zondag 1 juli 2018

5031

5031 - DE ZWÖDEN HEBBEN EINDELIJK DE ELEMENTAIRE BELEEFDHEID HER ONTDEKT
*
Zweden schaft rechtstaat af: alle mannen per definitie schuldig aan verkrachting tenzij tegenbewijs
Geplaatst op 1 juli 2018
**
*
Vrije liefde en lust wordt ultieme nachtmerrie in feministische dystopie Zweden.

In Zweden treedt vandaag de omstreden seks-wet in werking. Zonder nadrukkelijke toestemming van de ander is seks strafbaar. Tot nu toe gold in Zweden dat een weigering van seks, verbaal of non-verbaal, nodig was voor een veroordeling voor verkrachting.
De wet is omstreden omdat niet duidelijk is wat precies geldt als nadrukkelijke toestemming. Hoe kan een rechter achteraf bepalen dat er met een gezichtsexpressie ja of nee wordt bedoeld, stellen tegenstanders.
De wet geldt voor alle seksuele handelingen, of het nu om een eerste date gaat, een langdurige relatie of om groepsseks. “De boodschap is simpel: je moet aan de persoon met wie je seks wilt vragen of hij het ook wil. Als je er niet zeker van bent, moet je het laten”, zei premier Stefan Löfven bij de introductie van de wet.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Is deze Wet nu de terugkeer naar het gezond verstand, of is het eerder elementaire beleefdheid? Persoonlijk zou ik het eerder noemen als het wezenlijk verschil tussen mens en dier. Normale beschaafde mensen herkennen automatisch waarden en normen. Dieren hebben (mmestal) alleen maar instincten.
Een Vlaamse populist avant-la-lettre, ik bedoel Priester-Dichter Cyriel Verschaeve (Alveringem) leerde ons al dat ‘een groot volk een zedelijk volk is’ en dat is échte populistische taal. De Taal van het Volk dat nog niet aangetast is door de progressieve gedachte van Mei ’68, dat het verboden is te verbieden.
Zelf vind ik het erg, dat er een Wet nodig is, om de massa te leren de poten thuis te houden. Stelen, roven en branden en meer van dat moois mag ook niet. Is wettelijk verboden. Vrijpostigheid sluit dus nu de rij in Zweden.
Als dat maar goed afloopt, waant met de islammerij in het achterhoofd zijn de vrouwen een eeuwenoud oorlogsrecht dat de overwinnaars zich niet zullen laten afnemen..
Nadien zien we wel. En komen we misschien weer terecht in een matrimoniale maatschappij waar de Vrouw de scepter zwaait.
*

Geen opmerkingen: