zondag 1 maart 2009

VOOR WIE VERDER KIJKT DAN PINOCCHIO



Mijn titel is eens te meer de mix van twee spreekwoorden. Dat zult U wel begrepen hebben. Maar op een kortere manier weergeven wat, volgens mij, de twee bijzonderste kenmerken zijn van onze Europese Grote Verstanden, was niet mogelijk: kortzichtigheid en leugentaal….
Waar is de tijd dat er verkondigd werd: ‘Gouverner c’est prévoir’ (Montesquieu?) maar dat is niet gecompliceerd meer genoeg. Liever de zaken ingewikkeld maken, zoals in het ‘Modelland’, waar op de lange duur niemand meer iets van alles begrijpt. En bijgevolg van armoe de Constructie uiteenvalt. Bij gebrek aan vooruitziendheid en eerlijkheid…
Ik zou zeggen: onderstaand artikel een paar keer rustig overlopen, om het daarna zo veel mogelijk te verspreiden onder vrienden en kennissen. Zodat ieder voor zichzelf kan oordelen over de risico’s van deze wilde immigratie zonder perk noch paal. Een beetje indachtig wat Geert Wilders in Nederland kan veroorzaken, met het voortouw te nemen inzake vreedzaam verzet. In zo’n korte tijd de grootste partij worden: dat bereik je slechts door te verkondigen wat eenieder als waarheid en rechtvaardigheid aanvoelt: baas in eigen land.

Pleegt de Europese Beschaving collectief zelfmoord?


Ingezonden 28 februari 2009

De Europese beschaving staat net als in de jaren 30 en de na-oorlogse periode tot aan de val van de Berlijnse Muur (beiden veroorzaakt door een socialistische dreiging) wederom op een tweesprong: vrijheid of onderwerping. Deze keer echter zal er geen Churchill of Reagan zijn om de Europeanen te helpen hun beschaving te redden. De Europeanen zullen het zelf moeten doen.

Volgens de gerenommeeerde Amerikaanse denktank “Free World Academy”, zal tegen 2030 een matige globalisering en indammingsbeleid (tegen het islamisme) het internationale beeld beheersen. Als Obama geen Europese socialistische roet in het eten strooit verplaatst de beschaving zich dan met de VS als draaipunt van rond de Atlantische Oceaan weg naar rond de Stille Oceaan.

Voor Nederland en Europa is het dan al te laat: tegen die tijd heeft de Europese Beschaving, vrijheid en economie, onder leiding van “appeasers”, blinde bureaucraten en een naïef electoraat, collectief het loodje gelegd, zowel politiek als economisch.

De eerste wereld (Europa) wordt onderdeel van de derde wereld De wereld zal bij voortgang van het huidige beleid in de nabije toekomst zeer waarschijnlijk opgedeeld kunnen worden in drie hoofd-regio’s:

1. Globaliserende regio’s (51,5% van de wereldpopulatie en 74,5% van het bruto wereldinkomen) met een groeiende middenklasse. Deze regio bestaat uit onder andere Noord Amerika, Oceanië, Noord-Oost en Zuid-Oost Azië, Centraal-Amerika, Oost Europa.

2. Achtergebleven regio’s gedomineerd door het islamisme (34,5 van de wereldpopulatie maar slechts 3,5% van het bruto wereldinkomen) met lage inkomens, economische achteruitgang en chaos.

3. Een wegzinkende regio (Europese Unie en Zuid-Amerika:, samen dan 14% van de wereldbevolking en 22% van het bruto wereldinkomen [in 2008 was de EU goed voor 30% van het wereldinkomen).

SCHEMA : zie http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8020

De eerste kolom in het schema geeft de regio's weer: • In het “gouden” deel staan de regio’s die de globaliserende wereld (Global driver) vertegenwoordigen. • In het “groene” deel staan de regio's die onder invloed staan van het islamisme (New Islamic driver: de heropleving van het islamisme) en van autoritaire samenlevingen. • De grijze zone is van toepassing op regio’s die in negatieve transitie zijn. Zo glijdt de Europese Unie van globalisme naar nieuwe paradigma's als cultuur-relativisme en islamitische normen en waarden en Zuid-Amerika naar neo-communisme en socialistisch populisme.

De tweede kolom geeft de verdeling het bruto wereldinkomen weer per regio: In 2030 zal het bruto wereldinkomen $94,290 miljard bereiken (39,305 in 2004). De stijging van ca. $55,000 miljard zal voornamelijk veroorzaakt worden door de regio’s in het “gouden gebied” (85%). Hierdoor zullen deze regio’s 74,5% van het bruto wereldinkomen verdienen. De economische macht zal geconcentreerd worden rond de Stille Oceaan: Noord-Amerika, Oceanië, Noord-en Zuid-Oost-Azië verdienen dan 67% van het wereldinkomen. Dit is in groot contrast met de “groene zone”, waar 34% van de wereldbevolking toe gerekend wordt die slechts 3,5% van het bruto wereldinkomen verdient.

De derde kolom laat de verdeling zien van de wereldbevolking over deze regio’s: De wereldbevolking zal van 6,5 miljard (2005) doorgroeien naar 8,2 miljard in 2030. De netto toename van 1,7 miljard zal plaatsvinden in landen die onder invloed staan van het islamisme (“groene” regio’s) en een arme islamitische bevolking hebben. Deze stijging zal negatieve gevolgen hebben voor het bestuur, het milieu (door bijv. ontbossing) en de gender-ongelijkheid. Wereldwijd zal 34,5% van de wereldbevolking onder islamitische invloed leven.

De vierde kolom laat de verdeling van het inkomen zien: In 2030 zal 34% van de wereldbevolking een inkomen hebben van meer dan $10.000 per hoofd van de bevolking (16% in 2004). Het meest opmerkelijke is de groeiende middenklasse: Hoge en bovengemiddelde inkomensgroepen zullen 61% van de wereldbevolking vertegenwoordigen in 2030 (25% in 2004).

Als gevolg hiervan zal het percentage arme mensen (lagere middeninkomens- en lage inkomens) dalen van 75% tot 39% en geconcentreerd zijn in de groene zone (islamitisch bestuur). De groeiende middenklasse in China en India betekent tevens de opkomst van uitstekend opgeleide arbeidskrachten tegen lage kosten.

Met name de Europese Unie, die juist arme migranten invoert en haar hoog opgeleiden uitvoert zal door deze ontwikkeling het zwaarst getroffen worden. Haar arbeiders en zelfs haar middenklasse zullen het zwaar te verduren krijgen als deze trend voortzet.

De belangrijkste consequenties van deze ontwikkelingen zijn duidelijk: De grootste toename van de wereldbevolking zal zich voordoen in landen die gedomineerd worden door het islamisme. Alle stijging van welvaart echter zal in de globaliserende wereld plaatsvinden. Als gevolg hiervan kan verwacht worden dat de wereld verdeeld zal zijn in twee tegengestelde kampen: De vrije samenlevingen versus de islamitische samenlevingen, met een lange reeks verstrekkende politieke gevolgen.

Wat politieke ontwikkelingen betreft: vijfde kolom bruine cirkels staan voor oorlogen, de rode cirkels voor terrorisme en de zwarte cirkels voor genocide) zullen rond een boogvormige lijn die van Zuid-Oost-Azië naar West-Europa loopt, de regio’s gekenmerkt worden door instabiliteit, met het Midden-Oosten en Afrika als blijvende drijvende krachten. Overduidelijk is dat in het “groene” gebied terrorisme, oorlogen en genociden in de lijn der verwachtingen ligt.

De globaliserende wereld zal rond haar grensregio’s conflicten (bruine cirkels) met de islam krijgen. Maar verwacht kan worden dat deze landen de wil hebben om dit te weerstaan en te komen tot het instellen van een inperkingsbeleid tegen het islamisme.

De Europese Unie echter is het belangrijkste doel van de islamiseringsgolf. Dankzij de immigratie en de (door de EU en oude politiek) gewenste uitbreiding met Turkije, zal de islamitische beweging een groeiende politieke invloed krijgen in Europa. In tegenstelling tot Oost-Azië, is de Europese Unie niet in staat om voldoende weerstand hiertegen te bieden, omdat zij haar waarden en normen al heeft overgeleverd aan cultureel relativisme en ondergeschikt heeft gemaakt aan (geïmporteerde) islamitische waarden en normen.

De Europese leiders pleiten openlijk voor een samenwerking met de islam, omdat ze hopen dat daardoor de terroristische dreiging (rode cirkels) zal afnemen. Op de lange termijn zal deze samenwerking vervangen kunnen worden door een samensmelting. Hierdoor zal in de (nabije) toekomst de belangrijkste dreiging (voor de vrije wereld) niet uit China, maar uit Europa komen.

De stroom van innovaties (zesde kolom) zal de toekomstige economische groei aanjagen. De stijgende trend zal zich echter beperken tot de globaliserende regio’s met de Verenigde Staten als blijvende koploper. De Aziatische landen echter breiden hun capaciteit tot het opleiden en trainen van hun eigen wetenschappers en ingenieurs snel uit. Aan de andere kant zal de Europese Unie wegglijden naar een positie achter die van Azië. Uiteraard zullen regio’s die getroffen zijn door het islamitische obscurantisme volledig uit alle wetenschappelijke competitie verdwijnen.

De Europese ziekte

De Europese Unie lijdt aan vier symptomen: Ten eerste lijdt Europa (met name de EU) aan het onvermogen een gemeenschappelijke identiteit te vinden. Ten tweede lijdt ze aan een dalende bevolking (van 470 miljoen in 2004 naar 460 in 2030). Deze symptomen worden als voorwendsel gebruikt voor massale immigratie. Ten derde kampt Europa met enorme werkloosheid ondanks een totaal bruto nationaal product van $12,000 miljard in 2004 dat naar verwachting tot ongeveer $18,000 miljard door zal klimmen in 2030. Ten vierde wordt de EU geplaagd door een slecht (incapabel dan wel incompetent) bestuur dat wordt gekenmerkt door het ontbreken van een gemeenschappelijke visie en reeksen van verkeerde beslissingen.

Deze kwaadaardige symptomen zijn gerelateerd aan een ideologisch feit: De Europese Unie heeft haar waarden en normen uitgeleverd aan cultureel relativisme. Als gevolg van deze capitulatie lijdt Europa aan een mentale depressie dat de huidige (deplorabele) situatie waarin het verkeert grotendeels verklaart. Bovendien heeft het de deuren wagenwijd opengezet voor de islamisering van Europa.

In een interview in juli 2004, werd de vermaarde en eminente Princeton historicus Bernard Lewis gevraagd of de Europese Unie in de toekomst een mondiaal tegenwicht zou kunnen worden tegen de Verenigde Staten. Hij antwoordde "Nee, het kan niet als zodanig dienen want het voor het einde van de eeuw is het een onderdeel van het Arabische westen!"

U kunt zich afvragen of dat wat uit zal maken. Maar toch is het in de kern wel degelijk van belang, daar het (islamo-)fundamentalisme overal in opkomst is. Het is een kwestie van de wilskracht te hebben resistent te zijn tegen de overrompeling door een donkere ideologie.

Religiositeit is afhankelijk van individuele vrije keuzes en de groei van het aantal aanhangers van een religie hoort geen demografisch onderwerp te zijn. Toch is wel een belangrijk onderwerp, daar uit veel voorbeelden blijkt dat een toenemende moslim-minderheid in een niet-moslimland, kan leiden tot een claim voor eigen wijken, steden en zelfs afscheiding, wat kan uitmonden in een burgeroorlog.

Dat gebeurde in India, Cyprus, Libanon, Bosnië, Kosovo, Tsjetsjenië, en de Filipijnen en Thailand van vandaag. Libanon bijvoorbeeld werd een land met een moslim-meerderheid tijdens het woeden van de burgeroorlog: Bijna 5 miljoen maronitische christenen emigreerden binnen twee jaar uit Libanon naar elders. De oorlogen in de Balkan zijn ook een gevolg van deze snelle demografische veranderingen. In de Filippijnen en Thailand baseren de terroristen en hun eis tot afscheiding van door moslims gedomineerde gebieden ook op de almaar uitdijende islamitische gemeenschappen. [Zelfs in Nederland gaan al stemmen op voor eigen stadsdelen—vert.]

Maar zoals het ernaar uitziet zal de Europese de politieke correctheid in oude politieke partijen en de bureaucratie iedere weerstand tegen deze ontwikkelingen frustreren. Het is daarmee overduidelijk (doch tragisch) dat de Europese Beschaving druk doende is zelfmoord te plegen.

————————

Post Scriptum: In dit scenario is geen rekening gehouden met een politieke ommezwaai vòòr 2015 (daarna is het in alle bekende scenario’s te laat). De sterke opkomst van nieuwe rechtse democratische “common sense” partijen, die met hun brede economisch-maatschappelijke visie het tij zouden kunnen keren, toont aan dat het electoraat mogelijk langzaam de oude politiek die niet in staat, noch bereid is de beschaving te verdedigen, de rug toekeert.

Deze vrije vertaling is samengesteld uit de volgende onderzoeks-rapporten: Global Trends 2030, The Future of Europe en de toelichting op de groei van de Wereldpopulatie zoals gebaseerd op o.a. cijfers van de Verenigde Naties. Het rapport strookt in grote lijnen met het rapport van het Amerikaanse National Intelligence Council, “Mapping the Global Future: 2020”. Het NIC komt tot een vergelijkbare verdeling van de regio’s en werkt dat uit in vier scenario’s: een “Davos world, Pax Americana, A new Caliphate,” en “The cycle of fear”. Het NIC echter houdt volgens de denktank Free World Academy nog onvoldoende rekening met de invloed van het islamisme.
Bron Het Vrije Volk
Herhaling Post Scriptum
Post Scriptum: In dit scenario is geen rekening gehouden met een politieke ommezwaai vòòr 2015 (daarna is het in alle bekende scenario’s te laat). De sterke opkomst van nieuwe rechtse democratische “common sense” partijen, die met hun brede economisch-maatschappelijke visie het tij zouden kunnen keren, toont aan dat het electoraat mogelijk langzaam de oude politiek die niet in staat, noch bereid is de beschaving te verdedigen, de rug toekeert.

Opmerking: ommezwaai vòòr 2015 … wil zeggen binnen amper 6 (zes) jaar: zien we dat nog zitten? Te meer daar de algemene recessie ondertussen bijna op haar hoogtepunt zal zijn. Onze ‘Grote Verstanden’ zullen dus gelegenheid te over hebben om naast de pot te p..ssen….m.a.w. om naast de kwestie (islamisering) te pleiten, en te argumenteren….

Geen opmerkingen: