dinsdag 31 maart 2009

TURKSE INVASIE IS BEGONNEN


TURKSE INVASIE IS BEGONNEN
Neen, foute titel! Ze is niet begonnen want ze is al lang vezig. Ze gaat nu in een hogere versnelling, net nu Europa (en de wereld kreunt onder een golf van werkloosheid…
Dit is van het Europees Hof geen collaboratie, dit is gewoon medeplichtigheid aan wat gestopt werd door de Poolse legers, voor de poorten van Wenen (1683à: de verovering door de Islam van ons continent.
Een beter geschenk voor de verkiezingen op 7 Juni is nauwelijks denkbaar! Nu kan het verweer, de mobilisatie, beginnen. Zo niet gaat Europa straks onder in een stortvloed van wilde Islam-horden….

Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland
donderdag 26 februari 2009 10:15
Het Hof van Justitie in Luxemburg heeft bepaald dat Turkse dienstverleners geen visum nodig hebben om naar Duitsland te reizen. In Turkije wordt met groot enthousiasme gereageerd omdat het zou betekenen dat ze voortaan ook zonder visum naar Nederland, Italië, België, Luxemburg en Frankrijk kunnen reizen.
Door uitspraak van het Hof kunnen Turkse dienstverleners zonder visum naar Nederland
Turkije als pion
Het protocol stamt uit 1970 en ging in 1973 van kracht. Het is een van de vele uitbreidingen van het associatieverdrag uit 1964 tussen de EEG-landen en Turkije.

Amerika en zijn Europese bondgenoten zagen Turkije toen als belangrijke pion tegen de Russen tijdens de Koude Oorlog.

Het verdrag zorgde later voor problemen. Zo verzet Turkije zich tegen de verplichte Nederlandse inburgeringstoets in eigen land op basis van de toen gemaakte afspraken.
Het enthousiasme van de Turken is gebaseerd op een uitspraak die het Europese Hof vorige week deed, meldt dagblad Trouw vandaag.
Vrije toegang
Het Hof bepaalde dat twee Turkse vrachtwagenchauffeurs op basis van een protocol uit 1970 (zie kader) tussen de toenmalige EEG en Turkije geen visum nodig hebben om naar Duitsland te gaan.
De verwachting is dat Turkse zelfstandigen en werknemers in de private sector zonder visum naar de zes oprichters van de EEG kunnen reizen.
Dat zou ook betekenen dat Turken vrije toegang hebben tot Nederland.
Eigen regels
Tot nu toe wisten de oud-EEG-landen steeds hun eigen regels boven de afspraken in het decennia oude protocol te stellen.
Met de uitspraak van het hoogste rechtsorgaan in Europa zal dat vermoedelijk niet meer mogelijk zijn.
Het Nederlandse ministerie van Justitie laat aan elsevier.nl weten dat de uitspraak van het Hof momenteel wordt bestudeerd.
Door Luc van Kemenade
GroenLinks: Laat Turken zonder visum Europa in
zaterdag 28 maart 2009 18:12
De EU moet veel meer Turken zonder visum toelaten, vindt Europarlementslid Joost Lagendijk (GroenLinks). Volgens hem mogen Nederland en andere EU-landen geen visum meer vragen als Turken hier voor een Turks bedrijf diensten gaan verlenen.
Lagendijk vraagt om afschaffing van visa-eisen voor Turken
Lees ook
• 'Geen paniek, Turken hebben nog steeds visum nodig'
• Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland
• Het Elsevier-commentaar: Hof opent deur voor meer Turkse immigranten
Ook bij bezoeken aan ziekenhuizen, vakanties of zakenreizen in de EU mag geen visum meer worden gevraagd, aldus Lagendijk.
Arrest
Het Europarlementslid baseert zich op een recent arrest van het Europees Hof van Justitie.
Hij heeft de Europese Commissie gevraagd om de leiding te nemen in de afschaffing van de visa-eisen voor Turken voor veel doeleinden.
Integratie
Lagendijk vindt het ‘sowieso al niet uit te leggen dat Turken nog een visum moeten aanvragen. Turkije onderhandelt immers over lidmaatschap van de EU. De visum-eis hindert de economische en politieke integratie van Turkije met de EU.’
Lagendijk, getrouwd met een Turkse journaliste, is voorzitter van de Turkije-delegatie in het Europarlement. Na de verkiezingen in juni wordt hij docent in Istanbul.
'Oerdom'
PVV-leider Geert Wilders noemt het voorstel van Lagendijk 'levensgevaarlijk en oerdom'. In een reactie stelt Wilders: 'We moeten het Turken juist moeilijker maken de EU en Nederland binnen te komen en de onderhandelingen met Turkije definitief staken.'
Bron Elsevier – Mail.

Geen opmerkingen: