zaterdag 28 maart 2009

GESEL DER ARMOEDE IN HET LAND

GESEL DER ARMOEDE IN HET LAND
Het stond in de sterren geschreven.
Onze welstand smelt (is gesmolten? zal smelten?) als sneeuw voor de zon. De armoede dreigt en er is overbevolking alhoewel dat niet politiek correct is om dat te durven denken, laat staan het neerschrijven. De beschikbare arbeid vermindert en de sociale kassen lopen leeg. Met tevelen wil men eten van hetzelfde bord soep, waar er al lang geen vetogen meer op staan, en die stilaan is beginnen lijken op afwaswater…..
Op TV zien we nu in Japan en in China, de zo bejubelde meest-groeiende econimiƫn van de moderne tijd, de werklozen aan de rand van hun fabrieken, met wereldfaam, kamperen in tentjes. Haveloos, uitgeschud, hongerig en zonder toekomst. Ze zijn met honderdduizenden, en iedere dag groeit hun aantal.
De Geschiedenis leert ons, dat de hongerigen in vroeger jaren als een zwerm sprinkhanen over het land trokken, dat ze alleen totaal kaal gevreten achterlieten. Eerst bedelden ze, later stalen ze alles wat niet te heet of te zwaar was Tenslotte werden het echte roversbenden. Of bokkenrijders. Of ze droegen namen als ‘de bende van Baeckelandt’ die toekten vloekten hoereerden en moorden als wat dat hun levensstijl.
Vraag: als van de miljoenen Oost Europese immigranten, er nu reeds een paar honderdduizend spontaan zijn teruggegaan (Poolse ‘loodgieters’ uit Engeland) is dat een teken aan de wand. Dat zijn de slimsten. En wat doen de anderen?
En de kleurvakbonden, welk geluid komt er van hun kant? Oorverdovende stilte. Zij hebben, in de globaliserings-context en de Europese grootheidswaanzin, gekozen voor hun eigen bankrekening, in plaats van te zorgen voor de toekomst van hen die ze beweren te vertegenwoordigen. Maasa-import van altijd maar meer vreemdelingen. Regularisaties uit menslievendheid. Maar de gevolgen? Zullen ze, de vakbonden, nu hun rijke veilgheidskassen aanwenden om al die hongerigen te spijzigen en werk te geven? Of zullen ze zich beperken tot het afzonderen als pestlijders van hen die de moed hebben om drastisch op te treden? Menslievendheid op maat, maar geen bandeloze struisvogelpolitiek!
Het verhaal van de Zieltjeswinner in Donker Afrika: aan de arme zwartjes d de ‘beschaving’ brengen, met het Kruis. Die heidense zieltjes: waren ze vroeger niet gelukkiger als de godganse dag konden liggen luieren onder hun bananenboom? Als de honger kwam hadden ze maar in de boom te klimmen, zoals Gerard Walschap beschreef in ‘Oproer in Kongo’. Nu zijn die ‘arme zwartjes’ tot bij ons, het land van de Paters en de Nonnetjes, gekomen, onder de vlag van het ‘asielzoeken’. Ze gaan in hongerstaking of klimmen in bouwkranen om te mogen blijven…
Keep smiling… Na regen komt zonneschijn, en na zeven magere jaren, komen zeven vette jaren. Wordt gezegd….En wat meer is: alles is toch evolutie! Zeg dat Darwin het gezegd heeft. Natuurlijkse selectie, zou dat zijn. Of ‘the survival of the strongest’…So what!? Ofschoon het zou kunnen, dat een paar ‘frisse vrolijke oorlogen’ de ‘Reguliering’ bespoedigen, eerst door een paar tientallen miljoenen doden, gevolgd door een heropstart met mooiere motieven….
Ja Ja. Ik heb een appelblauw zeegroen vermoeden dat het Geloof binnenkort weer zal stijgen in de hitparade an de core-business….

Aanzienlijke toename overvallen in Nederland

In de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal overvallen met 21 procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van de Raad van Hoofdcommissarissen en de landelijk overvalcoƶrdinator. In januari en februari waren er 579 overvallen, ruim honderd meer dan in de eerste twee maanden van 2008.

Vooral woningen, horecagelegenheden, benzinestations en de detailhandel zijn het doelwitDuizenden Afrikaanse migranten bezwijken

Het afgelopen jaar zijn ongeveer 29.00 mensen om het leven gekomen bij hun poging om vanuit Afrika naar Spanje
te vluchten. Dat zegt de Spaanse mensenrechtenorganisatie APDH.

Volgens de organisatie bezweken 581 mensen bij hun pogingen om over zee de kust van Spanje te bereiken. De
anderen zouden zijn omgekomen tijdens hun trek door de woestijnen van Afrika.Bron Wereldkrant -Mail

Geen opmerkingen: