dinsdag 24 maart 2009

WERELDNIEUWS UIT ANTWERPEN


WERELDNIEUWS UIT ANTWERPEN
Wie in deze stunt van die eenzaat enig misbruik ziet, is waarschijnlijk vergeten dat…er verkiezingen op komst zijn. Voor sommige mensen heiligt het doel de middelen…Al moest de Patrick hem persoonlijk naar beneden brengen op zijn rug (zelfs niet!), de bladen zullen er vol van staan, met een lange Terzake als gevolg, en woord en wederwoord bij Phara….
Wetten?
Welke wetten? Ho! Ja die wetten! Maar dat zijn belse wetten, die gelden (tot in de puntjes) voor belgen. Liefst, meest en bijna uitsluitend voor belgen met geld, die Vlaams spreken.
Vreemdelingen, asielzoekers (en asielvinders!) zijn niet gebonden aan die wetten. Voor hen geldt, in hoofdzaak, slechts wat in de Koran staat. En daar staat niets in over bouwkranen, noch het ongeoorloofd gebruik ervan. Integendeel, in hun thuislanden is in bouwkranen klimmen gewoon de uiting van plaatselijke folklore. Of iets anders, maar in ieder geval geen teken van verzet of protest tegen de Overheid…want gezegdprotest bestaat daar niet.
Neen, natuurlijk niet. Omdat wie denkt reden te hebben om te protesteren zich wel tweemaal bedenkt. Immers, als hij zich niet bedeacht heeft, of slechts éénmaal, is hij so wie so uit het straatbeeld verdwenen. En niet alleen daar!
Maar laat ik een ex-commissaris(*) van politie uit Antwerpen aan het woord. Als Vlaams Belanger wordt hij gewoonlijk monddood gemaakt, alhoewel de man in deze de zoveelste kraanzitter, alle goede punten verdient voor zijn heldere synthese en zijn bevattelijke voorstellen ter voorkoming….Als man van de Wet, die in opdracht van de toenmalige burgemeester, Leona Detiège (een niet al te beste vriendin van de huidige burgemeester – nieuwe meesters, nieuwe wetten) het Falconplein gezuiverd heeft van de Russische maffia, kan hij het weten. Al had ik liever gezien dat hij het betrokken wetsartikel, goed voor de uitwijzing, met naam en toenaam had geciteerd. Want nu gaat men nog zeggen, dat hij dat artikel uit zijn duim heeft gezogen
(*) Ik schrijf ex-commissaris, maar bedoel ere-commissaris, al zou dat dan de jongste van het land zijn…...
**************************
Hier gaan we weer. Er is weer eens een zoveelste illegaal in een kraan gekropen. Deze keer in Antwerpen. Het valt me wel op dat die gasten wachten tot het wat warmer weer is vooraleer ze aan hun klimpartij beginnen. De sans-papier van vandaag krijgt in elk geval weer genoeg media-aandacht. En ongetwijfeld hangt Patrick Janssens nu al aan de telefoon met de dienst Vreemdelingenzaken om toch iets te regelen voor deze man. Telkens opnieuw trapt men in de val van de chantage.

Ik vraag me af of die kerels lang in hun kraan blijven zitten als niemand er aandacht aan schenkt ? Kijk, ik vind ook dat men die asielprocedures op een redelijke termijn moet kunnen afhandelen. Het is inderdaad niet correct om mensen jarenlang aan het lijntje te houden. Maar asielchantage - of dat nu hongerstakings is, eigen mond dichtnaaien, kerken en universiteiten bezetten, kranen beklimmen, e.d. - kan voor mij nooit.

Het beklimmen van zo'n kraan, met deze poeha erbij, is een verstoring van de openbare orde. En laat de wet nu net voorzien dat dit een reden tot uitwijzing is. Die kraanbeklimmer schiet in zijn eigen voet, maar hij weet natuurlijk net zo goed dat de wet hier toch niet toegepast wordt.

Nochtans kan de bevoegde minister een duidelijk beleid voeren : wie chantage probeert te plegen, gaat er sowieso uit. Voila, dat is krachtig besturen. Maar in dit land zal het wel weer anders gaan. Wedden dat er de komende dagen nog in kranen gaan kruipen ?

Bron Ovr and Out van Ex-Commissaris Bart Debie

Geen opmerkingen: