maandag 15 juni 2020

1756- HET MAANDAGS BROOD TOUT VA TRÈS BIEN MADAME LA MARQUISE

176 - HET MAANDAGS BROOD
*
 
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Maandag 15 juni 2020
****
*
Corona balans Bel20: veel winstalarmen, weinig besparingen
*
Minder dan in andere Europese landen gaan Belgische beurskleppers over tot besparingen als antwoord op de coronacrisis. Dat leert een studie van het advieskantoor PwC. Ze bleven ook royaler met hun dividend.
In maart riep de beurswaakhond FSMA bedrijven op zo snel mogelijk over de schade van het coronavirus op hun bedrijfsvoering te communiceren. De Bel20 gaf unisono gevolg aan de oproep van de beurswaakhond. De 20 Brusselse sterbedrijven kwamen intussen allemaal met een Covid-19-update.
RECHT VAN NADENKZN & SPREKEN.....
Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkrant is van dit apenland.
-
Ikben wel geen dokter, zelfs niet in om het even wat, en al zeker niet in de stiel der Rijkaards. De ‘beurs’ die mijn aandacht weerhoudt is dan ook zo goed als voortdurend leeg.
Maar goed. Dit signaal laat zich gemakkelijk verstaan. In de wereld der spreekwoorden zou dar luiden, dat elke boer beter goed op zijn ganzen zou passen. In afwachting dat er eindelijk in Broekzele nagels met koppen zouden worden geslagen en er – einde goed alles goed - naar de volkswil wordt geluisterd.
DERTIEN UUR
- De Algehele Vaderlandsche Export = 7.5% minder dan voorgaand kwartaal. Als volks-domheid bevorderend kan deze mededeling tellen. Te begrijpen als volgvt= het gzzt dslechtn maar jullie weten best niet exact hòe slecht. Als er mzar brood en spelen blijven komen.
-
Weer zo ’n domhouebnd cijfer. 9.161 doden door corona. Dart bijna 10%, in vergelijking met Amerika zo goed als drie keer zoveel….
-
Alle EUSSR grenzen open. Geen orecisering. Alleen de herhaling van de herhaling van, enz.
-
Illegaal ingevoerde kat ingeslapen. Da”s pas heet van de naald, hé.
-
2 Israëls aangehouden verdacht van verdachte zaken
*
De uitgebreide details zijn voor Het Journaal van 19 uur. Met per punt een uitgebreide inleiding, gevolgd door de uitgebreide bespreking door reporter en reporters ter plaatse, besloten met een recapitulatie die alles nog eens herkauwt. Duurtijd ½ uur (bij VTM ‘n vol uur). Wat goed is voor de tewerkstelling, dat wel.
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
   ***
IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME
ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Zoals ik al zei , zij die zich in de Macht hebben genesteld na de Marrakesh Putch van Sjieke Sj         erel zijn aan het Einde van hun (potjes)Latijn. Toen ook al was het Land failliet en het is er sedertdien nog faillieter op geworden.
Alle kleuren van de regenboog zijn aan de beurt gekomen, maar niets mocht baten zoals men aan de TP ziende blind is.
Zolang de blikken iet op Geel-Zwart vallen, en Rood naar het vuur der hel worddt verwezen, zal er niets ten goede veranderen.

Geen opmerkingen: