zondag 1 maart 2009

EERST EEN VINGER DAN DE HAND DAN DE

Hoe verdorven moeten onze Plaatselijke Grote Verstanden niet zijn, om in zo’n korte tijd in ons klein nijver provinciestadje een tweede moskee bespreekbaar te maken….En met wat ’n pretentie dat die Muselmannen opkomen voor hun ‘rechten’….in ONS land, daar waar ze alle rechten van de wereld hebben (of zouden moeten hebben) in hun eigen land. En waar wij hen gerust laten in hun middeleeuwse cultuur, hoogstens eens als toerist een kijkje gaan nemen, voor de ‘fun’….
Ik lees (en heb moeite met de verwerking van) onderstaand artikel op zééér grote afstand van die wijk, Het Torenhof, en kan mij niet weerhouden het internationaal gebaar van ‘goed zot’ met de vinger tegen het voorhoofd te tikken….
Slechts één bedenking: werd er iets aan de mensen gevraagd?
Hoe meer men toegeeft aan die Muselmannen (en toegeven zal men uiteindelijk) hoe meer aantrek dat zal hebben. Gevolg: stijgende OCMW-kosten, hogere werkloosheid, hangjongeren, kleine (en grote) criminaliteit, terwijl de oorspronkelijke Waregemnaars zullen wegtrekken, de kop tussen de schouders…Straks brandende auto’s in de strraten (zoals in Frankrijk), messentrekkende buspassagiers, of, zoals in Zweden, brandende grootwarenhuizen. Bossen in brand zetten, volgens de geheime Al Quada-instructoies, zoals in Australië, zit er niet in, tenzij men daarmee Casiers Hof zou bedoelen…In ieder geval zal de Palestijnse strijd overwaaien, want ook in Waregem zal de jihadvlag moeten wapperen.
Ben benieuwd naar de verkiezingsuitslag in Waregem. Alhoewel: de linkse Tjeven (goed in toom gehouden door hun Nullen) staan er, sinds mensengeheugenis, zeer sterk. Hun tgentakels hebben de streek in hun greep. Een beetje naar het voorbeeld van Grote Broer, de PS in Wallonia….
Losse flodder ter attentie van het Stadsbestuur: zit er aan de financiering (aankoop, inrichting, onderhoud, bedienaars) echt geen reukje? Zijn de financieringsbronnen bekend? Zijn ze normaal? Geen Hamas-geld? Geen ‘milde schenkingen’ door bijvoorbeeld een werkloze?
Bedenking: hoeveel ‘Waregems’ zouden er nog zijn, waarover wij niets (mogen) weten? In Bijbelse tijden werden er ooit ’s nachts kruisen met bloed getekend op de deurstijlen van de huizen die moesten gespaard blijven…Worden onze kinderen ooit eens wakker met op bepaalde deuren deze zelfde merktekens, en zien ze de straten vol kromzwaarden, of althans met de moderne versie ervan; waarover de kranten berichten in metrostellen en autocars vol kinderen….

Waregem erkent moskee niet

WAREGEM - De stad wil moskee El Azhar in Waregem niet erkennen. Eerder kreeg de moskee Assounah in Desselgem nochtans wel die steun. Het stadsbestuur nam die beslissing omdat er onvoldoende moslims zouden zijn voor twee moskeeën op korte afstand. Bovendien is volgens het stadsbestuur ook te weinig werking voor kinderen en vrouwen in de moskee. Ook de lessen Nederlands zouden onvoldoende onderbouwd zijn.
Kersvers voorzitter van de moskee Kasmi Saïd reageert ontgoocheld. Toch bestaat de kans op een erkenning nog altijd. De provincie adviseerde positief. Minister van Inburgering Marino Keulen (Open VLD) moet dus de knoop doorhakken.

In het stadscentrum van Waregem wonen ongeveer 500 moslims. Het grootste deel leeft in de wijk Torenhof.
Bron HNB


Enig zoekwerk over die (nieuwe) wijk bracht mij via Wikimedia op onderstaand artikel, waaruit ik alleen maar kan besluiten dat zot zijn wel degelijk zeer kan doen….Denk maar aan die valiezen…want als er iemand kan lachen met bomvaliezen, dan zal het toch geen Waregemnaar zijn….

Koffers voor wijk Torenhof
Kunstproject Mobiel XL bevordert integratie
WAREGEM - De voorstelling van het kunstproject van Yvan Derweduwe (De Panne) afgelopen weekend in de wijk Torenhof was meteen ook de afsluiter van het (kunst)project Mobiel XL. De lokale gemeenschap is een mix van autochtone bewoners en migranten.


Mobiel XL van de organisatie Kleinverhaal streek begin december neer in de wijk Torenhof. Op de hoek Albert Servaeslaan en Roger De Backerstraat trokken bewoners een grote wand op. Daar installeerden ze ook een afgesloten ruimte waar tot eind vorige maand werkjes van het Torenhof werden geëxposeerd.

De organisatoren hadden 150 valiezen verdeeld over de wijk. Daarin konden de bewoners teksten, foto's of andere spulletjes opbergen. Die werden uiteindelijk in de afgesloten ruimte geëxposeerd.

Kunstenaar Yvan Derweduwe kwam zaterdagavond het evenement afsluiten met de onthulling van een kunstwerk dat uit vier koffers bestaat, geplaatst op evenveel strategische locaties in het Torenhof.

Yvan Derweduwe: 'Ik maakte vier valiezen of eerder kopie's van reiskoffers uit diverse materialen: twee in brons, een in marmerepoxy en een in polyester. Het zijn duurzame stukken die op de vier locaties in de grond verankerd zijn. De koffers zelf staan symbool voor nieuwe bestemmingen, reizen, er eventjes op uit trekken. Maar zij doen ook denken aan deportaties, vluchtelingen, bomvaliezen. Ze zijn eigenlijk de synthese van ontmoetingen, dialogen en observaties van de voorbije twee maanden. En zij verwijzen ook naar de allochtone (Marokkaanse) gemeenschap die hier is komen wonen en van het Torenhof een vaste stek maakte.'

Schepenen Pietro Iacopucci (CD&V) en Jo Neirynck (CD&V) lieten tijdens de onthulling van het kunstwerk alvast weten dat het 'een geslaagd project is waarbij het respect voor de allochtone gemeenschap zeker is toegenomen. Daarom is het project Mobiel XL een bijzonder nuttig initiatief geweest.'

Geen opmerkingen: