zondag 29 maart 2009

HOGE NOORDEN VOL MOSLIMS?


HOGE NOORDEN VOL MOSLIMS?

Moslimmeisjes in elkaar geslagen omdat ze geen hoofddoek dragen


Lodewijk Nasser 5 maart 2009

In Noorwegen ergert een welzijnswerker zich groen en geel aan de romantisering van de hoofddoek. Aan de Noorse krant Afterposten doet zij haar verhaal.


Moslima's die niet de hijab (hoofddoek) dragen worden in elkaar geslagen, zegt Gerd Fleischer van Zelf-Help voor immigranten en vluchtelingen.

"In mijn kantoor, huilden dappere vrouwen tranen omdat ze een hijab op moesten doem. Talloze jonge vrouwen vertelden mij in wanhoop dat als ze de hijab niet de hele tijd dragen, zij in elkaar geslagen worden. "

"Zij durven niet in het publieke debat deel te nemen, " vertelde Fleischer aan Vårt Land.

Zij is geërgerd dat jonge moslimvrouwen zeggen dat ze vrij zijn te kiezen de hijab te dragen. "Trotse opgeleide vrouwen die in hijab verschijnen, weten dat hun zusters gedwongen worden, maar men hult zich in in stilzwijgen.
Jonge vrouwen moeten uitwijken naar andere plaatsen in het land en op geheime adressen wonen, omdat ze niet met een hijab door het leven willen gaan."

"Ouders slaan hun dochters vaak om ze gehoorzaam en deugdzaam te krijgen en de hijab als regel maakt onderdeel uit van die controle," aldus Fleischer.

Eens is zij het daarom met het hoofd van de de Vooruitstrevende Partij (Frp) Siv Jensen die van mening is dat de vrouwenbeweging in Noorwegen een broertje dood heeft aan het lot van niet-Westerse vrouwen.

De liberale politicus Abid Q. Raj zal aan het hoofd staan van de partij aangaande het minderhedenvraagstuk. Hij denkt dat de Arbeiderspartij (Ap) immigranten meer onrecht heeft aangedaan dan de Vooruitstrevende Partij.

"Frp vaarde vaak hard uit, maar de Arbeiderspartij negeert het probleem volledig uit angst voor racist te worden uitgemaakt. Geen eisen stellen aan je medeburgers is hen niet serieus nemen. Wij hoeven niet achter ons rug onder gezeken worden", aldus Raja.

Bron: Afterposten. Uit Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: