dinsdag 17 juli 2018

5051

5051 - DE BAZUINEN VAN JERICHO
*
*
Dat van die bazuinen die de muren van de in te nemen stad Jericho die het Godsvolk in de Bijbel deden instorten, is een vergelijking op het lijf geschreven van de tegenwoordige tijd. De wapens zwijgen en er wordt gewoon geblazen en gespeeld op de balalïka….
Na deze eerder symbolische muren, van Jericho, volgde in 1989 de Val van die ene Berlijnse Muur.
*
In Italië spreekt Mateo Salvini nu van de Val van de Brusselse Muren.

Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan
16-07-2018 14:12
*
NAVO-Top ‘moest’ mislukken om Russo-fobische hysterie in Westen overeind te houden
Trump en Poetin bij de historische ontmoeting van vandaag, maandag 16 Juli 2018 in Helsinki
*
Stel je voor, vrede en samenwerking met Rusland – dat moeten we niet hebben. Dat is ongeveer de strekking van de houding van verreweg de meeste politici en media in Europa en Amerika. Omdat het overgrote deel van de burgers argeloos in de flagrante media-leugens over het ‘bewezen’ neerhalen van MH17 en de ‘annexatie’ van de Krim door Rusland is getrapt, staan ook zij heel sceptisch tegenover de topontmoeting tussen beide wereldleiders in Helsinki. Ook tijdens de recente NAVO top bleek wederom dat de gevestigde orde Trump en zijn onorthodoxe aanpak haat.
Het demoniseren van Putin en Rusland via de media is al jaren een obsessie geworden in het Westen. Overigens stelde Trump al tijdens zijn campagne dat het zijn doel was als president betere betrekkingen met Rusland aan te knopen, die door het beleid van zijn voorganger Hussein Obama compleet waren verziekt, tot op het randje van een Derde Wereldoorlog (in september 2013) zelfs. Tijdens diezelfde campagne vergeleek de gedoodverfde winnaar Hillary Clinton Putin juist met Hitler.
*
De ‘Deep State’ in Washington en Brussel was ook bepaald niet blij met de topontmoeting tussen Trump en de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un. Vrede in Korea en vrede met Rusland zou het mogelijk maken om het monstrueuze Amerikaanse defensiebudget van jaarlijks vele honderden miljarden dollars substantieel te verlagen, en het uitgespaarde geld in de economie en de samenleving te steken. Dat zou echter wel betekenen dat een aanzienlijk deel van de ‘Deep State’ zijn positie, macht en geld zou verliezen.
Daarom werd en wordt er nog steeds hysterisch gereageerd op iedere poging tot toenadering tot ‘dictator’ Putin, ook al moesten zelfs diens grootste vijanden toegeven dat het inmiddels afgesloten WK voetbal in Rusland tot in de perfectie, en zonder ook maar enige wanklank is verlopen. Supporters van over de hele wereld maakten en ervaarden zonder uitzondering in alle Russische steden een geweldige sfeer, en ontdekten dat het ‘grote boze Rusland’ zoals geschetst door de media en politiek niet bestaat.
*
Top ‘moet’ een mislukking worden
Overigens zullen zowel Trump als Putin op hun hoede zijn om de top niet tot een ‘te groot’ succes te maken. Over veel zaken ‘moeten’ ze het voor hun eigen achterban vermoedelijk oneens blijven, zoals over Oekraïne en de Iraanse betrokkenheid in Syrië, en in de VS ook over de in realiteit allang ontkrachte ‘inmenging’ van de Russen in de verkiezingen van 2016. Tevens is men bang dat Trump overweegt om de sancties tegen Rusland geleidelijk op te heffen, dus zal er hoe dan ook alles in het werk worden gesteld om de top tot een mislukking te verklaren, of indien er wel baanbrekende afspraken worden gemaakt, zelfs tot een ‘verraad’ van het Westen door Trump.
De pers zal hoe dan ook alles doen om de top in een negatief daglicht te plaatsen, en ieder ‘verkeerd’ woord aangrijpen om het bij voorbaat tot een mislukking, of tot een ‘bewijs’ van Trumps ‘samenzwering’ met Putin te presenteren. Mogelijk zijn er zelfs ‘hot mic’ incidenten, zoals deze, toen
een eerdere president van de VS
werd betrapt op het op kruiperige wijze samen te spannen met een Russische leider. O wacht... dat was (en is nog steeds) de verlosser van het liberale Westen, die nog steeds geen enkel kwaad kon en kan doen.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
Niemand van ons kan, als kritische Burger, ooit de beelden vergeten hoe het Gentse Liegebeest, dik ingeduffeld tegen de winterse vrieskou, in Kiev de Oekraïners ging opjutten om in opstand te komen en dus de kant van het Rood-Blauwe Westen te kiezen. Tegen Rusland. Om dus te bijten in de hand die hen veiligheid en eten gaf… Men mocht hem gerust geloven: Hij had nog nooit van z’n hele leven gelogen: de manna zou meteen recht uit de hemel in hun open monden vallen.

Verhofstadt in Kiev, in opdracht van de toen nog onbekende want verzwegen ‘Deep State’, werkend aan zijn carrière.
*
Ja, de ‘rats’, veilig geborgen aan de overkant der oceaan, wilden nog min noch meer nieuwe ‘incidenten’ met Rrusland uitlokken en gaan rommelen in hun achtertuin moest genoeg zijn om de NAVO in het geweer te jagen. Wat, tot het aantreden van President Trump, nog op het punt stond te lukken ook…
Het is ook historisch juist, te stellen, dat Oekraïne nog altijd verkeerdelijk denkt, dat Moskou gelijk staat met het begrip ‘Sovjet’-dictatuur. En daar heeft Halfgod Obama handig gebruik van gemaakt. Na het vreedzaam e gedisciplineerd voetbalfeest (anders dan in Parijs!) van dit Wereld Kampioenschap in Rusland, maar vooral na de historische ontmoeting in Helsinki tussen de Presidenten Trump en Poetin, zullen die nu wel anders moeten denken.
Ook hun wens om bij de NAVO te mogen komen, of zelfs bij de Europese Unie, mogen ze nu wel voorgoed klasseren bij de andere dossiers ’Hopeloze Zaken’. Maar ze zijn wel van voorzien van goedkoop Russisch aardgas.
Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het nergens…
Geen wonder dat o,ze Staatsmedia en hun Bazen op hun achterste poten dansen. Want ze voelen de grond onder hun voeten wegzinken.
Het worden dis, voor de man in de straat en zijn Lisa, andere en betere tijden. Rusland, deel van Europa, is doorheen de Geschiedenis, altijd de trouwe bondgenoot van het Westen geweest. Ook bij ons was en is dat bij veel kleine mensen het geval tijdens de bloeiperiode van het Marxisme. Met o.a. Che Guevara, Nelson Mandela en Fidel Castro in de hoofd-drollen. Hun ‘sociaal democratische’ houding tegenover Poetin, die het Sovjet Systeem van tafel veegde, is dus voor alle Democ Rats ’n beetje verstaanbaar ui te leggen.. Zij bashen Poetin uit wraak dat hij in zijn land zowel de zaligmakende islam weigert als het Marxisme van de Dood..
Eenmaal Het Westen dat doorgrondt, mogen we onze Beschaving als (op het nippertje) gered zien.

Geen opmerkingen: