zondag 15 juli 2018

5047

5047 -TRUMP IS ONS KOMEN WAARSCHUWEN MAAR DAAR WORDT ALLEEN MAAR HARD OM GELACHEN
*
Euro crash weer dichterbij: Kapitaalvlucht uit Italië op gang gekomen
13-07-2018 14:07
En die ‘vlucht’ gaat naar Linx… Kan geen toeval zijn!!!!
*
Italiaanse bankensysteem – en daarmee dat van de hele eurozone- is feitelijk failliet – Duitsers, Nederlanders en Finnen moeten opdraaien voor toekomstig bankroet.
Weggehouden uit de massamedia –voor een aanzienlijk deel omdat die er toch niets van begrijpen -, maar onverbiddelijk dichterbij komend, is de al jaren gevreesde megacrash van de euro en eurozone. Uit de laatste TARGET-2 cijfers blijkt dat de grootste angst van Duitsland en Nederland waarheid aan het worden is. De zuidelijke schuldenstaten, vooral Italië en Spanje, zijn alleen al aan Duitsland nu het ‘magische’ bedrag van een slordige € 1 biljoen (duizend miljard euro!) schuldig. Desondanks doen de meeste mensen, zelfs establishment economen, alsof dat allemaal niets te betekenen heeft. Een centrale bank kan immers gewoon de geldpersen aanzetten om het probleem op te lossen? Dat heeft in landen zoals Zimbabwe, Argentinië en Venezuela, en straks ook Turkije, ook heel goed gewerkt.
Paolo Savona, (is van Franse roots afkomstig…), de minister van Economische Zaken van de nieuwe ‘populistische’ regering van Italië, schokte Brussel onlangs opnieuw door in het parlement nogmaals te suggereren dat Italië zich moet voorbereiden op een uittreding uit de eurozone. De (bijna) € 1 biljoen – waarvan een krappe € 500 miljard van Italië- zullen namelijk nooit kunnen worden terugbetaald, en zullen dus op zeker moment moeten worden weggewerkt met een bailout door de centrale bank.
Gevaarlijke onzin
In veel kranten en online media zult u experts lezen die beweren dat TARGET-2 slechts een intern betalings verrekenings systeem van de eurozone is, dat enkel ‘op papier’ bestaat, dus op de balansen van de centrale banken van de lidstaten (en de ECB). Met de ‘echte economie’ zou het allemaal niets te maken hebben.
Wat aperte en gevaarlijke onzin is. In realiteit laat het TARGET-2 systeem zien in welk land de leningen en kredieten van de banken (aan bedrijven en particulieren) niet meer kunnen worden terugbetaald. Hoe dieper een land in de TARGET schulden wegzinkt, des te groter is het risico dat de banken – net als destijds in Cyprus en Griekenland - moeten worden ‘gered’. Zoals in die landen was te zien gaat dat altijd gepaard met kapitaalcontroles en/of een ‘bail-in’, oftewel een gedwongen ‘bijdrage’ aan deze ‘redding’ van alle rekeninghouders.
Italianen begonnen met geld van banken afhalen
Italiaanse rekeninghouders zien de bui daarom al hangen, en zijn begonnen met het weghalen van hun geld bij de banken. Dit is de echte, harde realiteit. Mensen zijn terecht bang dat ze hun geld kwijtraken. ‘Iedereen die zijn geld op een Italiaanse bank laat staan, is een idioot,’ vindt analist Mike Shedlock, die destijds dezelfde waarschuwingen gaf voor Griekenland, voordat het daar inderdaad helemaal mis ging.
Het beleid van de ECB – geleid door Mario Draghi, een Italiaanse bankier - laat klip en klaar zien dat het Italiaanse bankensysteem insolvent is (= feitelijk failliet, maar (nog) niet officieel). Vanwege de enorme bedragen kan rustig worden gesteld dat met het Italiaanse het hele bankensysteem van de eurozone insolvent / quasi failliet is.
Gewoon de geldpersen aanzetten?
En wat kan een centrale bank dan nog doen om het officiële bankroet te vermijden? De geldpersen aanzetten – een simpele oplossing, vinden tegenwoordig veel mensen, zelfs degenen die economie hebben gestudeerd. Dat is dan ook precies wat de ECB al jaren doet: digitaal de schulden van met name de zuidelijke staten opkopen, met tientallen miljarden per maand. Dat dit rechtstreeks tegen de afspraken in het Verdrag van Maastricht ingaat, daar maalt inmiddels niemand meer om.
Laat staan dat ooit nog aan de reden waarom die afspraken überhaupt werden gemaakt wordt gedacht, namelijk om te voorkomen dat de inwoners andere landen – in dit geval Duitsland, Nederland, Luxemburg en Finland- garant moeten staan voor de schulden van de rest. En die ‘rest’ bestaat inmiddels ook uit Frankrijk en Oostenrijk, landen die enkele jaren geleden nog (net) aan de positieve kant van de TARGET-2 balans stonden.
Crash gegarandeerd, de vraag is alleen wanneer
Zoals met zoveel afspraken en verdragen in de EU en eurozone is het Verdrag van Maastricht dus feitelijk stilletjes in de prullenbak gekieperd. Als zelfs economen vinden dat er niets mis is met het aanzetten van de geldpersen – kijk wat dit landen zoals Zimbabwe, Venezuela, Argentinië, en straks ook Turkije, heeft opgeleverd-, dan is er geen redden meer aan, vrezen wij.
Dan maakt het ook niet meer uit hoe hoog de TARGET-2 bedragen oplopen: nu € 1 biljoen, straks het dubbele, het viervoudige, enzovoorts. Het is enkel wachten op het fatale moment dat de wereld het vertrouwen verliest in de euro. De klap die dan volgt – over een maand, of over 5 jaar - zal de EU hoe dan ook in totale chaos, en honderden miljoenen Europeanen in diepe armoede storten.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Het Nieuwe Italië is de nagel aan de doodskist van de Europese Nazistaat Natiestaat.
Bij mijn weten heeft dit Europa-misbaksel nog nooit met zoveel minachting gezapzeverd over de nobele zending van deze President die hun aanbeden duo (Obama, de Profeet, en de afgodin Clinton) heeft verdrongen van hun sokkels. Om ze in de ‘dode hoek’ van de Geschiedenis te plaatsen.
En dat zijn dan onze ‘Leiders’ die spuwen in het aangezicht van Trump!
Wankelende Juncker trekt aandacht op NAVO-top
12-07-18, 21.43u
1 Jean-Claude Juncker wordt door enkele regeringsleiders, onder wie de Nederlandse premier Mark Rutte, overeind gehouden. © AP
*
Tijdens de NAVO-top in Brussel waren alle ogen gericht op de Amerikaanse president Donald Trump. Maar ook Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker vestigde de aandacht op zich met zijn vreemde gedrag. De Luxemburger wankelde en moest ondersteund worden. "Rugproblemen", luidt de officiële verklaring, maar het is een publiek geheim dat Juncker wel een glaasje lust.
Als afsluiter van een top wordt traditioneel een groepsfoto gemaakt. Dat gebeurde ook gisteravond in het Brusselse Jubelpark. En daarbij viel vooral Juncker op. Niet zozeer tijdens de fotosessie zelf, maar vooral voor- en achteraf. Op weg naar de fotoshoot viel op hoe de voorzitter van de Europese Commissie wankelde, en moeite leek te hebben om zijn evenwicht te behouden.
Hij werd door zijn collega's bij de arm genomen en ondersteund. Ook toen de groep na de foto richting het galadiner wandelde, had Juncker steun nodig. Onder meer de Nederlandse premier Mark Rutte en diens Portugese collega Antonio Costa zorgden ervoor dat Juncker niet viel. De beelden gaan ondertussen de wereld rond.
Gevraagd naar de gezondheid van Juncker antwoordde Rutte dat de commissievoorzitter "al een tijdje een rugprobleem heeft". Volgens Costa kampt zijn collega met een hernia. Ook Juncker zelf verklaarde eerder al dat hij last heeft van een hernia, en dat die zijn bewegingen kan beïnvloeden.
Niet eerste keer
'Juncker is dé leider van de Europese Unie. Als hij zo'n gedrag vertoont, is dat een zeer spijtige zaak'
KAREL DE GUCHT, VOORMALIG EUROCOMMISSARIS
Voormalig eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) reageerde bij de VRT op de beelden, en lijkt weinig geloof te hechten aan die officiële uitleg. Het is immers een publiek geheim dat Juncker al eens te diep in het glas kijkt.
Het is ook niet de eerste keer dat dergelijke beelden van de man opduiken. Eind vorig jaar was al te zien hoe Juncker, bij zijn aankomst in Rome, over de rode loper zwalpt en ondersteund moet worden door Europees president Donald Tusk en de Maltese premier Joseph Muscat. Nu gaat het dus mogelijk om een gelijkaardig incident. "Juncker is dé leider van de Europese Unie. Als hij zo'n gedrag vertoont, is dat een zeer spijtige zaak", aldus De Gucht.
*
*
Alcohol verslaving?!! M’n voeten, Gerard. Het is gewoon de hoogmoed van een wankelende glorie-zot op de wegzinkende flanken van een rommelende vulkaan die elk ogenblik kan uitbarsten..
Het zijn onvergefelijke beelden die op ons netvlies gebrand staan. Komt daar nog bij, de Franse ‘katoze jwieët’, zijnde de verjaardag van de roemrijke Inname van de Bastille bij het begin van det Glorierijke Franse Revolutie. Maar hoogmoed komt altijd vòòr de val, nooit er na. Heeft U ook die aller rmodernste parade gezien met de paarden, het favoriete wapen van alle vroegere volksstammen? Ook de straaljagers in de lucht gezien met alle kleuren van de regenboog in hun staart? En kijk, het Franse Leger staat zo danig goed in de steigers, dat twee zwaar ge-uniformeerde motards op elkaar inrijden…
Geen winder dat Trump meer ‘middelen’ eist voor ‘Defensie’. Middelen die er niet eens zijn, want Frankrijk is één pot warme choko.!
Samen met de esbattementen van die Zaan Cloot Juncker zijn deze beelden het schamele uithandbord van ons aller Europese Uitstraling.
Geen wonder dat deze samenleving op die manier aan de islammerij kan verkwanseld worden… Ooit was hun “home’ hun ‘castle’. Maar nu is dat de burcht als uitvalsbasis voor de onderwerping van ons continent.
*
Brittania does not rule the waves, but the wives.
*

Geen opmerkingen: