donderdag 26 juli 2018

5066

5066 - AL GEZIEN? DE ZON BREEKT DOOR DE WOLKEN. DE ZOMER IS IN HET LAND. DUS GAAN DE PAARTJES DAN HAND IN HAND
*
Puigdemont keert zaterdag terug naar België
*
Vandaag 25/7 om 10:56 door rdc | Bron: BELGA
*
De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont keert zaterdag terug naar ons land. Hij wil van hieruit zijn politieke activiteiten verderzetten, zei hij tijdens een persconferentie in Berlijn.
‘De deur voor een dialoog met de Spaanse regering staat nog altijd open’, zei hij verder. ‘Maar dit is geen interne Spaanse aangelegenheid meer, ook Europa moet erbij betrokken worden.’
Puigdemont werd op 25 maart opgepakt in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, toen hij via Denemarken met de auto wilde terugkeren van Finland naar ons land. Maar een Duitse rechter besliste vorige week om de procedure voor de overlevering van de voormalige Catalaanse regeringsleider stop te zetten.
Puigdemont verkeert in woelig juridisch vaarwater sinds het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië van oktober 2017. Voor dat referendum werd volgens het Spaanse gerecht 1,6 miljoen euro aan overheidsgeld uitgegeven.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Het kaartje hier bovenaan om eens en voor altijd duidelijk te maken, dat Catalonië slechts de arm moet uitsteken, om over zee de hand te reiken aan Het herboren Italië. Slinx is daar weggezet bij het KGA (Klein Gevaarlijk Afval). Het zou zelfs kunnen, dat binnenkort de Franse Rivièra rond het kuuroord Nice, terug de Cosra del Sol wordt van het kuuroord …. Nizza. Een van de natte dromen van wijlen Mussolini. Die leefde in afwachting van de toestemming van Berlijn, om dat deel van Frankrijk te mogen annexeren. Logisch, toch!? Er was al van het laatste spoorwegstation op Italiaans grondgebied, een uiterst luxueus station laten bouwen in the middle of nowhere. Het was, zo staat het in de notulen, zijn bedoeling om voor de reiziger op duidelijke wijze het verschil te benadrukken tussen de Franse boertigheid en de Italiaanse hang naar grootsheid.
Baskenland, Catalonië, Rome, met daartussen Corsica, het thuisland van de Franse Keizer Napoleon Buonaparte, dat doorheen de tijden, net als Sardinië Italiaans, eerder Romeins Grondgebiedwas.
*
Hierover overdag te kunnen dromen met gesloten ogen, is een persoonlijk voorrecht dat ons in de schoot is geworpen door 15 jaar in Centraal Italië te hebben gewoond. Vlak naast de oude Heerbaan van Rome naar het Noorden, de Cassia, de weg met nog altijd de voetstappen van Julius Caesare, onderweg om ons te komen beschaven…
Alea jacta est. Zoveel eeuwen later zijn we beschaafd. En nu, wat volgt er nu?
De triomf van Julius Caesare
*
Ja, als eenmaal van nu voort, met fenomenen als Poetin en Trump aande knoppen, de kaarten zullen her-deeld zijn: wat dan! nen dan het in rechte lijn afsrevenen op het Europa der Volkeren? Een Europa waar er in geen velden of wegen ‘vreemde heersers’ te zien zijn. Een Europa dat bestaat uit islam-vrije vrije volkeren: het is een band helemaal in de lijn van de hedendaagse Amerikaanse politiek. Daar is het van ‘America First’, bij ons is het ‘Vlaanderen Bovenal’ Precies daarom is die Steve Bannon, het maatje van Donald Trump, bij ons op missie in Broeksèl zelf, van zo groot belang. Komt daarbij de Amerikaanse cowvoy-allure van ‘zaken doen’ met betrouwvolle partners. Beide kanten even eerlijk als het god dat bet-overgrootvader van den Donald verdeiend heeft in de tijd der goldrush. Het is een aanpak die werkt als de overdrive in de versnellingsbak van de gammele versleten oldtimers die het Avondland nu eenmaal is gewoden.

*
Madrid (Hoofdstad), net als Broeksèl (Hoofdstad) zijn trouwens de geforceerde bestuurscentra voor kunstmatige ‘Koninkrijken’, gevormd door mensenhanden met totaal andere belangen en in een al lang vervlogen verleden. Net als bij ons, zijn er daar op dat Iberisch schiereiland verschillende gebieden (naast Portugal) die liever op zichzelf Lid zouden willen zijn van Het Nieuwe Europa. Één grote Welvaartstaat! Zonder tussenschakels van wie de enige reden van bestaan, geld en aanzien is.
En neen, op Google staan voorlopig nog geen landskaarten die samen de landkaart van Het Nieuwe Europa uitmaken. Maar wat niet is, kan nog komen.

Tot daar de vorige spreker. En neen, ondergetekende zal niet doorgaan op dat onderwerp. Buiten de woorden ‘Welkom Thuis’ valt daar momenteel niets nieuws over te vermelden. Hoogstens kan die ex-president zijn tijd best gebruiken, om de twee Vlaams-Nationalistische partijen aan te tonen hoe hij voor en tegen in Catalania zelf met goed gevolg met elkaar heeft kunnen verzoenen .
In die zin dan toch over Catalalonia, omdat met Steve Bannon, en zijn anti-Soros beweging The Mouvement, Hoofdzetel Brussel, met zoveel als mathematische zekerheid, de weg naar de Bevrijding werd ingeslagen. Bevrijding van zowel de huidige Euro-Potetentaten, als van ons, in Vlaanderen, de huidige land- en volksvrraders van al wat Linx denkt..
Grote woorden horen nu eenmaal thuis bij Grootse Tijden.
*

Geen opmerkingen: