woensdag 25 juli 2018

5065

*
5065 - DE TIJD IS MISSCHIEN DAAR OM TERUG DE BIJBEL TE LEREN KENNEN
*
Iraanse eenheden bij Syrische grens; Israël waarschuwt Putin ze plat te bombarderen
Xander 24-07-2018 14:01
Iran en Amerika blijven elkaar bedreigen met oorlog.

Iran: aan zo’n felle vlam kunde lelijk Uw eigen vingers verbranden….
*
Het gloednieuwe Israëlische anti-raketsysteem
David’s Sling
*
is voor het eerst actief ingezet bij de grens met Syrië. (Afbeelding: WikiMedia Commons (5)).
*
UPDATE 14.15 uur (zie artikel). Het aantal Iraanse / door Iran geleide militaire eenheden in het Syrische grensgebied met Israël neemt snel toe. Afgelopen zondag waarschuwde de Israëlische premier Netanyahu de Russische president Putin dat ‘iedere heuvel bij de grens die door Iran en Hezbollah wordt veroverd, een krater zal worden.’ Daarop stuurde Putin met spoed zijn minister van Buitenlandse Zaken en stafchef van de strijdkrachten naar Jeruzalem, met het voorstel om de Iraniërs voortaan op 100 kilometer afstand te houden. Israël wees dat ogenblikkelijk af, met de reden dat het de Russen ondanks diverse eerdere beloften nu al niet lukt om ze weg te houden bij de grens op de Golanhoogte.
Putins top afgevaardigden, minister van BuZa Lavrov en stafchef generaal Gerasimov, kregen van premier Netanyahu, minister van Defensie Lieberman en stafchef luitenant-generaal Eisenkot te verstaan dat de Iraniërs tot op de laatste man uit Syrië moeten vertrekken, inclusief hun uit Libanon afkomstige ‘proxy’ terreurleger van Hezbollah, en samen met al hun geavanceerde raketten. Ook eist Israël dat de grenzen met Libanon en Irak worden gesloten, zodat Iran niet zoals nu dagelijks steeds meer troepen en wapens naar Syrië kan sturen.
Lavrov en Gerasimov konden weinig tegenwerpen tegen het vele bewijs dat Israël overhandigde van de eenheden die zich inmiddels bij de grens met Israël bevinden. Daaronder bevinden zich de Shi’itische internationale brigade 313, geleid door officieren van de Iraanse Revolutionaire Garde; de ‘Quneitra haviken’ bestaande uit terroristische strijders van Hezbollah, en flink wat Iraanse- en Hezbollah militairen die zich in Syrische uniformen hebben gestoken. Sommige van deze eenheden krijgen steun van de Russische luchtmacht.
In Jeruzalem hebben ze geen vertrouwen meer in de beloften van het Kremlin, dus ook niet in het nieuwe voorstel om de Iraniërs en Hezbollah op 100 kilometer afstand te houden. Het lukt de Russen nu al niet om ze bij de grens weg te houden, zo is het argument van de regering Netanyahu. Ook daar hadden de Russische minister en stafchef geen antwoord op. Tevens accepteert Israël niet dat het Syrische leger troepen naar de in 1974 ingestelde bufferzone op de Golanhoogte stuurt, die destijds onderdeel was van de wapenstilstand die beide landen met elkaar sloten.
‘Davids Slinger’ raketafweer mogelijk voor het eerst in actie
*
De afgelopen weken zijn er ongekend veel en lange militaire konvooien op de Israëlische wegen gezien, allemaal onderweg naar het noorden. Om te laten zien dat het menens is, heeft het leger voor het eerst het gloednieuwe ‘Davids Slinger’ anti-raketsysteem in het noorden van Israël opgesteld, niet alleen om de Joodse staat te beschermen, maar ook om Syrische raketten die in de bufferzone worden afgevuurd op de rebellen, te vernietigen. Vanochtend ging het luchtalarm af op de Golanhoogte, en waren er witte rookpluimen in de lucht te zien, mogelijk van het eerste gebruik van Davids Slinger (3).
UPDATE 14.15 uur: Het leger heeft bevestigd dat het nieuwe systeem inderdaad in actie is gekomen, en gericht was tegen een Syrische SS-21 raket. Na de lancering van David’s Sling bleek de SS-21 echter niet richting Israël te vliegen, waarna de afweerraketten opdracht kregen zichzelf te vernietigen. Dat lukte bij de eerste, maar het tweede projectiel ging verloren (6). Media in het buitenland berichten dat er (ook?) twee raketten op een Syrische gevechtsvliegtuig zijn afgeschoten, dat werd neergehaald (7).

Alle ontwikkelingen wijzen erop dat Israël in de komende tijd de bombardementen van (raket)wapens en eenheden van Iran en Hezbollah in Syrië verder zal opvoeren. Afgelopen zondag werd er in dit kader opnieuw een luchtaanval uitgevoerd op een militaire basis in Syrië. (1)(2)
Iran en VS dreigen elkaar met oorlog
Ondertussen wordt er ook tussen Iran en Amerika steeds hardere taal geuit. Nadat de Iraanse president Rouhani de VS had gedreigd met ‘de moeder aller oorlogen’, reageerde Trump dat hij ‘nooit, maar dan ook nooit meer Amerika moet bedreigen, anders zal dat gevolgen hebben die nog maar weinigen eerder hebben ervaren. Wij zijn niet langer een land dat jullie krankzinnige taal vol geweld en dood zal verdragen. Wees voorzichtig!’
In Teheran lijken ze vooralsnog niet onder de indruk, want de voormalige commandant van de Revolutionaire Garde, Mohsen Rezaei, twitterde gisteren dat juist Trump ‘voorzichtig moet zijn, want 50.000 Amerikaanse troepen (in Irak en andere landen in het Midden Oosten) bevinden zich onder Irans zwaard.’ (5)
De meeste analisten twijfelen er niet meer aan dat er op zeker moment een ‘hete’ oorlog zal uitbreken tussen Israël (/de VS) en Iran. Of die alleen beperkt blijft tot Syrië, of mogelijk ook een aanval op de Iraanse nucleaire installaties zal omvatten, valt onmogelijk te voorspellen. Duidelijk is wel dat het gevaar aanzienlijk is dat zo’n conflict snel op een alomvattende oorlog in het Midden Oosten –en wellicht tot ver daarbuiten- kan uitlopen.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
‘iedere heuvel bij de grens die door Iran en Hezbollah wordt veroverd, een krater zal worden.’
*
Nadat de Iraanse president Rouhani de VS had gedreigd met ‘de moeder aller oorlogen’, reageerde Trump dat hij ‘nooit, maar dan ook nooit meer Amerika moet bedreigen, anders zal dat gevolgen hebben die nog maar weinigen eerder hebben ervaren. Wij zijn niet langer een land dat jullie krankzinnige taal vol geweld en dood zal verdragen. Wees voorzichtig!’
*
Mohsen Rezaei, twitterde gisteren dat juist Trump ‘voorzichtig moet zijn, want 50.000 Amerikaanse troepen (in Irak en andere landen in het Midden Oosten) bevinden zich onder Irans zwaard.’ (5)
*
Zowel de groten als de kleintjes kloppen zich op de stoere borst. Voorlopig alleen nog maar met zeggende woorden. Woorden die straks misschien als vuurpijlen elkaar dodelijk raken, zoals in Het Oude Testament de steen in de slinger van de kleine herdersjongen. Die later op de harp de psalm-dichtende Koning David zou worden, die het Godsvolk eindelijk de lang verwachte vrede bracht.
*
Ik weet niet wat jullie hierboven bij Vriend Xander goed gelezen hebben, mar mij komt het over als de Taal van Het Laatste Oordeel. Voor Geloofs-neutralen is he juiste woord daarvoor De Eindtijden. Maar welk verschil maakt dat nog uit? Als wij dood zijn groeit er immers gras op de buiken van ons allemaal. Kiezen is delen. Voornamelijk zie ik in de repliek van Iran naar de USA, op de achtergrond, de grijns van het duo Clinton Obama. Ze klappen in de handen: hun plan staat op het punt om los te barsten.
Eens of anders, naar vaste moslim gewoonte ons overbekend doorheen de Geschiedenis, onafgezien wie er zal overleven, maar er moet bloed vloeien over de gehele wereld.
*
Me dunkt , dat veel mensen er ineens zullen aan beginnen denken om nu ineens terugnaar de Kerk te gaan. Maar bij gebrek aan Celebranten, zullen ze zelf moeten zingen van ‘Heer, ontferm U over ons’. Altijd in de veronderstelling dat de verbindingen met Die van Hierboven nog altijd fope, staan. Want ‘verbindingen’ in oorlogstijd zijn nu eenmaal het eerste dar zal wegvallen. Heb ik als peuter persoonlijk meegemaakt van 10 tot 28 Mei 1940… Toen waren zelfs onze politieke Verlichte Grote Verstanden van toen, Socialisten op kop, al lang de pijp uit. Helemaal tot in hartje Londen. Om van daar uit de nodige weersveranderingen af te wachten.
Ook deze keer zal het niet anders wezen…. Niet alleen wegens de droogte geen stromend water meer (!), maar ook geen Internet, geen elektriciteit en geen radio oif TV meer. Het Einde der Tijden kan zich niet slechter voordoen!
*
En ja, het is juist dat vele tienduizenden Amerikaanse ‘specialismen’ overal ter wereld leven niet alleen figuurlijk maar ineens ook letterlijk ‘onder het zwaard van de islam, zoals het even waarachtig is dat gezegd zwaard zal nederdalen als een dief in de nacht. Is gewoon eigen aan de islam.
Maar ook eigen aan de islam, is dat vele miljoenen ‘Heilige Strijders’ met vrouwen (maximum 5) en hééél veel kinderen officieel maar meestal ‘illegaal’ onder onze welvaartstaten een godszalig leven leiden. Veel woorden zullen er niet aan vuil gemaakt worden, als de spaghetti-slangen ordewoorden zullen doorgegeven worden.
*
Zowel den Donald als de Vlad zullen wel de kooltjes uit het vuur halen. Liefst in onderlinge afspraak. Maar om te weten hoe Het Godsvolk daar in het midden van de vuurkolk, daar allemaal over denkt, moeten wij eerst het verhaal van Koning David, de herdersjongen op het slagveld tegen de Filistijnen, leren kennen. Ik voel mij echter niet geroepen om dit hier en nu te proberen om uit de doeken te doen. Het woord ‘Goliath’ is genoeg.
*

Geen opmerkingen: