woensdag 4 maart 2009

WALLONIE TRIOMFEERT (IN DE RODE CIJFERS)

Ils sont demandeurs de rien….Zelfs als ze te stom zijn om een Engelstalig contract te lezen, tekenen ze dat zonder te verstaan, (Broer Happart) dan nog zijn ze ‘demandeurs de rien’. Zouden ze daar nooit de fabel van Jean De La Fontaine ‘De Krekel en de Mier’ hebben moeten leren op de Lagere School? U weet wel…”Ayant chanté tout l’été, se trouva ford dépourvu, quand la bise fut venu. Pas un seil morceau de pain ou de vermisseau. Il alla crier famine, chez la fourmie, sa voisine, lui prayant de lui prêter quelques grains pour subsister jusqu’à la saison nouvelle”….Waarop het mierke vroeg ‘wat hebt gij dan heel de zomer gedaan? ‘ Ah, vous avez chanté! Va danser maintenant….
Ik stel voor Jean de La Fontaine ereburger te benomen van de Wallo-Brux-affaire.

Bijna vier miljoen verlies voor GP F1 Francorchamps

Het financieel resultaat van de jongste Grote Prijs van België Formule 1 in Spa-Francorchamps zal een tekort van meer dan 3,8 miljoen euro vertonen. Dat meldt La Libre Belgique.

Met 52.000 betalende toeschouwers bleef de GP 2008 onder de verwachtingen (in eerste instantie was gerekend op 65.000 toeschouwers) en de opkomst in 2007 (62.000). Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS) maakte de daling dinsdag in het Waals Parlement bekend en weet dit aan de datumwijziging en de koopkrachtdaling. Het financieel resultaat van de Grote Prijs zou daarmee uitkomen op een deficit van meer dan 3,8 miljoen euro.

Voor de toekomst moet rekening gehouden worden met de gevolgen van de financiële crisis en het afhaken van constructeurs en sponsors. Zo heeft ING al aangekondigd eind dit seizoen uit de F1 te stappen. Dat kan al van bij de volgende Grote Prijs een effect hebben op de ticketverkoop. (belga/lpb)
04/03/09 10u37
Bron De Morgen
(Tiens, toch al een voorteken van beterschap?)

Geen opmerkingen: