maandag 30 juli 2018

5069

*
5069 - AMERIKANEN ZIJN EN BLIJVEN TENSLOTTE ALTIJD COWBOYS. IN ALLE EEUWEN DER EEUWEN AMEN
*
VS: Hoogste gerechtshof bevestigt het recht op het dragen van wapens voor alle Amerikanen
Geplaatst op 26 juli 2018    door E.J. Bron
*
*
Voor tegenstanders van wapens is dat een stomp in de maag, terwijl vrijheidslievende burgers nu een zucht van verlichting kunnen slaken. In inmiddels negende instantie bevestigde het hoogste gerechtshof nu het “Second Amendment”, de tweede toevoeging van de Amerikaanse grondwet, volgens welke alle burgers het recht hebben om in het openbaar wapens te dragen.
*
Als klager trad George Young uit de Amerikaanse staat Hawaï op, omdat de autoriteiten het hem hadden verboden om in het openbaar een handvuurwapen te dragen. Daarvoor zou hij een licentie hebben moeten aanvragen. Deze praktijk is ook in andere Amerikaanse staten gebruikelijk. Terwijl Texas zich beroept op het “Second Amendment”, hanteren Florida, Illinois en het district Columbia strikte wapenverboden.
George Young heeft nu eventueel voor een richtinggevend vonnis gezorgd, dat voor heftige discussies zal zorgen. “We nemen het wapengeweld niet te licht op”, motiveerde rechter Diarmuid O´Scannlain zijn vonnis van afgelopen dinsdag. “Maar het ´Second Amendment´ beschermt het recht om ter zelfverdediging in het openbaar een wapen te dragen.”
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
**
*
Hawaï. Weeral die verloren bult in de grote Oceaan ergens gewonnen verloren tussen Noord Amerika en Azië. Het is een puzzel om ooit daar weg te geraken. Tenzij in roeibootjes. Of lijk Lucifer, gedragen door de Duisternis.
*
De ‘Autoriteiten’ van Hawaï, ook op gelet? Hawaï is niet alleen het Land van Molokaï en van onze Pater Damiaan die daar ter plaatse de melaatsen ging verzorgen tot hij zelf erbij neerbie, Het is ook het Land van de Anti-Held Obama, de zwarte slungel die niet goed weg weet wat met armen en benen te doen, maar des te beter overweg kan met de tong.

*
Dezelfde, die samen met The Clinton Wife, de wrede islammerij overal in de wereld heeft willen doen doorbreken. Met behulp van slagersmessen en Kalshnikovs. Maar hij was een maatje te klein. Niet groot genoeg. Daar waar de man uit Tremelo te groot was voor deze wereld…
*
Dat Eerste Amendement gaat volgens mij niet alleen over zelfverdediging, maar het betreft ook de bescherming van de Geliefden. Wat meer is: het beschermt ook het eigendomsrecht. Neem die twee zalen weg, en je bevindt zich automatisch in Het Wilde Westen.
Ja, dat zogezegde ‘Wilde Westen’. Ik denk dat wij in onze Westerse Wereld al eens meer Karl May mogen lezen over de Avonturen van Old Shatterhand en zijn Indianenvriend Winnetou.
Het zijn een serie verhalen over eerlijkheid, vriendschap en de kunst om samen te leven, gezien met de vooruitziende blik van een Duitse Jeugdschrijver die nooit ook mar één voet buiten zijn geboortedorpje heeft gezet.
Daar waren zeker geen slagersmessen in het straatbeeld Noch veel minder Kalasjnikovs en zwarte blote penissen als van Koningstijgers klaar voor verkrachting.
*
Bij ons in de Lage Landen zijn wij nooit happig geweest op al dat schiet- en steektuig. Komt daar nu de laatste 25 jaar bij, dat wij geleerd worden om met ontblote adamsappel door het leven te gaan. Ha Ja, wij mogen het die arme sukkelaars van ‘Verrijkers’ niet te moeilijk maken om onze plaats in te nemen. Oc arme, die zijn er alleen maar op uit om een beter leven te vinden. En wat kan er beter zijn dan het onze?
*

Geen opmerkingen: