dinsdag 17 juli 2018

5052

5052 – DUS MET DE KRAMP IN HUN VINFEERS MAAR VOORAL IIJ HUN EDELE DELEN
*
‘Een Amerikaanse president geeft zijn eigen land de schuld voor Russische agressie. Schandelijk
Vandaag 17/7 om 00:39 Foto: Photo News
*
President Trump kreeg tijdens een gezamenlijke persconferentie met Russische president Poetin een vraag over de mogelijke inmenging van Rusland tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. ‘Poetin zegt dat hij het niet gedaan heeft’, was zijn antwoord.
‘Ik herhaal dat Rusland op geen enkele manier heeft geprobeerd om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden’, zei Trump tijdens de persconferentie. Een journalist vroeg hem achteraf hoe de bevindingen van de FBI, die twaalf Russen aanklagen voor het hacken van computers van de Democraten, pasten in zijn antwoord.
‘Ik heb een groot vertrouwen in mijn veiligheidsdiensten, maar president Poetin heeft dat zeer sterk ontkend’, zei Trump. ‘Ik zie geen reden waarom Rusland verantwoordelijk zou zijn.’
Kritiek Republikeinen
Door die uitspraak krijgt Trump veel kritiek, zowel van Republikeinen als van Democraten. John McCain, voormalig Republikeins presidentskandidaat, zei dat ‘de ontmoeting in Helsinki een tragische fout was’. ‘De schade die de naïviteit en het egoïsme van Trump teweegbrengt is moeilijk te meten’, aldus McCain. ‘Het was een schandelijke vertoning.’
'De president moet beseffen dat Rusland onze bondgenoot niet is', zei Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Paul Ryan. 'Het lijdt geen twijfel dat Rusland zich gemengd heeft in onze verkiezingen en nog altijd probeert om de democratie hier en de rest van de wereld te ondermijnen. De VS moeten Rusland verantwoordelijk stellen en een einde maken aan deze gemene aanvallen op de democratie.'
‘Ik had nooit gedacht dat een Amerikaanse president zijn eigen land de schuld zou geven voor Russische agressie. Dit is schandelijk’, tweette Jeff Flake, Republikeinse senator.
Ook bij de Democraten weerklinkt kritiek. ‘Een Amerikaanse president die de kant kiest van Rusland en tegen de Amerikaanse entiteiten ingaat, is gevaarlijk en zwak’, zei senator Chuck Schumer.
'Onderzoek is een ramp'
Volgens Trump is het onderzoek naar de inmenging in de presidentsverkiezingen een ramp geweest voor beide landen. ‘Dit heeft een negatieve impact gehad op de relatie tussen de twee grootste kernmachten in de wereld.’ Trump is ervan overtuigd dat hij op eigen kracht won. ‘We voerden een briljante campagne en dat is waarom ik president ben’, aldus nog Trump. Poetin wou dat Trump won, omdat hij zo hoopte de relatie met de VS te herstellen. ‘Ik wou dat hij president zou worden, want hij zei dat hij de relaties met Rusland wou normaliseren’, zei Poetin dan ook.
Donald Trump heeft naar eigen zeggen 'een immens vertrouwen' in de Amerikaanse inlichtingendiensten, verduidelijkte hij maandagavond op Twitter. 'Zoals ik vandaag en al zovele keren eerder heb gezegd, heb ik een immens vertrouwen in mijn inlichtingenmensen', tweette de Amerikaanse president. 'Maar ik erken ook dat, om een betere toekomst te bouwen, we ons niet alleen op het verleden mogen focussen. Als de twee grootste kernmachten van de wereld moeten we met elkaar kunnen opschieten.'
Beide presidenten spraken elkaar tijdens een bilaterale top, maandag 16 uli 2018 in de Finse hoofdstad Helsinki. De Russische president noemde de gesprekken ‘succesvol’ en riep beide landen op om meer samen te werken in de toekomst.
Vandaag om 04:24 Poetin geeft Westen de schuld van slechte betrekkingen
Gisteren om 22:12 Russische spion opgepakt in Amerika
Gisteren om 16:51 Trump ‘reset’ de relaties met Rusland
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
U houdt het niet voor mogelijk, maar in ieder woord herken ik de Ouaarde ouielfriede, de vriend van wijlen de (bijna) H. Koning Boudewijn. Wilfried Martens was de naam, die het vermocht, in naam van de o zo Christelijke Kontlikkers, ons verworden poolitiek systeem betittelde als de ideale vorm van de Op Maat Voorgeschreven Democratie zoals de Elite dat wilde. Met de nodige Blauwe Bloempjes daarbij om eenieder wat wijs te maken, introduceerde huij het begrip van de Geleide Democratie’.

*
En dat het nu juist de vroegere AVV-VVK Krant van de vroegere Hitler Junge (André Leysen) moet zijn, die in dat ‘Leiden’ het voortouw moet nemen! Het is de regeringsvorm die van boven af voorgeschreven staat. Niet die waarvoor de kiezers gekozen hebben.
De wraak zal zoet zijn!
*
En toch zullen ze op een mooie dag, zich, al was het maar om den brode, bij de werkelijkheid moeten neerleggen. ‘The game is over’. Er werd jarenlang geprobeerd om vals te spelen, maar den Trump is hen voor geweest.
Net als in het oerwoud, moeten de breedsmoel kikkers wijken voor de trompettende Koning van de Wildernis. Het is gewoon een natuurwet. In de lendenen gegrepen door zijn klauwen, vliegen die gewoon al sparelen met armen en benen, de lucht in, in een baan rond de aarde.
Deel 2 van het verhaal moe nu nog komen. Wij willen allemaal onze eigen landen terug. In Helsinki heeft Trump de aanzet gegeven door de schuldigen aan te duiden. Eenmaal terug thuis, moten nu de bewijzen op tafel komen.
*

Geen opmerkingen: