zaterdag 7 juli 2018

5039

5039 - OP IDEOLOGISCH GEBIED HEEFT EUROPA AMRIKA LANGS RECHTS VOORBIJ GESTOKEN
*
Steve Bannon: Europa is centrum van de populistische opstand
Gisteren 8/7, 18:51
Steve Bannon, voormalig topadviseur van Donald Trump, is gefascineerd door Europa. Of zoals hij het noemt, het "centrum van de populistische, nationalistische opstand". Europa loopt wat dat betreft zo'n zes maanden tot een jaar voor op de VS, zegt hij in een interview met Nieuwsuur.
"Die opstand in Europa wordt geleid door mensen die meer waardering willen voor hun nationaliteit en voor hun land." Bannon wil het ‘populisme’ in landen als Hongarije, Italië en Nederland op de voet volgen. Daarom is hij van plan de komende maanden een derde van zijn tijd op het Europese continent door te brengen.
"Wat er nu in Europa gebeurt is cruciaal voor de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen die dit jaar in november plaatsvinden, de midterms", zegt Bannon. Die invloed was volgens hem eerder ook al zichtbaar: "De Brexit was de voorbode van de Amerikaanse verkiezingen van 2016."
'Verraderlijk en onvaderlands-lievend'
In die verkiezingen twee jaar geleden speelde Bannon zelf een belangrijke rol. Als campagne-manager leidde hij Trump naar het presidentschap. Vervolgens werkte hij een jaar lang als zijn topadviseur en was hij een van de grootste uitdragers van Trumps gedachtegoed.
Tot Bannon in augustus vorig jaar werd ontslagen. Hij keerde per direct terug als hoofdredacteur van Breitbart, het nieuwsplatform dat hij leidde voordat hij Trumps campagneleider werd. Breitbart staat bekend als platform voor de radicaal-rechtse alt-right-beweging.
Een rel zorgde ervoor dat hij ook daar zijn functie moest neerleggen. Bannon had namelijk harde uitspraken gedaan over Trump in het boek Fire and Fury. Zo noemde hij een ontmoeting tussen Trumps zoon, schoonzoon en een Russische advocate "verraderlijk en onvaderlandslievend".
Gevolg: zijn eigen beweging keerde zich tegen Bannon, net als Trump zelf. Maar sinds Bannon zijn excuses heeft aangeboden voor de uitspraken in het boek, lijkt de verhouding tussen hem en Trump hersteld.
*
Breitbart News
*
Breitbart News is een Amerikaanse nieuwssite van uiterst rechtse signatuur, gesticht door Andrew Breitbart en Larry Solov in 2005. De nieuwssite behandelt vooral politiek, actualiteit en sport. Het hoofdkantoor van het bedrijf dat de website exploiteert is in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten met bijkantoren in Londen, Jeruzalem en Texas.
Geschiedenis
Breitbart (1969-2012) begon de website als een alternatieve nieuwsbron in 2005. De site bevat directe links naar onder andere Associated Press, Reuters, Fox News en de New York Post. De aanvankelijke groei van de website werd grotendeels gerealiseerd door linken naar de site Drudge Report. In 2007 is Breitbart gestart met een videoblog genaamd Breitbart.tv. Bij een verblijf in Israël kwam Breitbart met het idee van een nieuwssite, die onomstotelijk 'pro-vrijheid' en 'pro-Israël' zou zijn: 'We werden ziek van de anti-Israëlretoriek van de mainstream media. 'De site is tevens populair onder de alt-rightaanhangers. Ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016 kreeg de site veel aandacht door zijn berichtgeving over presidentskandidaat Donald Trump. Van 2012 tot augustus 2016 werd Breitbart News LLC, het moederbedrijf van Breitbart, voorgezeten door Steve Bannon, die kort daarna de campagneleider van Donald Trump zou worden. Ook de controversiële journalist Milo Yiannopoulos, die voor Breitbart van oktober 2015 tot februari 2017 de technologieredactie leidde, speelde daarin een rol. Breitbart News wordt onder meer gefinancierd door de Amerikaanse informaticus en miljardair Robert Mercer.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Aandacht: het bronartikel hierboven over Trumps maatje Steve Bannon komt uit de koker van de N.O.S., wat bewijst dat men daar bij Super-Linx, Super Schots en Super Scheef deze materie zeer ernstig neemt.
Donald Trump. Ondergetekende had inderdaad van de eerste dag infinitief veel vertrouwen in de Nieuwe President die als een blok van het hardste graniet en als succesvol zakenman door het leven was gegaan. Hoe zeer ‘de Media ook hun bes deden om hem te vergruizen. Precies alsof ze de bui reeds zagen hanen van in de kies-strijd.
Wie Steve Bannon zegt, zegt Trump en wie Trump zegt, dient zich op staande voet te herinneren, dat de uitspraak ‘America First’ van Trump afkomstig is. Voor Obama was ‘Islam Firdt’.
De uitdrukking ‘Amercia First’ is naar mijn bescheiden mening, perfect te vergelijken met ‘Eigen volk Eerst’, al wordt deze slagzin meestal door de Media gebruikt om het Vlaams Belang te bashen.
Als overmaat van ramp voor de Democ Rats ‘aller landen’ komt, bij leven en welzijn, binnenkort met een zee van tijd, en voor de zoveelste keer, Steve Bannon naar onze landen. Om o.a. de banden aan te halen met de PVV van Geert Wilders. En dus, rechtsreeks of onrechtsreeks, in de kaart van het VB zou spelen. Wat niet goed zou zijn voor BDW, maar wel voor Filip Dewinter. Gewoon omdat die uit dzelfde steen is gekapt als Trump en zijn maatje Bannon. Zodat tegen volgende landelijke Verkiezingen, de helden rol van BDW zou kunnen afgelopen zijn.
Er staan grootse dingen te gebeuren.
Tot voor kort zei men in diplomatentaal bijvoorbeeld, dat, als het regende in Parijs, het dan meteen druppelde in Broeksèl. De Francofonie kijkt inderdaad, 200 jaar na Buonaparte, nog altijd als gebiologeerde konijnen naar de stroperslantaarn helemaal in de Lichtstad… Dat behoort ondertussen wel van A tot Z tot de Geschiedenis. Want sedert Trump moet men Parijs vervangen door Washington, de wastobbe van de hele wereld. En precies dààr komt er nu nog maar eens verandering in. Want als het stormt in héél Europa, zowel in het Noorden als in het Zuiden, dan begint zelfs Noord Amerika te zwalken en op en neer te wiegen vanwege de uideinende schokgolven van het Nationalisme..
Wordt bedoeld, het échte Nationalisme, de Vaderlandsliefde voor eigen land en eugen volk. Want het hemdje is altijd nader dan het rokje…
*
En wie aan America denkt, komt daarbij als dichtste buur in het eigen continent, meteen uit bij Poetin, ja zelfs bij ht Godsvolk dat nog altijd verspreid over de hele aardbol leeft. Zonder daarbij ook laar één aanslag te plegen…
Anders gezegd: Israël en het Wereld Jodendom, zowel als Trump zelf en met hem héél het Conservatief denkend Amerika kijken met grote belangstelling toe naar onze ‘populisten’. Zij volgen die Gouden Dageraad op de voet, misschien zelfs in de hoop daarvan wat op te steken.
Wat er ook va zij: deze belangstelling is ’n enorme steun voor ons, want straks zal er over de hele wereld worden gesproken over de al-oude Europese Waarden, dezelfde die ooit aan de basis lagen van de Amerikaanse Fondamenten, en, op onze dagen, het ook weer groot zullen hebben gemaakt.
Het is een verhaal, waard om volgen.
*
Persoonlijke Noot
Als Steve Bannon lukt (en waarom niet? Hij is ’n zakenman, en geen dromer) dan komt er wellicht in Coburgia ‘n ééngemaakte partij voor alle Vlaams-Nationalisten. Met als gevolg o.a. een houterige stramme Koninklijke Uittocht met de staart tussen de benen. Met dergelijke stormwind in de rug vliegt Vlaanderen in één ruk direct de Onafhankelijkheid in.
*
Dikke merci, hoor, Mister President.. En eenmaal onze Schatkist niet meer leeggeplunderd wordt door de Francofonie, zal er wel ’n groter centje overschieten om, zoals U aandringt, bij te dragen aan de Nato… Want wie de vrede wil bewaren, mort voorbereid zijhb op de oorlog.

Geen opmerkingen: