woensdag 4 maart 2009

ARABISCHE OORLOGSTAAL

Kijk! Kijk! Wie we daar hebben….
Inderdaad. Harde taal is de enige taal die deze mensen begrijpen. Omdat ze zelf alleen die taal spreken. In termen van oorlog voeren en bondgenootschappen zoeken…
Heerlijk zou ik zeggen! Onderhandelen tot de laatste oorlogsstoker in Israël voor eeuwig en een dag uitgeteld is!

Saudi-Arabië: Arabische landen moeten Iran aanpakken
Saudi-Arabië roept alle Arabische landen op zich te verenigen en gezamenlijk in opstand te komen tegen de bedreiging die Iran vormt voor de regio rond de Perzische Golf. Vooral het Iraanse nucleaire programma baart zorgen.
Benita Ferrero-Waldner (R) schudt de hand van Moussa (L). Prins al-Faisal (M) kijkt toe
Elsevier-commentaar
• Westen moet zich niet door Iran laten ringeloren
• Waakzaamheid blijft geboden voor Iran
• Gelukkig: Amerika en Iran praten - eindelijk - weer
• Europa moet bandieten in Iran tanden laten zien
Tijdens een bijeenkomst van Arabische ministers van Buitenlandse Zaken, die gisteren plaatshad op het hoofdkwartier van de Arabische Liga in Caïro, uitte prins Saud al-Faisal van Saudi-Arabië zijn onvrede over Iran, meldt persbureau AP.
Nucleair
Hij benadrukte dat een ‘verenigde en gezamenlijke visie’ essentieel is om de ‘Iraanse dreiging voor de veiligheid in de Arabische Golf en de nucleaire kwestie’ aan te pakken.
De prins is van mening dat het Westen zich niet moet bemoeien met Irak, Libanon en de Gazastrook – gebieden waar Iran rebellen ondersteunt.
Obama
Hij werd daarin bijgestaan door een groot deel van de ministers, die vooral vrezen voor de toenadering van de Amerikaanse president Barack Obama tot Iran. De Arabische wereld zou hierdoor buitenspel worden gezet.
‘Ik eis dat buitenlandse machten niet met Iran onderhandelen zonder dat Arabieren daar vanaf weten en een rol in het proces spelen,’ aldus Amr Moussa, chef van de Arabische Liga.
Bron Elsevier

Geen opmerkingen: