zondag 22 maart 2009

ALLAHS KROON ONTBLOOT IN KORTRIJK

Hieronder vindt U een blik achter de schermen hoe de publieke opinie wordt gemanipuleerd. Mppo van Het Laatste Nieuws, dat hiermee een paar treden stijgt op de ladder naar hete Pravda-meoderschap…
Anders gezegd hoe het ‘cordon sanitaire’ contraproductief werkt?
Om het nog duidelijker te stellen, hoe de politiek ‘correct’ denkende elite (enfin, dat denken ze toch van zichzelf) probeert de massa in het gareel te dwingen, en zich daarbij niet beter of slechter gedraagt dan de lui die verantwoordelijk zijn geweest voor de concentratiekampen en de goelags?
Komt daarbij dat de ‘opiniemakers’ van de soort als het AFF overal de manipulaties (halve waarheden en hele leugens, valse lezersbrieven) denken te zien waarin zij zelf zo sterk uitblinken. Meer nog: het is hun handelsmerk…Wat zij willen is pure censuur: om de vele lezersbrieven enz niet te moeten filteren, ineens alle kritische geluiden weggommen, zodat zij kunnen zeggen en schrijven: het volk volgt ons!
Neen, Heren, zo gaat de vlieger niet op. Dat ziet U een klein beetje als U naar de evolutie in Italië kijkt: en naar de eenheidspartij (nieuw) rond Berlusconi, de Popolo della Libertà, goed voor 40% van de stemmen….Alhoewel jullie dat weer zullen uitleggen als een terugkeer naar de ‘faces’, de samengebundelde groep speren, waar het woord ‘facisme’ weer zal mee geschreven worden…. Inderdaad, alles wat jullie niet aanstaat, krijgt het verwijt ‘facisme’ naar de kop.
De pot verwijt de ketel, hé….

Kennen jullie nog Swa Cauwenbergh's (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6184191)", vraagt men ons wel eens na het zien van wat er allemaal verschijnt in reactie op artikels op de online edities van kranten. Daar wordt inderdaad nogal wat afgezeikt, terwijl voor de online editie van Het Laatste Nieuws (foto 1) bijvoorbeeld toch drie moderators in dienst zijn om na te zien wat online kan gezet worden. Een mens durft er niet aan denken wat het allemaal zou staan als op de website van Het Laatste Nieuws de lezersreacties niet gefilterd zouden worden.
Op een trefdag van het netwerk ‘Racisme keren’ (zie: http://www.kms.be/content/blogsection/4/27), gisteren in Sint-Niklaas, zei Bart Franssen, adjunct-hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, dat er niet alleen vermoedens zijn dat de lezersreacties gemanipuleerd worden door het VB, zoals met Swa Cauwenbergh – secretaris van het VB-Londerzeel die onder wel dertig aliassen lezersbrieven verstuurde naar kranten en weekbladen. Er zijn ook bewijzen van. In een intussen bij de redactie goed bewaarde mail wees een VB-mandataris aan een uitgebreid adressenbestand dat op www.hln.be een discussie bezig is. “Gelieve het nodige te doen.” Meer was blijkbaar niet nodig, de geadresseerden wisten hiermee wat hen te doen stond. Bart Franssen wees ook op de internetpolls. Als die na een uur online te staan plots overhellen naar een bepaald standpunt, kan men wel vermoeden wat er intussen gebeurd is. De naam van de VB-mandataris werd niet bekendgemaakt, al was het maar omdat in zijn mail stof zit voor een journalistiek onderzoek naar de manipulatie van de publieke opinie. Hopelijk komt het ooit zover.
Vorige week is de Raad voor Journalistiek (zie: http://www.rvdj.be/vereniging.php) het overigens eens geworden over aanbevelingen voor het modereren van debatten op de internetedities van kranten en andere media. Tegenover de vrijheid van meningsuiting, als essentieel onderdeel voor het behoud van de democratie, staat dat geen enkel recht onbeperkt is. De vrijheid van meningsuiting stopt waar het begint met aanzetten tot racisme, geweld, negationisme… De discussie binnen de Raad voor Journalistiek heeft overigens maanden aangesleept omwille van tegengestelde belangen tussen de uitgevers en de journalisten. De uitgevers willen, zeker in deze tijden van crisis en dalende reclame-inkomsten, zoveel mogelijk bezoekers generen voor hun websites. Uiteindelijk waren ze het er mee eens dat ranzige lezersreacties afstralen op het imago van het medium waaraan de website verbonden is, het negatieve publiciteit is. De richtlijnen worden eerstdaags naar alle uitgevers verstuurd, en dan is het afwachten of die uitgevers de nodige investeringen in personeel willen doen of willen behouden om de kwaliteit van hun lezersrubriek te bewaken.
Een ander probleem is dat dom racisme natuurlijk opvalt, maar wat als het subtieler wordt? Wat als het om islamfobie gaat? Vrees voor de islam bestaat, en verwerpen van de islam moet ook kunnen. Als mensen het katholiek geloof overboord gooien, waarom zouden ze dan wel persoonlijk open moeten staan voor de islam? Maar wat als onder de islamfobie racisme verpakt zit? Dan wordt het natuurlijk anders. Voor de drie moderators bij Het Laatste Nieuws, die dagelijks een vijfduizend berichten voor de online editie van de krant moeten checken, vergt het de nodige alertheid. Websitebezoekers kunnen wel reageren op wat andere websitebezoekers aan commentaar achterlaten, maar we zitten dan al vlug in een grijze zone van wat kan en wat niet zou mogen. Een grijze zone die door VB'ers en gelijkgezinden volop geëxploiteerd wordt.
Van Kobbegem, waar de redactie van Het Laatste Nieuws gevestigd is, naar Kortrijk. De lezersreacties beginnen natuurlijk met wat in de krant zelf verschijnt. In Kortrijk bijvoorbeeld laaien de emoties op naar aanleiding van een manifestatie die het VB er maandag 30 maart houdt tegen een “supermoskee met minaret in Kortrijk!” (foto 2). Filip Dewinter komt daarvoor langs vanuit Antwerpen, maar als dan voorzichtig geopperd wordt om een vreedzame tegenbetoging te organiseren slaan de stoppen helemaal door aan de Leie. “Zal iedereen die op die tegenbetoging afkomt vreedzame bedoelingen hebben?”, vraagt burgemeester Lieven Lybeer (CD&V) zich af? Het lijkt of hij kan leven met de VB-manifestatie, maar als een tegenbetoging aangekondigd wordt – en dan nog door een allochtone inwoner – is het hek van de dam. De plaatselijke pers toetert dit rond (zie: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GT27T7UT), en het onveiligheidsgevoel stijgt meteen. Met dank aan de plaatselijke CD&V-burgemeester. Verbaast het dan dat 1 op 3 Belgen zich intolerant toont tegenover etnische minderheden, en vooral wie geen contacten met hen heeft negatief staat tegenover allochtonen (zie: http://www.diversiteit.be/index.php?action=artikel_detail&artikel=119)?
Bron AFF (Anti Fascistisch Front)

Hieronder een paar zinnen uit de tussenkomst van het Vlaams Belang in de Gemeenteraad van Kortrijk, genomen van op de site http://www.vlaamsbelangkortrijk.be/ …/…
Belangrijk is ook dat bij de beoordeling rekening wordt gehouden met de directe omgeving en de impact erop. Momenteel volgen in de moskee in de Stasegemsestraat gemiddeld 100 tot 200 moslimgelovigen het dagelijks gebed. Het aantal gelovigen tijdens het vrijdagsgebed schommelt tussen de 500 en 750, en tijdens feestgebeden, tussen de 1250 en 1500. Het is evenwel zo…..
en
…/… We hebben al enkele straten waar de voertaal het Turks of Arabisch is. We hebben al buurten waar de opschriften vooral in het Arabisch zijn opgesteld. Ik wil dus vragen, collega’s, en laat het politiek-correcte voor een keer zoals het is. Volg de mening van het merendeel van uw Kortrijkse kiezers, want daarom zit u hier.

Geen opmerkingen: