dinsdag 31 maart 2009

ST JANSPLEIN (Kortrijk) KLEURDE GEEL








ST JANSPLEIN (KORTRIJK) KLEURDE GEEL
Het stemmige St Jansplein in Kortrijk, een vredig pleintje met veel groen, weinig parkeerplaatsen, veel deftige burgerwoningen, en een stemmig kerkje, dat ’s avonds bij donker feeërlijk verlicht wordt. Een romantische postkaart heeft er niets aan. Net zoals de ganse omgeving: een zee van licht die de mensen binnenskamers veel elektriciteit bespaart….Schaduwen zijn gebannen, en toch komt na een bepaald uur niemand meer buiten. Niemand spreekt daar over: het is dag na dag gekomen en nu zis het de mlensen hun tweede natuur. De omgeving ligt er verlaten bij. Bijna net als tijdens de Duitse bezetting, na de avondklok. Toen echter was het veiliger, was de kans om overvallen te worden niet bestaande. Integendeel de verduisteringswetten waren een zegen.
In de straten die uitgeven op het plein dwalen duistere schimmen bij bosjes. De straathandeltjes floreren blijkbaar. Snerpende brommers en rauwe keelklanken. Wat vroeger meer de volkse buurt was, is nu verloederd.
Dat is het Groeninghe-veld van weleer, waar stilaan nu ook de vroegere bewoners uit wegtrekken, want de vastgoedprijzen zakken nog vlugger dan de werkloosheid toeslaat. Het lot van de Noord-Franse (Zuid-Vlaamse- steden Rijsel, Toerkonje, Robeke (Lille, Tourcoing, Roubax) met hun no-go zones wenkt.
De BRT rapporteert:
Woelige betoging tegen moskee in Kortrijk
di 31/03/09 10:27 (UPDATE) - Een betoging van de extreemrechtse partij Vlaams Belang tegen de mogelijke erkenning van een moskee in de Kortrijkse wijk Sint-Jan is bijzonder woelig verlopen. Er waren een 100-tal tegenbetogers.
Een honderdtal jongeren wachtte de betogers op aan het Sint-Jansplein, zo'n 200 meter van de plaats waar de betoging startte.(
Er werd over en weer geroepen en er werd wat heen en weer gegooid. VB-kopstuk Filip Dewinter werd bekogeld met een pot witte verf, maar het was gemeenteraadslid Dominiek Spinnewyn-Sneppe uit Zedelgem (foto) die het goedje over zich heen kreeg.

Met heel veel moeite konden de ordediensten de twee partijen gescheiden houden.

"Dankzij de inzet van de ordemacht maar ook dankzij de medewerking van de moslimgemeenschap en de interne veiligheidsdienst van Vlaams Belang", zegt Rudi Libeer van de lokale politie.

De politie zette gisteravond zo'n 190 manschappen in. Een jongeman van 26 werd opgepakt.
Bron BRT 10 u 27 v/d volgende dag


Naast bovenstaand politiek-correct ‘geduid’ verslag (bedoeld is ‘verdraaid’), min of meer neutraal maar druipend van dubbele bodems, ook een woordje van iemand die er ècht bij, en hierover gedreven schrijft. Zijn naam? Het enige Vlaamse Europarlementslid waarvan de onschendbaarheid is opgeheven. Niet wegens het aankondigen van de real Holocaust, maar voor een plaatselijk bagatel, aangekaart door een politiek tegenstander met zelf tonnen boter op het hoofd. Wat kan, only in belgium.
De BRT ‘Overdriit’ schrijf ik? Let er eens goed op, hoe ze Filip Dewinter opvoeren…..en hoe er ‘een jongeman’ werd opgepakt…..

TWEE MAAL BOOS: ISLAM EN POLITIEKE ZELFBEDIENING
Gisterenavond dus, samen met zo'n 350 andere moedige Vlamingen, betoogd tegen de nieuwe moskee in Kortrijk. De geplande moskee zal 1200 tot 1500 gelovigen kunnen ontvangen en wordt ingepland in een zeer volkse, wat verloederde (maar wat is oorzaak en wat is gevolg?) wijk. Het wordt een groot gebouw, compleet met minaret - en daarmee meteen een symbool voor de opmars van een veroverende islam. Symbool ook voor de veroverende islam, de figuur van de imam: regelrecht ingevoerd uit het buitenland, spreekt énkel Arabisch. De voorzitter van de moskeevereniging echter is een "goed geïntegreerde" Belg van vreemde afkomst; hij woont al 35 jaar in Vlaanderen en spreekt Arabisch én... Frans! In het dossier voor zo'n mega-moskee, niet eens een behoorlijk buurtonderzoek of een mobiliteitsplan - niets mag de islam in de weg gelegd worden.
En gisteren ook zeer opvallend: enkele honderden opgehitste jonge vreemdelingen, duidelijk op incidenten uit, vastbesloten om in "hun" wijk geen vreedzame tegenspraak te dulden. Het werd zelfs als een "provocatie" beschouwd dat het Vlaams Belang vergaderde in een zaal die zij wel eens voor sportmanifestaties gebruiken.
Hun wijk, hun zaal, hun moskee: een duidelijker illustratie van het failliet van de integratie-illusie kan moeilijker gevonden worden. De Vlaams Belang-manifestanten werden gisteren op een bepaald ogenblik (toen de leiding van de politie op onvoorstelbare wijze in gebreke bleef en erger enkel voorkomen werd door het kordate ingrijpen van onze eigen ordedienst - proficiat en dank mannen!) bekogeld met stenen en stokken.
Reactie van een journalist: "maar allé, mijnheer Vanhecke, jullie hebben toch al érger dan dat meegemaakt". Een mens zou beginnen begrijpen dat zoveel moslims zoveel minachting hebben voor dat lakse en luie en laffe volk dat plat op de buik gaat en de eigen lafheid en besluiteloosheid verbergt achter de dooddoener "verdraagzaamheid".

Werd er gisterenavond in Kortrijk geschiedenis geschreven? Zover gaan we heus niet. Maar een ijkpunt werd het wel. West-Vlaanderen gaat in snel tempo "multicultureler" worden, met alle grote problemen vandien. Wie wil weten wat er op ons afkomt moet van Kortrijk heus niet tot Borgerhout of Molenbeek reizen; veel dichter bij huis: Tourcouing, Roubaix, en ook al hele wijken van Rijsel. Wanneer gaan de ogen open? We zijn de vijf voor twaalf al lang voorbij. In elk geval hebben we gisteren het signaal gegeven dat alvast één partij nog Vlaamse waarden en normen, rechten en vrijheden zal verdedigen.
Maar troost U, er is ook goed nieuws. De dochter van Wilfried Martens is door de Vlaamse Regering pas politiek benoemd tot arrondissementscommissaris in West-Vlaanderen, ze verlaat daarvoor haar politiek benoemd postje bij één of ander kabinet waar ze ongetwijfeld een grote leegte achterlaat.
En in Antwerpen krijgt gouverneur Cathy Berckx een afgebakende privé-parkeerplaats voor haar privé-woning, een privilege waar bijvoorbeeld gehandicapten enkel maar van kunnen dromen, maar "noodzakelijk" geworden omdat de nieuwe luxekar van de gouverneur niet meer op de gewone oprit kan.
En zo blijft ook de Vlaamse politiek een zelfbedieningszaak voor mensen die de schaamte echt wel voorbij zijn.

Geen opmerkingen: