zaterdag 14 juli 2018

5046

Lichaamstaal….
*
5046 - WIE IS NU ONZE VIJAND: RUSLAND OF ZIJN WE DAT ZELF

*
Russische kernwapens naar Kaliningrad om NAVO aanval af te slaan´
11-07-2018 13:36
*
Rusland geeft amper 10% van Amerikaans budget aan Defensie uit, en net zoveel als Groot Brittannië.
Na jaren vergeefse pogingen lijkt het Kremlin het dan toch opgegeven te hebben om te proberen weer op vreedzame voet met het Westen verder te gaan. Satellietbeelden wijzen uit dat Rusland enkele militaire installaties in de tussen Polen en Litouwen ingeklemde enclave Kaliningrad aan het verbeteren is, en geschikt lijkt te maken voor de plaatsing van kernwapens, die nodig zijn om een aanval van de NAVO af te slaan. Ondertussen is in Brussel de veelbesproken NAVO top begonnen, en heeft Trump al na enkele minuten duidelijk gemaakt dat Europa, en vooral Duitsland, per onmiddellijk veel meer zal moeten bijdragen aan zijn eigen defensie.
Nadat de NAVO de afgelopen jaren steeds meer troepen, tanks, vliegtuigen en afweerraketten naar de voormalige Oostblok landen stuurde, lijkt men in Moskou tot de conclusie te zijn gekomen dat het Westerse bondgenootschap inderdaad uit is op oorlog. De Russische enclave Kaliningrad, hoofdkwartier van de Baltische Vloot en thuisbasis van het 11e legerkorps, is inmiddels omsingeld door NAVO troepen.
Upgrade van bunkers
Volgens de Federatie van Amerikaanse Wetenschappers (FAS), Planet Labs en Defense One laten recente satellietbeelden zien dat de Russen op diverse locaties in Kaliningrad bunkers waar artillerie en kernwapens kunnen worden opgeslagen, aan het upgraden zijn. Dit lijkt deel uit te maken van de op 28 mei door het Kremlin aangekondigde reactie op het Amerikaanse plan voor een permanente militaire basis in Polen.
Defense One zegt dat de voorbereidingen precies lijken op die vooraf gingen aan de ‘Russische invasie van de Georgische provincie Abchazië’ in 2008. Vermoedelijk wordt Zuid Ossetië bedoeld, want in Abchazië bleef het rustig. In werkelijkheid was dat overigens helemaal geen invasie van Zuid Ossetië, maar een reactie op een Georgische militaire aanval op de deels uit Russen bestaande vredesmacht in die provincie, waar ook veel Russisch sprekende burgers wonen.
Trump eist meer geld voor defensie van Europa
Ondertussen gaat het er op de NAVO top in Brussel meteen hard aan toe. Al na enkele minuten haalde Trump uit naar de Europese NAVO landen, en met name Duitsland, voor het jarenlang niet nakomen van de afspraak om 2% van het BNP aan Defensie uit te geven. Naast de VS voldoen slechts 4 andere lidstaten aan dat criterium. Trump vindt Duitsland – dat naar verluidt nog maar zo’n 20 inzetbare tanks heeft- ‘rijk genoeg’ om meer voor zijn eigen defensie te zorgen, in plaats van deze door Amerika te laten betalen.
De vraag is echter waar die extra miljarden voor nodig zijn, aangezien Rusland afgelopen jaar maar € 61 miljard aan Defensie uitgaf, 17% minder dan het jaar ervoor, en ongeveer net zoveel als Groot Brittannië. Dat is nog geen 10% van het Amerikaanse budget, en slechts 6% als we uitgaan van het totale militaire budget van het Pentagon (inclusief kernwapens, buitenlandse invasies en Homeland Security).
Oorlog zal al heel snel met kernwapens moeten worden beslist
Analist Eric Margolis schrijft dat noch de NAVO, noch Rusland in staat zijn om elkaar langer dan een paar dagen met conventionele wapens te bevechten. Beide partijen kampen door bezuinigingen met een groot gebrek aan ongeveer alles. Zelfs bij de Amerikanen dreigt door hun vele bombardementen op onder andere Syrië een tekort aan bommen. (2)
Het grote gevaar hiervan is dat als het inderdaad tot een gewapend conflict komt, dit al heel snel met kernwapens moet worden beslist. De Russische president Putin heeft jaren geleden duidelijk gesteld dat als hij denkt dat een oorlog onvermijdelijk is geworden, hij als eerste zal toeslaan, en niet weer zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat afwachten en hopen dat het niet gebeurt. Die fatale misrekening kostte destijds 20 miljoen Russen het leven.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Waar het op staat, dat heeft President Trump als handelsreiziger voor de Amerikaanse wapenindustrie duidelijk gemaakt op het NAVO Topje van de Laatste Kans. En nu blijkt dat toch wel helemaal niet nodig te zijn geweest, want de huidige Machtigste Man van Amerika, net als Rusland, de in Europa gedoodverfde ‘vijand’, wil geen oorlog. Alleen wijzelf, met de NAVO, de vinger aan de trekker, zien dat enigszins anders.
Ja Ja, elk Volk heeft zo zijn eigen Leiders dat het verdient… Vive le Vélo, de WK van Koning Voetbal, de festivals, dààr moeten we mee bezig. Dan komt de rest van de islamisering wel vanzelf…. Geen haf naakte vrouiwen meer in bad. Wel in bed. Geen close up beelden meer van mooie vrouwen in de tribunes, al dat ‘kijken naar’ beledigt de moslim manners maar. Waant die hebben liever “”n vogel in de hand dan tien in de lucht. Dat is nu eenmaal de vooruitgang in de uitverkoop van de Europese Beschaving.
Er is dus heel wat meer aan de hand.
Die Joekreen, Georgië en Afghanistan willen, op aandringen van de EU, aansluiten bij Europa. Speciaal op de Vlaamse Hoogdag van 11 Juli, waren die Hoge Koppen uitgenodigd voor de nodige bilaterale besprekingen in Brieksèl, het Rovershol van de NAVO. Hun leiders, een en al in blijde verwachting, waren in Brussel, samen met Trump, maar dat feestje werd een fiasco. Want het werd afgeblazen. En daar ging de o zo goed ingestudeerde inauguratie in de speech van Zaan Cloot Joencker. Hij kreeg er zelfs een harna-aanval door, recht uit dce maatbeker. Want die man doet alles met mate….
Welke rol Erdogan hierbij gespeeld heeft, mocht niet bekend gemaakt worden. Zijn naam werd niet eens vernoeld. Of zou zijn Madame alleen op schol zijn gemogen? Want die werd wel samen gezien met Madam Macron. Raar, hé?!!!!
Ja, over die 3 kandidaat-NAVO-ërs.
Even in herinnering brengen: Jozef Stalin was een Georgiër. Geboren en getogen. Dat alleen al spreekt boekdelen.
Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, verwelkomde na de inval van de Nazi’s in 1941, de SS Pantserwagens met bergen bloemen en veel vrouwelijk schoon die hun helden urenlang om de nek vlogen. Raar, hé!!!!
In het 3de land, Afga    instaan, woedt er, in de nasleep van 9/11, op aanstoken van Bush Jr en later van Obama, al vele jaren (sedert 2001) een bloedige ‘burgeroorlog’ met vooral islamitische achtergronden en onder het oog en me de hulp van…. de NAO. De ‘Taliban’, weet U nog? Door te spreken van de ‘Taliban’ kon de échte naam, de islam, vermeden worden…
Daarbij stel ik mij de vraag, waarom er niet meteen onderhandeld wordt met Poetin, om Rusland in de NAVO op te nemen. Want inderdaad, pas dan zou de wapenwedloop kunnen stoppen.
Ik laat het aan de lezer over, om een eigen mening daarover te vormen. Maar om het even wat U denkt, het zal altijd verkeerd zijn. Gewoon omdat Duitsland, in de nasleep van WO II, het helemaal anders ziet… Wabt neen het Nationaal Democratisch Socialisme is niet dood. Het draagt gewoon een andere naam….
Gewoon de feiten op een rijtje zetten, en de hoofdtoon springt er zò uit: zowel Amerika als Rusland hebben Duitsland beroofd van het wapen van de toekomst, die zij hadden uitgevonden… Zonder Hitler-Duitsland en de ‘Wunderwaffe’ zou zowel de raket als de kernoorlog nog op de tekentafels hebben gelegen.
Waarom denkt U dat er zoveel ophef gemaakt wordt, omdat President Trump ‘America first’ verkondigt? Zij hadden liever ‘Deutschland über Alles ‘ gehoord.
*
Kan ik eraan doen nog altijd voort overal in de lucht het Nazi-spook met mijn ellebogen te voelen? En het is daarenboven meteen ook de uitleg waarom Engeland met de Brexit weer terug in zijn ‘Splendid Isolation’ is gedoken.
Kortom, hoe legt U anders uit, dat President Trump de NAVO slecht anderhalve dag gunt, en Engeland minstens – als alles goed verloopt - drie volle dagen? Zelfs Schotland staat op zijn verlanglijstje!
Ik weet het. Dat legt niet alles uit, maar het zegt wel veel….

Geen opmerkingen: