dinsdag 31 juli 2018

5071


5071 - ITALË én CTALONIË HBBEN DE ENIGE GOEDE WEG GEKOZEN NAAR WELVAART EN EEUWIGE VREDE.
*
De LEGA wil graag in alle openbare gebouwen kruisen ophangen
Geplaatst op 27 juli 2018
*
*
Dinsdag heeft de op één na grootste partij van Italië een wetsvoorstel ingediend, waarmee in alle openbare gebouwen zoals scholen, aula´s van universiteiten, bureauruimtes, vliegvelden, treinstations en havens een kruis, of nauwkeuriger gezegd, een kruisbeeld moet worden opgehangen.
Die Freie Welt
“Het kruis is het symbool van de christelijke beschaving en cultuur, in haar geschiedenis geworteld, en geldt als universele waarde, onafhankelijk van een religieuze bekentenis”, argumenteerden de voorstanders van het nieuwe wetsontwerp onder leiding van Matteo Salvini, de nieuwe vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken van Italië.
*
Matteo Salvini, die in het verleden bij demonstraties de rozenkrans gebeden had, wil met deze maatregel graag een kleine bijdrage tot het behoud van de christelijke waarden van Italië leveren.
“Voor de geschiedenis en traditie van onze volkeren is het onacceptabel dat een verbreid secularisme de republikeinse grondwet in de zin van een Jakobijnse verplichting ter verwijdering van het kruis zou interpreteren. Integendeel. Het kruis blijft voor duizenden burgers, families en arbeiders het symbool van de geschiedenis van een heel volk”, aldus Salvini.
Het wetsontwerp luidt: “De vernietiging van de religieuze symbolen die onze gemeenschap kenmerken, betekent twijfelen aan de principes waarop onze identiteit is gebaseerd. Om minderheden te respecteren, betekent niet om van de symbolen van onze geschiedenis, cultuur en traditie af te zien.”
Overtredingen tegen het kruisvoorschrift zouden met boeten van € 500,- tot € 1.000,- worden bestraft.
Meer dan 96% van de Italiaanse bevolking werd katholiek gedoopt, volgens de statistieken van de Italiaanse Bisschoppenconferentie “CEI”. Het Vaticaan, een van de kleinste stadstaten ter wereld en het hart van de katholieke kerk, ligt in Rome, waar ook de Paus resideert. Tot 1870 was Rome – inclusief de kerkstaat – eigendom van de Paus, totdat de Paus in het revolutionaire “Risorgimento” onteigend werd en de Italiaanse regio´s als constitutionele monarchie in het koninkrijk Italië werden verenigd.

Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Kijk, dat is het mooie aan de algehele Christenheid, in al zijn vormen en al zijn afgeleiden, ingrepen al zijn zwakten en onvolmaaktheden. Waarmee ik maar wil zeggen, dat de huidige ‘Moederkerk van Rome’, d.i. de overgebleven kleinste helft, zijnde de Werst-Romeinse   Christenheid, nadat de grootste helft, de Oost Romeinse Christenheid van Byzantium (Constantinopel, later Istanbul) door moordende moslim-bendes reeds in 1483 werd veroverd en verplicht ‘bekeerd’ te worden tot de islammerij. Waar we onderhand allemaal weten dat het woord ‘islam’ het Arabisch woord is voor ‘Onderwerping’. Het zou ons dus niet mogen verwonderen, dat in Iran, het land met de meest fundamentalistische versie van dat ‘Geloof’ Daar komen de vrouwen heden ten dage in opstand voor Vrijheid en dus tegen de verplicht voorgeschreven lichaam-verhullende versluieringen.
*

Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Want wie weet dat nu nog, dat ten tijde van de Sjah en Farah Diba, toen het land nog Perzië hette, dat Iran het meest ver-Westerlijkte land was van het gehele Midden Oosten. Het was maar op 1 Febuari 1979 dat Ayatollah Khomeinidie jarenlang ongestoord in Frankrijk van een ‘politek asiel’ had kunnen genieten, Toen hij terug voet op de tarmac zette in Tejeran, was de wereld er al van verwittigd, dar daar een islamitische republiek zou ontstaan.

*

En ja, er zijn tal van afgescheiden Christelijke vertakkingen, die in het verleden elkaar ook bloedig hebben bevochten. Om nog maar te zwijgen van De Godsdienst Oorlogen, heksenbestrijdingen, godsoordelen. Om nog maar te zwijgen van
de Inquisitie.
*
Daarover spreekt men in Rome over de Strijdende, de Lijdende en de Zegevierende Kerk. Altijd in deelfde volgorde.
En ja, het is waar, de Christenheid heeft ook alles te danken aan het toen overheersende Romeinse Keizerdrijk. Waarvan het de leidende positie zich zimaar zou ingepalmd hebben.
*
Zoals we Het Geloof dat wij nu kennen, van na de guillotine-slag in 1789, toen ze letterlijk e figuurlijk van al haar vele rijkdommen en eigendommen werd beroofd en bestolen ten gunste van hen die we nu de ‘sociaal-democraten’ zouden kunnen noemen, dat Heilig Geloof der Vaderen is geen verplichting, maar een rijkdom. Er kan dus niet geloochend wordend dat het Christendom het fundament was/is van onze Beschaving, als de enige tger wereld.
*
Kijk, het doet deugd aan ‘De Schapen’ (en misschien minder aan de Herders…) om de woorden van Matteo Salvini te herlezen, in die zin, dat hij het, als het over de moslim-invasie gaat, a.h.w. het beter weet dan de Paus. Want die zwijgt in alle talen. Of als Die iets zegt, dan vertelt Hij het tegendeel.
Heilige Vader: vluchtelingen, asielzoekers, Jihadisten-moordenaars zijn ook mensen. En ‘Brussel’ schrijft voor dat werkelijk àlle mensen Broeders moeten worden. En dat is ook zo. Voor binnen nog eens 1.000 jaar. Maar de tekst van dit ‘Europees Volkslied’ zou beter alleen bestaan in de Arabische versie….
*
In ieder geval, deze waarheden van Matteo Salvini worden in ieder geval luid en klaar verkondigd van op heel ander dan Kerkelijk platvorm. Salvini spreekt hier niet alleen als gelovige, maar als Leider op burgerlijk vlak. Het is ‘back tot he roots’, en helemaal in de stijl van het Verscheurde Europa als in deze van het Oude Rusland, en als van het Nieuwe Ammerika.
*
Om het in voetbaltermen te vertellen: doe uitspraak van deze splinternieuwe Italiaanse Minister BuZa is een perfecte voorzet die zekerlijk ergens op meerdere plaatsen in doel zal getrapt worden. Het is de weg naar de Vrijheid, los van de wereldveroverende ‘Goddeloze Globalisatie.
Dat is niet meer of niet minder als dezelfde fout van hoogmoed, die h eerste mensenpaar deed verdrijven uit den Hof van Eden.
*
Persoonlijk gebruik ik liever, als het over ons voorvaderlijk Erfgoed gaat, de truc der Jezuïeten, die de vraagstelling liever omgekeerd benaderen. Door o.a. de vraag te stellen, war wij allemaal zouden gestaan hebben met onze Beschaving, moesten daar doorheen de eeuwen, de vele kloosters, de ontelbare abdijen en de Katholieke Univrsiteiten niet geweest zijn.
Het is voor iet dat de Rebellen van 1789 in de eerste plaas zowel de Abdijen-Leerstoelen van Clairvaux en Cluny met de grond hebben gelijk gemaakt. Om de Paters dan meteen als misdadigers aar ‘de galleien’ hebben verbannen.
*
De galleien! Dat waren de voorlopers van de Nazi-Strafkampen waarvoor ‘Arbeit macht Frei’ ook het Leitùottiv was. De galleien, dwangarbeid tot de dood erop volgde, was ook de Endlösung eindbestemming van alle Priesters die, op Frans grondgebied, weigerden hun trouw aan Christus af te zweren …
*

Geen opmerkingen: