woensdag 3 juni 2020

163 HET DAGELIJKS BROOD NAPOLEON, ROBESPIERE IN 179, MARX IN 1915, HITLER IN 1933 EN WAT NU? RELSCHIOOERS ZIJN E ALTIJD GEWEEST

163 HET DAGELIJKS BROOD
*
 
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Woensdag 3 juni 2020
**
- Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

Ach die ‘Nieuwe Wereld’ toch van ons!!!! Wedden dat de vlam straks van Noord-Amerika overslaat naar Latijns Zuid-Amerika, voor zover de hel ondertussen al niet is losgebroken in Parijs, de baker-mattende Moeder van alle Revoluties ter wereld. Vandaar naar het Waterhoofd van de EUSSR Hoofdstad: het is maar ’n zucht.
Van Parijs naar Brussel rijden de treinen, en dus ook de TGV, op het LINKER SPOOR. De Hemel weet waarom, maar al die Linkxigheid verzinnebeeldt echter wel waarvoor, buiten de theorie, het Socialisme staat: verkeerd, schots, scheef en vooral… tegendraads.
-
Het begon als in 1492 met de losbollige avonturier Christofo Colombo die uit zucht naar avonturen, via het Westen met volle zeilen het Oosten wilde gaan verkennen. Tegendraads, ik zei het al. Sindsdien is het dan ook niet meer opgehouden. Na de zeilen kwamen de motoren en het duurde dan ook niet meer lang of er werd zelfs door de lucht ‘gevaren’…
Tja, inderdaad, na de Ontdekking van Amerika kon de zon – volgens de Geschiedschrijving – vanaf die dag af niet eens meer ter ruste gaan elders dan in het Rijk van de Gentenaar, Keizer Karel de Vijfde van Habsburg. Waarbij niemand er nog aan denkt, dat die man ooit geboren werd in het Gentse ‘Patershol’. Het was, diepe nacht en het al niet meer zo Jonge Moedertje, de uit Spanje verbannen Johanna de Waanzinnige, was even op het potje gemoeten voor een of andere natuurlijke behoefte. En zie, daar werd in die smurrie naderhand het lichaampje in ontdekt van die beroemde boreling. Enfin, ik was er niet bij, maar voortgaande op zijn geschriften, was de door Nieuw Linkx Intellectueel aanbeden Louis-Paul Boon daar wel bij. Want zijn Meesterwerk vangt aan met de woorden, ‘Die nacht, toen Prins Karel tussen de pies en de kak werd gevonden’….
‘Et alors’? Deze reflectie zou later een vaste uitdrukking worden voor al wie buitenshuis ‘toeren’ had uitgehaald en dat … potje liever gedenkt hield
Voor mij, die denkt toch min of meer deftig te zijn opgevoed, moet dit volstaan.
**
*
Louis Pal Boon heb ik nooit onder handen gekregen.
-
Voor het overige hierover verwijs ik naar De Tijd, en ook ’n beetje naar de figuur hierboven. Niet voortvertellen dat U het van mij weet.
-
En dan nog dit. Al van voor 1492, met het verrassend rechtop zetten van dat ene kakelverse kippen-ei door een Italiaan voor de neus van een Portugese Koning, waarna er maar op los gezeild kon worden, onder de bescherming van al de Heiligen uit de Hemel. En waar kwam ze, teneinde raad moe en afgepeigerd terecht? Op Newfoundland dat al eeuwen tevoren door Vikings werd gekolonialiseerd. Wat de zeilende Don Quichotte op het lumineuze idee bracht, dat daar schatten te ‘verdienen’ vielen.
En sedertdien is daar het gezegde van gekomen over die ‘Rijke Oom uit Amerika’ die zovele voorouders van de doorsnee-vastelander naar daar deden uitwijken. Om daar, door het inzetten van ‘Untermenschen’, ook snel rijk te worden.
De Tijd, kort samengevat: Loontje kwam dus om zijn boontje…
*
DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME
**
ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
*
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Alles wat U als persoonlijke commentaar hierboven heeft kunnen lezen wist de lezers natuurlijk ook wel. Op voorwaarde natuurlijk dat ze goed hadden opgelet bij de Meester in de Lagere Jongensschhol of bij Juffrouw Rosa.
Diene Boon was slechts de gewone ballast die elk zeilschip nu eenmaal aan boord diende te hebben.
Moraal van het Verhaal.
Op deze blog kon U al sedert eind Januari lezen, dar de wereld, na deze zoveelste pandemie, nooit meer dezelfde zou zijn. Het is nog niet gedaan, of het begint reeds.
Voor zover ik weet – en dat is helemaal niet zo ver terug in de Tijd (!) – was De Zwarte Dood ook al aan het werk geweest kort voor 1789 en De Franse Revolutie.
Zonder de spreekwoordelijke ongeluks-profeet te willen spelen zie ik wat mijn oren waarnemen: zo rond als de wereld ook is, overal heerst er onrust. Minder oorlog misschien, maar meer doden…
Laten we dus de Hemel prijzen, dat het menselijk vernuft ondertussen ’n stuk beter is geworden. Als vliegen virussen nog zo snel, de hedendaagse digitale slimheid haalt ze wel in.
Met alle Chinezen maar niet met den dezen….
PS
En al doet de Slinxe ‘intelligentie’ wereldwijd nog zo haar best, Trump achterhaalt ze wel…
*


 

Geen opmerkingen: