zaterdag 28 juli 2018

5067

*
5067 - DEZE GRIEKSE BISSCHOP ZOU WEL EENS GELIJK KUNNEN HEBBEN
*
25/7 om 09:22 door jvh - Print – Corrigeer
*
Griekse bisschop krijgt zware kritiek voor verklaringen: “Branden zijn straf van God”
*
Volgens de Griekse bisschop Amvrosios zijn de bosbranden die de afgelopen dagen al zeker 74 levens eisten in de wijde omgeving van Athene een straf van God voor “het goddeloze gedrag van de atheïstische premier Tsipras”.
*
Metropoliet Amvrosios van Kalavryta en Aigialeia schreef dinsdag onder de titel “Atheïstische premier Alexis Tsipras ontlokt de toorn van God” op zijn blog over de oorzaak voor de dodelijke bosbranden: “De grote brand ontstond na een bliksem die op de Geranie berg viel. Een duidelijke boodschap uit de hemel. In de 80 jaren van mijn leven herinner ik me niet dat ons land ooit zo’n ongehoorde ramp heeft gezien! (In 2007 vielen bij bosbranden in Griekenland 68 doden, nvdr.) De atheïsten van
Syriza (regeringspartij, nvdr.)
zijn de oorzaak voor deze grote ramp! Hun goddeloosheid ontlokt de toorn van God!”
*
Amvrosios citeert ook het Oude Testament om zijn uitleg kracht bij te zetten: “Wanneer men het pad van God verlaat, laat die zijn toorn zien met verschillende natuurlijke catastrofale gebeurtenissen zoals aardbevingen, hongersnood, epidemieën, ziektes, plagen, bloedvergieten, criminaliteit, verwoestende branden en rookwolken die tot de hemel zullen reiken!”

De grote schuldige volgens Amvrosios: “Wie is verantwoordelijk voor de afstand tussen de moderne Griek en het pad van God? Wie anders dan de atheïstische premier, meneer Alexios Tsipras en zijn kompanen”, om vervolgens diens “verwezenlijkingen” op te lijsten: “Hij heeft zijn kinderen nooit laten dopen, en is niet getrouwd met zijn vriendin. Hij schafte de religieuze eed voor ministers af, verwijderde kruisen en iconen uit scholen en publieke instellingen, liet de ochtendgebeden in scholen stopzetten, legaliseerde burgerlijke huwelijken voor koppels van hetzelfde geslacht en liet pride parades toe, en verspreidde nudisme en immoraliteit.”
Homohaat
Amvrosios is niet aan zijn proefstuk toe: in een toespraak uit 2015 bestempelde hij homoseksuele mensen als “het bezinksel van de maatschappij”, en riep hij zijn volgelingen op “op hen te spuwen”. Hij werd daarop beschuldigd van het oproepen tot geweld en misbruik van zijn kerkelijke plichten, maar werd daarvoor in maart vrijgesproken. De bisschop verscheen ook al meermaals met leiders van de Griekse neonazistische partij Gouden Dageraad.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Amaai! Dat moet hard aangekomen zijn. Gods toorn! En ze waren niet eens levensverzekerd…
Deze eerbiedwaardige man spreekt ook harde taal tegenover de ‘seksueel anders ge-aarden’. Die inderdaad ‘anders’ zijn. Zeggen ze zelf. Niet dat er een vijs aan los zit, of zo. Watin die eigen naam-geving niet bijster slim is. Want deze keer geven ze de anderen niet de schuld. Er zou evengoed kunnen gesproken worden, en mondgemeen gemaakt, dat de anderen anders, dus abnormaal zijn. Zo iets in de zin, dat de Smixen anderen verwijten ‘Neo Nazi’s te zijn. Een kwalijke gewoonte van denkpatronen die ni eenmaal totaal zonder argumenten zitten.
Er is in heel deze zaak zeker één positieve kant. Zij het een triestig argument. Het is op zich een uitstervende soort. Buiten de verlokkingen van telkens nieuwe generaties.
Och, laat maar. Het komt zelfs voor in het Dierenrijk. Waarom dan niet in het mensdom?

Zoals overal ter wereld bestaan er ook bij de Grieken mensen die graag andersdenkenden beledigen of belachelijk maken, maar o wee ‘hun Kerkelijke Plicht’ verzuimen om hem van hetzelfde lanen een broek te passen.
En daar heeft U meteen weer onze kwaliteitenspers die kwaliteitsvoll schampert op Gouden Dageraad met het o zo sublieme scheldwoord ‘Neo Nazi’. Dar ze daarbij, lijk in de Bewaarschool hun eigen uithangbord om de hals hangen van onschuldigen, deert hen niet.
Dergelijk spel met de eigen uithangborden is de voorgeschreven partij-lijn van zowel Groen-Linx als van de is-lammelingen. Ze zijn dan ook elkaars wederzijdse aanvulling.
Een van d emblemen van de
Gouden Dageraad.
*
O Juist. Er loopt een Gerechtelijk Onderzoek want satellietbeelden bewijzen dat de branden zijn aangestoken Dus toch niet het werk van God.
Tenzij men de mixte samenleving ams geheel aanziet als de straf van God. Zedeloosheid, islamisering, anarchie: allemaal werktuigen tegen de menselijkheid zelf.
Waarom blijven onze Kerkelijke Geagdragers dan Oost Indisch doof voor al wat misgaat?! Abnormale seksualiteit, ook het celibaat, is van alle tijden. Maar dat wil niet zeggen dat men het moet faciliteren of goedpraten.. Zelfs in de o zo Katholieke Kerk konden priesters ’n gezin hebben.Persoonlijk zie ik dat verplicht celibaat een der hoofdreden waarom ons voorvaderlijk Geloof om zeep os gegaan.
Maar ja, ik ben nu eenmaal niet de Paus van Rome…. En trouwens, Die weet wel beter.
Heer, red ons! Wij vergaan.
*

Geen opmerkingen: