maandag 30 juli 2018

5070

*
5070 - ZIJN ER NOG MENSEN DIE ZICH HERINNEREN BIJ ONS OOIT EEN HEEL LEGER TE HEBBEN GEZIEN
*
450 migranten raken met geweld in Spaanse exclave Noord-Afrika
Vandaag 26/7om 14:35 | Bron: BELGA
*
*
Deze migranten zijn blij dat ze het gehaald hebben en in Ceuta zijn. Foto: reuters
*
Zeker 450 migranten zijn er vanochtend in geslaagd om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken. Ze moesten daarvoor over een zes meter hoog hek klimmen.
*
De actie verliep bijzonder gewelddadig. Volgens de politie werden agenten aangevallen met zelfgebouwde vlammenwerpers en ongebluste kalk, die bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kan veroorzaken. Anderen hadden snoeischaren en cirkelzagen bij zich om gaten in het hekwerk te maken.
*
Het gaat om de grootste bestorming van het afgelopen jaar. In februari vorig jaar raakten achthonderd migranten bij één bestorming de enclave binnen.
'Brutaal'
De vluchtelingen gingen ‘nooit eerder zo brutaal te werk’, aldus een politiewoordvoerder aan het persbureau Europa Press. Vier agenten van de Guardia Civil en elf vluchtelingen werden overgebracht naar het ziekenhuis in Ceuta. In totaal spreekt het plaatselijke Rode Kruis over meer dan tweehonderd lichtgewonden.
Volgens de mediaberichten probeerden nog eens een paar honderd andere migranten om ook over de muur te klimmen die de grens tussen Afrika en Europa vormt. Dat werd echter verhinderd door de Spaanse en Marokkaanse agenten. Zij die het wel hadden gehaald, lieten zich juichend naar een opvangkamp brengen. Sommigen kusten van pure vreugde de Spaanse grond. Alles bij elkaar duurde de bestorming meer dan een uur.
Slapen in openlucht
In dat opvangkamp zaten voor de raid al meer dan 600 mensen te wachten op de behandeling van hun dossier. Er is slechts plaats voor 520 mensen. Velen moeten in tenten of in openlucht slapen.
Spanje heeft twee exclaves in Noord-Afrika: Ceuta, aan De Straat van Gibraltar, en het 250 kilometer oostelijker gelegen Melilla. Vlak bij die twee exclaves wachten duizenden Afrikaanse vluchtelingen op een kans om de EU te bereiken.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Ben ik even blij dat de het Frans imperialisme doorheen de tijden, nooit bij machte is geweest méér te annexeren dan de kuststreek tot aan de Somme, al 300 jaar en ten eeuwigen dage bekend als Frans Vlaanderen. We voelen ons daar nog wel altijd thuis, alleen is het Vlaams er verboven geweest tot er niets meer van overschoot.
‘Défense de parler le Flamand’ stond er toen overal op de muren gekalkt. Het is trouwens in dit ons apenland de natte droom van de Riberalen, onder leiding van onze Nationale Sjarel, handig door De Croo Monor ingekleed als ‘federale kieskring’. Hunkerend naar ‘La Mère Patrie’
Een geluk met een ongeluk, want op Frans grondgebied zoals in Rijsel of Duinkerken is het namelijk een zwaar misdrijf het woord ‘invasie’ te gebruiken voor de aan de gang zijnde doogedreven islamisering. Hoe men daar omspringt met oerwoud- of woestijninvasies zoals aan de Overkant van de Britse Straat van Gibraltar is mij dan ook een raadsel. Tenzij met het er begint te noemen
In den Zoeten Inval
*
In ’t Fransoos is dat dan ‘Comme chez Soi’… Vandaar dat daar dan ook zoveel volk trekt.
Ach kom, het is de zoveelste ‘route’ in de rij. Maar voortgaande op de Middeleeuwse verdedigingswerken, die open en bloot op Google worden prijsgegeven, was men daar vroeger zo mild niet voor indringers.
Zelfs ten tijde van WO II was Gibraltar met de onwillige Franco die niet wilde ‘meedoen’, de nagel aan Hitlers doodskist. ‘De Zuilen van Hercules’ waren dan ook het slot op de poort naar de ‘Mare Nostrum’ waar Mussolinni wilde baas spelen.
*
Ergens meen ik mij te herinneren, dat aan de Britse kant, het krioelt van de apen overal in en op de rotsen. En kijk, onder verwijzing naar het Globalisatieplan van die Clinton Bende, onder De Hoge Bescherming van de Heilige Barack Obama, wordt daar nu werk van gemaakt om de Spaanse kant ook van apen te voorzien.
Daar zal nog veel volk komen naar kijken! Allemaal op zoek naar Koning Oedipus, die daar aan de Zuilen van Hercules ook rechtsomkeer moest maken…

Geen opmerkingen: