donderdag 22 september 2016

3609



6/658 * - Fiscale paradijzen onder de loupe – Rol van de media, o.a. over politiegeweld op Zwarten -
.
DEEL 5
22 SEPTEMBER 2016
HH. MAURITS en gezellen, H.THOMAS van VILLANUEVA
*
3709 - FISCALE PARADIJZEN? MEN GERAAKT ER OP UITGEKEKEN
*

*
*
Het is nu eenmaal eigen aan alle socialistisch geïnspireerde politieke partijen van deze wereld om zoveel mogelijk Linkx te profiteren, van wat ze Rechts geëscamoteerd hebben. En allemaal halen die daar, vroeg of laat, hun dood aan.
Onder de vele bedenkingen, o.a. deze vier.
1° Vòòr de Franse Revolutie en vòòr Marx was de Elite even schraapzuchtig, maar die waren tenminste niet Linkx.
2° Deze soort ‘zondaars’ treft men aan in alle politieke partijen die van zichzelf zeggen ‘Staatsdragend’ te zijn.
3° Sommige partijen (zoals in Coburgia)  verwerken de letter ‘C’ in hun naam, die ooit wel eens gestaan moet hebben voor ‘Christelijk’ maar al decennia lang in werkelijkheid staat voor ‘Crimineel’.
4° (en dat is het ergst) zijn het allemaal mensen zonder geweten. Met ofwel Cultuur maar zonder Opvoeding, dan wel met Opvoeding maar zonder Cultuur.

En dan ‘last maar not least’:
5° worden ze allemaal ‘ge-coacht’ (gegidst) door overbekende specialisten in de fiscale materie. Op dat niveau goed weten waar het begint dat de lat te hoog ligt, is niet simpel. Om daar zonder kleerscheuren onderuit te blijven is niet aan iedereen gegeven.
Om te eindigen, nog deze slot-bedenking: wie ‘veel geld’ denkt, ziet bloed en tienduizenden doden.
Ben toch benieuwd wat dat tweede vat van bedrog nu zal geven. Als het ooit wel eens geledigd wordt tot de droesem.

*
PS
Top-geniën als de West-Vlaming Marc Coucke die op relatief jongere leeftijd multimiljonair geworden zijn, hoeven geen ‘fiscale constructies’ op te zetten, noch beroep te doen op dure specialisten. Mensen zoals hij weten dat er voldoende normale mogelijkheden bestaan om tussen de mazen van het net te zwemmen.

GEPLUKT BIJ

*
Minstens 90 Belgen duiken op in Bahama’s Leaks.
*
116 offshorebedrijven op de Bahama’s kunnen gelinkt worden aan België. Dat hebben De Tijd, Knack en Le Soir ontdekt, die voor ons land de Bahama’s Leaks onderzochten, een nieuw wereldwijd gegevenslek over het belastingparadijs in de Atlantische Oceaan. Ook Dexia wordt genoemd.
In totaal verzamelde het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) 1,3 miljoen documenten over meer dan 175.000 schermvennootschappen op de Bahama’s.

De 116 bedrijven worden beheerd, voorgezeten of zijn het eigendom van 92 Belgen of buitenlanders die een adres hebben in België. Vierenvijftig van hen oefenden na 2011 nog steeds hun functies uit.
Ook Dexia duikt op in de Bahama’s Leaks, via zijn filiaal Experta, nadat de bank al in opspraak kwam na het gegevenslek over offshorebedrijven in Panama, de zogenaamde Panama Papers.

Daarnaast vertegenwoordigen twee Belgische bestuurders van het Bahamaanse bedrijf CaseIF Corporation II Limited hun werkgever BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelings-landen. De regering had nochtans al in 2013 beloofd om BIO terug te trekken uit alle fiscale paradijzen. Nu luidt het dat die belofte pas eind volgend jaar kan worden ingelost.
*

*

Natuurlijk zal ‘Financiën’ weer volk tekort hebben om deze zaak degelijk uit te spitten. Over ‘klein grut’ met de verkeerde politieke kleur zal er wel geschreven worden, over collega’s van Jeroen Pikeur echter….
En ach en och: hoe dikwijls spreken ze elkaar niet tegen en weten niet van elkaar wat ze vertellen.
Neem nu al die Amerikaanse flikken die het laatste jaar maar liefst meer dan 700 mensen hebben afgeknald. Waaronder… volgens “een” slechts 170 Zwarten… Onze oren tuiten ervan en iedere Zwarte is weer eens leesvoer voor vele dagen. Maar al die Blanken die gevallen zijn onder datzelfde ‘politiegeweld”: al iets van gehoord?
En dan zwijg ik nog over de samenstelling van de Amerikaanse samenleving: 10% Zwarten en 90% Blanken?


M.a.w. al dat zogezegd politiegeweld tegen zwarten is dus opgeklopt tot en met.  Welke kwade genius zou aan al die ruchtbaarheid in volle lopende kiesstrijd, er nu weer kunnen achter zitten?
*

*



Geen opmerkingen: