dinsdag 17 juli 2018

5050

5050 – JA, ‘T ZIJN DROEVE TIJDEN LS HET OORLOG WORDT
*
Hieronder krijt U twee verhalen voor de prijs van één. Beide letterhelden bespreken de Iraanse oorlogsdreiging elk van uit hun eigen standpunt. De vroegere AVV-VVK Krant brengt, als naar gewoonte, het ‘verdraaide nieuws en de meer betrouwbare sociale media brengen de échte zonneklare feiten.
De tegenstrijdigheden springen er dus zò uit. Maar één ding is zeker: de ‘Sociale Media’ zijn er gekomen omdat 95% van de krantenlezers geen achterlijke domoren zijn…
De werkelijke reden van de Iraanse hoogmoed is … het jaar Onzes Heren 2015. De meesterlijke nucleaire del van Iran met het Amerika van de Halfgod Obama. Dat heeft de fanatieke islammerij vleugels gegeven. En dat is waaraan Trump, door die deal op te heff
*
Iraanse regering voor crisisoverleg bij opperste leider
Vandaag 15/7 om 14:10
*
Iraans president Hassan Rouhani. Foto: AFP

De Iraanse opperste leider Ali Khamenei
heeft president Hassan Rohani en de rest van zijn ministers ontboden voor een crisisoverleg in zijn residentie. Dat meldt nieuwssite Alef zondag.
Volgens Alef wil Khamenei de financiële crisis in het land bespreken met de regering. Omdat alle ministers ontboden werden, sluiten waarnemers niet uit dat Khamenei de president zal vragen af te treden.
Hardliners in het land verwijten
Hassan Rohani
zich misrekend te hebben bij het afsluiten van de nucleaire deal van 2015, en na de Amerikaanse uitstap uit dat akkoord Iran in een crisis gestort te hebben.
   ‘Iran heeft nu drie opties’
Hoe reageert Iran op Trumps uitstap uit het nucleaire akkoord? Ideologische overtuigingen staan tegenover economische bezwaren.
‘De Iraniërs hebben genoeg van de valse, corrupte Allah’
De Nederlands-Perzische schrijver Kader Abdolah ‘trilde van jaloezie’, toen hij het protest zag in talloze steden in zijn Iran, het geliefde vaderland dat hij in 1985 gedwongen is ontvlucht. Deze opstand kan onmogelijk lukken, aldus Abdolah, maar noem de opstand zeker niet mislukt: ‘Het paleis van de ayatollah vertoont barsten. Dit is historisch.’
Deel 2, de waarheid
*
Speciale Task Force VS en Israël gaat oorlog met Iran voorbereiden
*
14-07-2018 13:31
*
‘Project Iran’: Oorlog met Shi’itische republiek lijkt er hoe dan ook te gaan komen – Offensief Syrië en Hezbollah bij Golanhoogte nabij – Ook erg onrustig bij Gaza: Hamas vuurde afgelopen nacht 31 raketten op Israël af.
In een uit vier groepen bestaande nieuwe Task Force gaan de Verenigde Staten en Israël zich actief voorbereiden op oorlog met Iran. Focus daarbij ligt op het verdrijven van de Iraniërs uit Syrië, en het vernietigen van het Iraanse nucleaire wapenprogramma. In Teheran zit men ook niet stil; daar heeft president Hassan Rouhani van zijn commandant voor het Midden Oosten, generaal Qassem Soleimani, te horen gekregen dat de strijdkrachten klaar zijn om eind dit jaar
 de Straat van Hormuz
af te sluiten, en zo de olietransporten naar Amerika en Europa te blokkeren. Mogelijk zouden er ook plannen worden gemaakt voor raketaanvallen op de olie installaties in Saudi Arabië.
De zeer ervaren 53 jaar oude Israëlische generaal-majoor Nitzan Alon
gaat ‘Project Iran’, de codenaam van de taakgroep, leiden. Alon heeft een schat aan ervaring als commandant van de special forces en undercover acties achter de vijandelijke linies.
Syrisch-Hezbollah offensief nabij Golanhoogte
Zowel vanuit Amerikaans als Israëlisch standpunt is er haast geboden bij het nemen van ingrijpende besluiten. Israël ziet dat Iran zich niet laat afschrikken door de regelmatige bombardementen van Iraanse militaire doelen in Syrië. Integendeel, door Iraanse Revolutionaire Garde officieren geleide Syrische- en Hezbollah eenheden rukken steeds verder op richting de Golanhoogte. Daar bereiden ze een groot offensief voor tegen de rebellen in Quneitra, vlakbij de grens met de Joodse staat. (2)
Iran dreigt Straat van Hormuz na 4 november af te sluiten
**
*
In Washington beseft men dat de Iraniërs deze keer wel eens niet kunnen bluffen met hun dreigement om de Straat van Hormuz voor olietankers af te sluiten, als reactie op president Trumps verbod op de aankoop van Iraanse olie, dat op 4 november ingaat. Er wordt zelfs rekening gehouden met Iraanse raketaanvallen op olie installaties in Saudi Arabië. Mochten de Iraniërs de belangrijke zeeweg inderdaad blokkeren, dan zal daar vrijwel zeker een krachtige militaire reactie van de VS op komen.
Vier commandogroepen gaan oorlog voorbereiden
Om deze redenen hebben Amerika en Israël in totaal vier commandogroepen opgericht, te weten de nucleaire groep, die zich gaat richten op het Iraanse nucleaire (wapen)programma, zoals de uranium verrijkingsinstallaties; de ballistische groep, die de Iraanse ballistische raketten en lanceerinstallaties voor zijn rekening neemt; de anti-omverwerping groep, die de geheime operaties tegen Iraanse eenheden in het Midden Oosten –vooral Syrië, Libanon en Jemen - voor zijn rekening neemt; en tenslotte de economische groep, die zich bezig houdt met de economische sancties tegen Iran. (1)
31 raketten van Hamas op Israël, bombardement van tunnels als vergelding
Ook bij de Palestijnse Gazastrook blijft het nog steeds erg onrustig. Afgelopen nacht vuurde Hamas 31 raketten op Israël af. Het Iron Dome afweersysteem onderschepte er 6. Eén raket kwam midden in een kibboets terecht. De Israëlische luchtmacht vernietigde als vergelding twee tunnels, waar onder andere ballonnen werden gemaakt voor de nieuwste vorm van Palestijnse terreur, het via deze ballonnen in brand steken van Israëlische land- en tuinbouwgronden. (3)(4)
‘Coalitie’ verantwoordelijk voor mogelijk 54 doden bij luchtaanval in Syrië
Een woordvoerder van het Amerikaanse leger verklaarde gisteren dat de luchtaanval in de buurt van het Syrische al-Soussa afgelopen donderdag, waarbij volgens Syrië 54 mensen om het leven kwamen, inclusief 28 burgers en een aantal ISIS strijders, inderdaad door ‘de coalitie’ is uitgevoerd. Syrië gaf onder meer de schuld aan Israël, maar in Jeruzalem is deelname aan deze aanval niet bevestigd. (5)
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Wie de Straat van Hormuz zegt, zegt bijna automatisch het Kanaal van Suez.. Beiden zijn de levensader van de îetrol uit de Allah-landen. Dat alleen al wijst op het belang voor die overkokende regio.
*
Nu daar voor de Ayatollahs de Noord Koreaanse Nucleaire Vlieger niet meer opgaat, want ontmijnd door Donald Trump, weten de wereldvreemde snuiters in Iran geen raad meer. Kunnen geen kant meer op. Ze spreken dus wartaal. En zoals gebruikelijk in de islammerij, gaan die eerst elkaar te lijf.
Dat de beste moge winnen.
Maar van den ogenblik dat de Saoudi’s daarbij in beeld komen, zit den Donald automatisch in nesten. Kiest hij daarbij de kant van de Democ Rats en dus voor de vriendschap van de gematigde Arabische kant van de islammerij, dan staat hij met de rug tegen de muur ten aanzien van Israël. En dan is het hemdje altijd nader dan het rokje… Familie-banden, ziet U. Benieuwd hoe die er zich zal uit redden. Anders zitten we weer, zoals in 1973, wegens al die blokkades, met ’n hoop ‘autoloze zondagen’.
Tenzij wij weer, zoals den Donald zinnens is, terug overschakelen op steekool als brandstof voor onze wagens. Mij persoonlijk kan dat geen mior schelen, want ik rij op elelectriciteit….
*
Zo ’n scooter! Is altijd een jongensdroom op 2 woelen van mij is geweest. Maar toen heetten ze VESPA, wat het Italiaanse woord is voor … wesp. Hun snelheid was dan ook tegen de 100 Km/uur. Nu haal ik – op volle snelheid – iets van de 12 Km/uur…. En als iedereen mij uit de weg ga, ben ik niet eens ’n gevaar op de weg. Die 4 pinkers namelijk redden gewoonlijk de situatie.
Maar wees gerust, ik woon (wij wonen) in ’n rustige buurt met alleen maar fietsstraten.
*

Geen opmerkingen: