woensdag 4 maart 2009

DE EENMAKING DER NEDERLANDEN IS INGEZET

DE PERSGROEP IJVERT VOOR EENMAKING NEDERLANDEN
Ik kon deze morgen nog maar eens mijn ogen niet geloven! De Standaard publiceert grif berichten die de Regering zeker niet welgevallig zijn, al zijn ze biechtewaar! Er staat zelfs niet één schamper woordje tussen!
Laat mij dat dan maar doen.
Heren Crimineelen, gelieve U terug aan te bieden: we hebben ons vergist. Dat is dus een tweede zaak die grandioos wordt rechtgezet in de belziek. De eerste was de dood-met-de-kogel van repressie-slachtoffer Irma Laplasse, die in Beroep…levenslang kreeg. Moest het zo triestig niet zijn, dat ware de Belgenmop bij uitstek!

"Criminelen mochten niet worden vrijgelaten"
03/03 Het Hof van Cassatie heeft de arresten van het hof van beroep in Gent, waardoor begin dit jaar verschillende criminelen werden vrijgelaten, vernietigd. De misdadigers mochten dus niet vrijgelaten worden en hun processen moeten worden overgedaan.
Begin januari konden verschillende zware criminelen de gevangenis van Gent verlaten. Ze waren opgepakt met behulp van de bijzondere opsporingsmethodes (BOM), bijvoorbeeld afluisteren en schaduwen.
Niet bevoegd
Omdat de controle op die bijzondere opsporingsmethodes in Gent anders verliep dan in Brussel en Antwerpen, oordeelde het hof van beroep in Gent dat er een procedurefout gemaakt was. Daarop werden de criminelen vrijgelaten.
Het parket-generaal ging in beroep bij het Hof van Cassatie. Cassatie heeft de beslissing van het Gentse hof nu vernietigd, omdat het vindt dat het hof van beroep niet bevoegd was om uitspraak te doen over de zaak.
De processen van de misdadigers die vrijkwamen, moeten nu worden overgedaan. In afwachting van dat nieuwe proces, blijven ze wel nog even op vrije voeten. Omdat verschillende van hen ondertussen naar het buitenland trokken, lijkt de kans klein dat ze opnieuw naar de gevangenis gaan.
Bron DS
(=De Standaard, waarschijnlijk weer goe bezig en herstellend van al dat liknks poco-kontlikken. Mijn ondertitel ‘Le Standaer’ wordt voorlopig opgeborgen, nu Van Thillo ijvert voor de eenmaking der Nederlanden geniet hij het voordeel van de twijfel…..

Geen opmerkingen: