dinsdag 3 juli 2018

5033

5033 - HET MOMBAKKES VAN MACRON ZAKT LELIJK AF
*
Wegens lof voor Orbán: Macron stuurt ambassadeur de laan uit
Geplaatst op Ma 2 juli 2018
*
De Franse president heeft zijn ambassadeur in Hongarije, Eric Fournier, wegens positieve uitlatingen over Viktor Orbán en diens asielpolitiek, teruggeroepen.
In een gelekte internet memo aan het Élyseés-paleis had Fournier Hongarije´s politiek van afsluiting tegen immigranten en vluchtelingen een “model” voor Frankrijk genoemd. De Franse ambassadeur in Hongarije prees nadrukkelijk de anti-immigratiepolitiek van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Hij had Hongarije als “model” voor de juiste omgang met illegale immigratie geprezen en verwijten van populisme tegen Orbán een bedenksel van de media genoemd, aldus het persbureau Reuters: de Franse media zouden met hun beschuldigingen van antisemitisme tegen Hongarije afleiden van het “ware antisemitisme”, dat van “moslims in Frankrijk en Duitsland” zou uitgaan, aldus de inhoud van de memo.

Macron…
… distantieerde zich van de memo. Hij zou noch de zienswijze van Eric Fournier delen noch zou deze de officiële Franse politiek vormen. “Wanneer de ambassadeur dat ion het openbaar gezegd zou hebben, zou hij onmiddellijk zijn ontslagen”, zei Macron tegen journalisten in Brussel volgens de “Junge Freiheit”.
Daarom zou het voor Fournier bij een overplaatsing blijven. Welke taken hij in de toekomst op zich zou nemen, deelde de regering in Parijs niet mee. Macron benoemde Pascale Andréani tot nieuwe ambassadrice. De 63-jarige carrièrediplomaat was in het verleden Frankrijk´s permanente vertegenwoordigster bij de NAVO.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Als de Kwade Geest van La Douce France, de geöbsedeerde raddraaier van de her-volking van Europa al steken laten vallen, en in zijn kaarten laat kijken, omdat een van de ondergeschikten de partij kiest van hun ergste vijand Hongarije, is dat dan geen teken dat de mot er in zit? Zou ej toch deken, niet? En het zijn weer al eens de ‘alternatieve media’ die de boodschap brengen. De slippendragende media weten weer, als van ouds, van niets. Die gaan door tot het bittere einde. Wat in het geval van Merkel en Macron van de M-Brigade onherroepelijk de weg is naar de galg. Want de weg naar de hel ius gelaveid met goede voornemens.En met niets anders. Zeker niet met asfalt, wegens in deze zomerse dagen, het brandgevaar
*
We kunnen dus met een gerust hart overgaan tot de orde van dag. De Rode Duivels zijn na gisteren avond stuk per stuk hun gewicht in goud waard, de opwarming van de aarde is een vaste waarde want verschaft werkzekerheid aan een legertje broodschrijvers. Wat meer is, de Tour de France begint zaterdag en er zitten nog twee ween tussen vòór Trump en de Poet elkaar in Helsinki in de armen vliegen. Heek het uitspansel zit dag en nacht vol met minstens 50.000 passagiersvliegtuigen vol toeristen in de lucht à ato van 6.000 liter kerosine per vliegtuig en per uur. Maar die ‘fijne stfdeeltjes’ vallen, tegenin alle bestaande natuurwetten, naar boven in de straosfeer. Heeft niets te zien dus met de veranderende klimaatgesteldheid…
Ja, dat alles zal onze aandacht moeten aan de gang houden, tot na de zomer. En vooral tot na de Gemeenteraad Verkiezingen in Antwerpen. En ook het OKW van de Nato is buiten bereik, door de schuld van die verwaarloosde Leopold II ti. tunnel in Koekelberg.
Zeg, ook al aan gedacht, dat die Basiliek daar, geflankeerd door vier slanke minaretten, beter als moskee zou inferict worden? Dan wordt Koekelberg een signaal voor de totale isklamisering, zoals de Eifeltoren in Parijs model staat voor de reputatie van Parijs. En wat meer is: dan zou het door-en-door versleten Atomium kunnen verdwijnen. Van dart schandaal een moskee willen maken, is inderdaad beledigend voor de hele islammerij. Het hangt aan mekaar met haken en ogen. Maar ‘Koekelberg’ staat als een rots in de branding, als ‘Wahrzeichen’ van de ‘onderwerping’, wat het Nederlands word is voor het Arabische woord …. Islam. De Christenheid is broederschap in de samenleving. De islammerij is vijandschap in dezelfde samenleving.. Is gewoon een kwestie van ‘integratie’ van het ene in het andere. En klaar is Kees.
Anders gezegd, er is geen tijd voor de wereld om nu te vergaan. Het verlof (en de stakingen) gaan voor.
Maar wees gerust! Ondertussen worden de poten van onder onze stoel verder afgezaagd. De nieuwsoortige exotische ‘bidplaatsen’ blijven overal als paddestoelen in jet oerwoud uit de grond komen, terwijl onze Kerken en Kathedralen tot puin vervallen.
En zeggen dat ‘La Douce France’ ooit ‘La Fille Ainée de L’Eglise’ werd genoemd. Tot de guillotine van Franse Revolutie daar anders over besliste.
En dat wil men ons dan verkopen als een vooruitgang. Dat allemaal kan geen toeval meer zijn, maar een duivels complot tegen de onsterfelijke menselijke Geest.
Deze keer komt er geen IJzeren Gordijn, dat ooit toch maar plaatselijk is geweest, maar één wereldomvattend traliehek met maar één uitgang. Deze naar de Hel.
*

Geen opmerkingen: