zaterdag 7 juli 2018

5040

5040 - DE MACRON IS NIET     ALLEEN IN FRANKRIJK EEN SPECIALITÉ DE LA MAISON
*
Het is langer dan vandaag; dat het iedereen die daarover blijft nadenken, opvalt dat er in onzer burgermaatschappijen, méér ‘incidenten’ voorvallen dan in de vorige paar eeuwen. Terzijde gelaten de bloem van onze eigen jeugd, die elkaar elk in hun eigen taal, in twee wereldoorlogen twee keer vier jaar lang naar het leven hebben gestaan.
‘Duetchland über Alles’ is totaal niet hetzelfde als ‘Amrtica first’, en ‘‘Eigen volk Eerst’. Want wie boven alles en iedereen wil staan kan dat slechts over de ruggen van anderen. Van ‘Untrmenschen bijvoorbeeld..
Maar ik weet niet weke daarvan de ergste zijn: officiële oorlogen met alles er op en eraan, met goed herkenbare vijanden in uniform, en de aan de gng zijnde sluip-invasie. Traag maar zeker rollen we erin, waren daar niet de durvers van wat minachtend benoemd wordt als ‘de populisten van Extreem Rechts’.
Ik heb me niet bezig gehouden met hier overnemen van wat Vriend Xande vandaag allemaal opsomt: iedereen kent het lijstje en meteen ook de bijhorende uitleg (rakelings naast de kwestie) van de Overheid en hun slippendragers van de Media. Net is in de oorlogsjaren verzorgen de Burgers dan hun eigen ondergrondse berichten. Wat (voorlopig) nog altijd ’n makkie is sedert de uitvinding van het Internet. De dag dat het hier allemaal vol mini-Erdohaantjes loopt is al halvelings aangekondigd. En nu het Merkel-wijf, Sister in Crime met het Clinton Wife ,weer de rouwstoet leidt, wordt het opletten geblazen. Alles, uiteraard, in het voordeel van onze ‘privacy’.
Gelukkig maar krijgen we daarbij de verzekering, dat er absoluut geen misbruik zal worden gemaakt van wat ‘ze’ over elk van ons te weet zijn gekomen. Wat mij doet besluiten, dat van ieder van ons in de duistere achterkamertjes een soort strafdossier wordt bij gehouden.
Daarom toch nog vlug ’n uitlating uit de mond van de Franse President, eerstdaags voorganger van Marine La Plume.. Echt waar, uit zijn eigen mond. Van waar uit aders?)
*
Macron erkende onlangs dat de migrantencrisis de overheid boven het hoofd is gegroeid, en de Franse bevolking maar zelf een oplossing moet verzinnen.
*
Begin nu niet te zoeken op Internet. Deze zinssnede verwijst naar
*
Xander
(1)    Breitbart
(2) Breitbart
(3) Philosophia-perennis
(4) Breitbart
(5) The Sun via Breitbart

Geen opmerkingen: