donderdag 5 maart 2009

ISLAM IN EUROPA


ISLAM IN EUROPA

‘Het islamitische Europa’, verplichte publicatie gewenst op de voorpagina van elke Vlaamse krant, voorlezing van op elke kansel (!) en groepswerk in elke school, van peuter tot univ-onderwijs en uit te delen aan elke bus-tram of treinhalte. Voor het te laat is. In de eerste plaats af te lezen van op het spreekgestoelte van elk Parlement, net zoals Mozes van de berg afdaalde met de Stenen Tafelen. Maar in het dal waren grote (wilde) feesten aan de gang, en werd er het spreekwoordelijke gouden kalf aanbeden….


E.J. Bron 4 maart 2009

Het onderstaande artikel is een vertaling uit het Duits door ondergetekende en is afkomstig van de website www.danielpipes.org. Het oorspronkelijke Engelse artikel is van de hand van Daniel Pipes.

”Europa wordt steeds meer een provincie van de islam, een kolonie van de islam.” Dat beweerde Oriana Fallaci in haar boek ”La Forza Della Raggione” (”De kracht van het verstand”). En de beroemde Italiaanse journaliste had gelijk: de oude traditionele vesting Europa van het christendom maakt snel plaats voor de islam.

Pssst. Al geluk heeft dat mens dat Allah haar al lang heeft gestraft door haar te laten sterfven, zo niet was ze al lang door een of andere bietekwiet ‘ritueel geslacht’…

Hoofdzakelijk twee factoren dragen aan deze wereldschokkende ontwikkeling bij:

1. De uitholling van het christendom. Europa is in toenemende mate een postchristelijke maatschappij, eentje met een steeds verminderende verbinding tot haar traditie of haar historische waarden. Het aantal gelovige, praktiserende christenen is in de laatste twee generaties zo achteruitgegaan, dat enkele waarnemers het werelddeel het ”nieuwe donkere continent” noemen. Analisten schatten al dat de Britse moskeeën iedere week meer gelovigen trekken dan de kerk van Engeland.
Pssst: Wat een verpletterende verantwoordelijkheid voor slippendrager Danneels & C° als ze voor hun Schepper zullen staan! Dank zij de ‘petits vicaires’ zal in Vlaanderen misschien nog lange tijd het Christedom voort nazinderen!

2. Een zwak geboortecijfer. De inheemse Europeanen sterven uit. Om een bevolking te behouden, moet iedere vrouw gemiddeld 2,1 kinderen ter wereld brengen; in de Europese Unie ligt het totale cijfer ongeveer ⅓ deel te laag, bij 1,5 kinderen per vrouw, tendens dalend. Een studie oordeelt dat, indien de huidige bevolkingstrend zou voortduren en de immigratie zou stoppen, de huidige bevolking van 375 miljoen tot 2075 naar 275 miljoen zou kunnen dalen. Om het aantal arbeidskrachten op het huidige niveau te houden, heeft de EU jaarlijks 1,6 miljoen immigranten nodig; om de huidige verhouding tussen arbeidskrachten en gepensioneerden te behouden, moet er ieder jaar een verbazingwekkend aantal van 13,5 miljoen mensen immigreren.
Pssst Lange leve de progressieve Linkse Kerk der Nullen met hun ‘ethische realisaties’ waardoor de ontvolking met reuzenschreden is uitgelokt: abortus – euthanasie – drugs – vrije sex – afbraak van de traditionele waarden van onze Grieks-Joods-Romeinse Beschaving

Het gat wordt opgevuld door de islam en moslims. Net zoals het christendom afneemt, zo robuust is de islam, zo vol doorzettingsvermogen en vol ambities. Terwijl Europeanen zich pas op hogere leeftijd en in een gering aantal vermeerderen, doen moslims dat in grote aantallen in hun jonge jaren.

Rond 5% van de EU – of bijna 20 miljoen mensen – identificeert zich op dit moment als moslim; als de huidige trend zich zou voortzetten, zal dit aantal tot het jaar 2020 10% bedragen. Als niet-moslims voor de nieuwe islamitische orde vluchten, wat waarschijnlijk lijkt, dan zou het continent binnen enkele decennia in meerderheid islamitisch kunnen zijn.

Als dat gebeurt, zullen grote kathedralen de sporen van een vroegere civilisatie lijken, tenminste, totdat een regime in de stijl van de Saoedi’s ze in moskeeën verandert of een Talibanachtig regime ze opblaast. De grote nationale culturen – de Italiaanse, de Franse, de Engelse en andere – zullen waarschijnlijk verkommeren, vervangen door een nieuwe, transnationale islamitische identiteit die Noord-Afrikaanse, Turkse, subcontinentale en andere elementen versmelt.

Deze voorspelling is niet nieuw. In 1968 hield de Britse politicus Enoch Powell zijn beroemde ”Stromen van bloed”-rede, waarin hij er voor waarschuwde dat het Verenigd Koninkrijk door in te stemmen met overmatige immigratie ”zin eigen graf zou graven”. (Deze woorden remden zijn tot dan toe veelbelovende carrière af).

In 1973 publiceerde de Franse schrijver Jean Raspail ”Het kamp van de heiligen”, een roman waarin hij een Europa beschrijft dat het slachtoffer wordt van een massieve, ongecontroleerde immigratie vanuit het Indische subcontinent. De vreedzame verandering van een regio van de ene naar de andere civilisatie, die nu aan de gang is, heeft in de geschiedenis van de mensheid nog nooit bestaan, wat het eenvoudiger maakt zulke stemmen te ignoreren.

Er bestaat nog steeds een kans dat deze verandering niet plaatsvindt, maar deze vooruitzichten worden minder met de tijd. Er zijn verschillende mogelijkheden om het tot staan te brengen:

• Veranderingen in Europa die tot een herleving van het christelijke geloof leiden, een verhoging van het geboortecijfer of de culturele assimilatie van de immigranten; zulke ontwikkelingen zouden theoretisch kunnen plaatsvinden, maar wat deze zouden veroorzaken kan men zich nauwelijks voorstellen.

• Islamitische modernisering: om redenen die niemand tot nu toe goed heeft ontdekt (Vrouwenontwikkeling? Abortus op wens? Zijn volwassenen teveel op zichzelf gericht om kinderen te hebben?) leidt de moderne tijd tot een drastische reductie van het geboortecijfer. Als de islamitische wereld zich bovendien zou moderniseren, zou de aantrekkelijkheid van een verhuizing naar Europa minder worden.

• Immigratie uit andere bronnen: Latijns-Amerika als christelijk continent zou het voor Europa min of meer mogelijk maken zijn historische identiteit te behouden. Hindoes en Chinezen zouden de veelzijdigheid van de culturen verhogen en het daarmee minder waarschijnlijk maken dat de islam domineert.

De huidige trends doen vermoeden dat de islamisering zal plaatsvinden, want de Europeanen schijnen het inspannend te vinden om kinderen te hebben, illegale immigratie te stoppen of de herkomst van hun immigranten veelzijdiger te maken. In plaats daarvan geven ze er de voorkeur aan om zich te vestigen in civilisatorische seniliteit.

Europa heeft tegelijkertijd nog nooit eerder voorgekomen hoogten van welstand en verdraagzaamheid bereikt – en een unieke onbekwaamheid getoond om zichzelf in stand te houden.

Is het onvermijdelijk dat de meest briljante, succesvolle samenleving ook de eerste is die gevaar loopt in elkaar te zakken, omdat zij gebrek heeft aan cultureel zelfvertrouwen en nakomelingen? Ironisch genoeg schijnt het creëren van een plaats waar men enorm graag leeft, ook een recept voor zelfmoord te zijn. De menselijke komedie gaat verder.

E.J. Bron in Het Vrije Volk

Geen opmerkingen: