleegd door blanke betogers.
**
*
Boze blanke man wil met pijl en boog in de menigte schieten. Hij roept “All Lives Matter” de blanke tegenstroom tegen “Black Lives Matter”
**
*
LET OP schokkende beelden: Vrouwelijke winkeleigenares verdedigt haar winkel maar wordt in elkaar geklopt door plunderaars.
**
*
Demonstranten houden andere demonstranten tegen wanneer die een Target winkel willen plunderen.
Target store
watermark
Graffiti-kunstenaars overschilderen een trein in België. Politicus Kristof Calvo doet een belachelijke oproep aan de NMBS om deze trein door heel België te laten rijden.
Trein België
Het verhaal dat het alleen maar zwarten zijn die plunderen klopt niet. In deze video zijn het overwegend blanke plunderaars.
LET OP schokkende beelden: Lynchpartij man met zwaard. Een man wil een café verdedigen dat op het punt staat geplunderd te worden. Hij neemt een zwaard en stormt op een plunderaar af. Die roept om hulp. De man met het zwaard wordt door een uitzinnige menigte in elkaar geslagen en voor dood achter gelaten. De man die deze film maakte belde de hulpdiensten. Ofschoon er op sociale media wordt gezegd dat de man gestorven is, blijkt dat niet te kloppen. Hij leeft nog maar is zwaar toegetakeld.
**
*
New York Politie rijdt op agressieve wijze op betogers in
Philadelphia anarchie
Santa Monica protest
De Nike schoenen dievegge
Agenten in Seattle arresteren een betoger. Een agent duwt de knie van een andere agent weg uit de nek van de arrestant.
Overzicht politiegeweld
Politieman duwt betoger ruw op grond
Politiewagen in Dallas in elkaar geklopt
Rellen in Portland
Protesten blijken voor een deel gepland
Puur vandalisme in Dallas
Sheriff legt wapenstok neer, doet helm af en wandelt met de betogers mee
Nike deelt sterke boodschap via sociale media
*
en per week samenwerken met een videoreporter. Kies een abonnement zodat we meer tijd kunnen investeren in videoreportages:

   12 maanden Online abonnement
   €84,00
*
Ach Calvo, die trekt zich het droeve lot van de Amerikaanse zwarten toch zo aan. Die gevandaliseerde trein zou op kosten van Groen moeten gepoetst worden ipv als een ‘Je Suis Floyd’- vehikel rond te gaan rijden. Calvo heeft nog nooit van zijn leven gewerkt dus hij zal niks voor de negers kunnen doen.
Beantwoorden
Pipo schreef: Kan iemand mij zeggen hoe het gesteld is met de Brusselse agent en of de jongere die hem tegen het hoofd stampte zich niet bezeerd heeft? Heeft Calvo al een trein beschilderd met ‘maak politie vogelvrij, alle macht aan de jongeren’ ?
Beantwoorden
Etienne Durinck schreef:   Hoeveel misnoegden er in een land als Amerika rondlopen ? Hoeveel echte armen er daar zijn of nauwelijks toekomen met wat ze verdienen ? Zou er ergens wel een land op deze aardbol bestaan die hier een uitzondering op vormt ?

Satire van tScheldt: 'tScheldt is satire voor mensen met rechtse gedachten, linkse gedachten, rechtdoor gedachten, Vlaamse gedachten en stoute gedachten (De Ziel)
*
NASCJRIFT
**
Het relaas over de Amerikaanse ‘opstootjes’. rellen van de Eeuw? die de rellen niet zijn waarvoor ze worden misbruikt.…
**

*
Hoe lang nog moeten wij bedrogen willen worden? Zelfs een krolse kater zou er de rug bij rechten…
*
*
Hoe de wereld de volgende 20 eeuwen na de Corona Ramp 2020 er zal uitzien?….
Vroeger op deze blog kreeg U als lezer dit bovenstaand rubriekje Nr 191 voorgeschoteld. Toen had ik het al - dagenlang – ergens horen luiden, maar wist niet goed waar de klepel hing. Na kennisname hierboven bij TSCHELDT hoor ik niet de ware klok, maar meteen ook alle klokken van Rome luiden.
Waar vandaan toch al die voorkennis?
En waarachtig, deze wondermooie klanken zetten mij ertoe aan, om nu reeds direct en zonder dralen te verklappen waarom mijn voorgevoel over de Herenigde Vrije Republiek der Nederlanden mij zelfs tot in mijn slaap achtervolgt.
**
*
Vandaar dagelijks deze afbeelding, omdat zo iets ooit dagdagelijkse werkelikheid is geweest. Wat niemand trouwens kan ontkennen.
Ik verklaar mij nader.
‘Knetterede Letteren’ is een maandelijkse DVD vanwege de Braille Liga. Letterkunde en Geschiedenis komen daar – voor wie wilt - ruimschoots aan bod. Buitenlandse en Eigen Nederlandstalige schrijvers sedert Het Aards Paradijs tot gisteren, ja ja zelfs tot morgen. Het is een echte aan huis geleverde Universele Universiteit. Dante? Boccacio? De H Augustinus, Kerkvader, (353 na X), Bossuet? Lamartine, Albert Camus (De Pest)? Louis Couperus, Het Derde Rijk? The Commonwelth: U vraagt het zonder ’n voet te verzetten, en het wordt U gedraaid. Kunstvolle stemmen op de ‘Victor Reader’, het voorlees-apparaatje dat U als ’n schoothondje overal volgt….
Zelfs Herman Brusselbeest verdient daar ’n goede boterham met ‘boeken’ te schrijven die maar liefst ACHT UUR zouden in beslag nemen. Maar Brusselbeesten kunnen de pot op.
Want in de hedendaagse versie van De Decamerone heb ik al schunnigheden genoeg te horen gekregen. Het gebeente van ons Florentijnse Giovanni-Genie zou, moest hij deze versie horen, zich nog dieper in de aarde ingraven tot die bij de Tegenvoeters in Australië weer van de oppervlakte zou komen.
Laat het mij als volgt uitleggen. De lekkerste versnapering is niet meer aan te zien, zo gauw deze zelfs in het bevalligste mondje ter wereld is verdwenen….
Dit terzijde, om voor zover nog niet alle lezers zouden zijn bezweken voor de charmes van ‘TSCHELDT’. Wat is het beste bewijs wie er betrouwbaarder is: ‘TSCHELDT’, de Media of hun Zetbazen, de eigen zakkenvullende politici van het genre Kalf-O…
-
De Zwarte Dood…
En het stopt maar niet. Deze morgen al de verwrongen stem op de Radio gehoord, dat diene smeerlap van nen Trump er aan denkt om het Leger in te zetten?
Ge moet maar durven!
-
Ach Heren Djoe Biden (Wit) en M-Oobama (Zwart), waarom toch zijn jullie beiden niet aan de Macht gebleven en waarom toch hebben jullie 4 jaar geleden de plaats willen ruimen voor diene Rechtse kapitalist… De hele Westerse Wereld was toch zo aardig op weg om schatrijk geglobaliseerd te worden onder de twee heersende M-Stelsels, Marx en Mohammed.
Kerken overal ter wereld worden vervangen door harems en of moskketen…
**
*
Overal kabardoeskes… Waar kunnen we nog beter zijn in de trouw dan bij een publieke vrouw? Die schenkt achteraf toch iedereen vergiffenis en klaar is Kees-met-de-pees…




Geen opmerkingen: