donderdag 15 september 2016

3689



8/1539 * - Feest van Wallonië - Rostock aan de Oostzee – De Angela-politiek met Bismarck op de achtergrond -
.
DEEL 1
***
Donderdag 15 september 2016
Zon 7u18-19u56
H Katharina van Genua
Sint-Katrien heeft de winter onder haar kiel
*
Als heraldiek parodie wordt
*
Wallonië, de Staat zonder Inkomen….
*
15/9: Feest v/d Waalse Gemeenschap
Historisch is er geen enkel herdenkingswaardige gebeurtenis, zodat men dan maar uit armoede, is gaan terug grijpen naar de voor Vlaanderen rampzalige gebeurtenissen van 1830. Wat vandaag een dag van rouw had moeten zijn om dit te herdenken, is daar reden om te feesten. Misschien om te herinneren aan het feit dat solidariteit omgeslagen is in Linkx profitariaat. Met het doel om bij de pakken te blijven zitten.
*
3689 - AL DIE TEGENSTELLINGEN: MOET DAT NU ALLEMAAL?  KAN HET ECHT NIET ANDERS?
*

De Duitse deelstaat Mecklenburg-Vor-Pommeren
*
*
In het geboorteland van Angela Merkel aan de Oostzee, gebeuren er dezer dagen rare dingen. Iets dat bijna tegennatuurlijk is voor Duitse… naturen. Denk aan Otto von Bismarck, ’der Einzerne Kanzler’ en het niet in te tomen Duitse nationalisme’ die al zo vele leed heeft gekost aan hun buurlanden…. Inbegrepen de EU-gedachte van de Verenigde Staten van Europa zoals Merkel (en Verhofstadt) die uitdragen.
Is het immers wel normaal dat men met de Alternatieve für Deutschland in dat land zich niet ‘rücksichtlos’ achter de zelfgekozen Führer stelt? Of zou men daar eindelijk de vroegere vergissingen huns weegs hebben ingezien? In ieder geval is het zonder voorgaande dat een uit het niets geboren  idee zoals de AfD binnen de paar maanden uitgroeit tot een hoopvolle (.) ommekeer voor de hele Samenleving tot ver buiten de landsgrenzen. Of moeten we er (weer) iets anders achter zoeken?
Dat bewijst volgens mij alleen maar hoe afgrijselijk ver de Angela-politiek daar van de werkelijkheid en van de échte E.U.-gedachte is gaan staan.
Het loont zelfs de moeite om de streek van Mecklenburg-Vor-Pommeren van dichterbij te leren kennen…. Want weet U: wij West-Vlamingen hebben in de oorlogsjaren persoonlijk zeer tegensprekelijk moeten ondervinden dat er hoe dan ook ook brave Duitsers bestonden….
Het is trouwens daarvoor dat de Vlaamse volksvrouw Irma Laplasse (Oost-Duinkerke) aan de executiepaal in 1945 met haar leven heeft moeten boeten.
*

Ps
Niemand spreekt nog van Pruisen, waarschijnlijk wegens de nare herinneringen aan die naam in verband met De Grote Oorlog van ’14-’18. Maar wie Pommeren in het Noord-Oosten van Duitsland zegt, zegt meteen  de Oostzee. En wie Oostzee zegt, denkt aan de havenstand Rostock, de Hanza-stad en poort naar het Rijk der Tsaren. Maar in de Nazi-periode was dit ook de plaats van opleiding voor de beruchte Kriegsmarine en de nòg beruchter U-Boote, met later de nog beruchtere thuishaven Bremerhaven en niet te vergeten Lorient in Normandie. Het opleidingsschip, de Wilhelm Gustloff, was ooit het veelbesproken luxeschip, waarmee ‘de Duitse arbeider’ anno 1932 als 1ste op de wereld-pleziertochtjes kon maken op de Middellandse Zee. Het werd in januari 1945, volgepakt tot in de masten met duizenden dompelaars die trachtten te ontkomen naar het Vrije Westen, pas uitgevaren en nog in het zicht van de haven, door het Rode Leger tot zinken werd gebracht.  Bijna niemand overleefde de ramp.
In 1998 (?) ontmoetten wij ooit een Dame met haar man die toevallig met ons in hetzelfde hotel hadden overnacht en een van de overlevenden was, dat hele bloedstollend verhaal. U kunt alles over de Gustloff nalezen op
*

Het wrak van de Gustloff, nu een officieel monument
*

GEPLUKT BIJ
*

De van haat vervulde multiculti’s


(Door: “Young German” – Vertaling: Theresa Geissler)
“In Mecklenburg kan men nu niet meer met vakantie gaan.”
Deze zo op Facebook in de commentaren op de verkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern gevallen zin is eigenlijk nog onschuldig. De werkelijke retoriek die bij sommige burgers bij de minste aanleiding losbarst, overtreft dat nog verre. Stelt U zich toch eens voor dat U op Twitter zou schrijven dat men socialisten met behulp van snipers zou moeten afknallen en bepaalde groepen mensen vermoorden met gas. Als U doelt op de “juiste” groep dreigt voor U in dit land niets en hoeft U voor uw verbale ontsporingen geen bestraffing te vrezen. In tegendeel zelfs! Alle van haat vervulde ontsporingen, doodsbedreigingen, hetzes en laster worden dan niet alleen geduld, maar worden, kan men rustig aannemen, gestimuleerd. Zo is het volkomen in orde als U vermeende “nazi’s”, dus alle mensen die níet links van de Groenen en de “Linksen” staan, ter vergassing naar het concentratiekamp wilt sturen.
Het valt schijnbaar zelfs nog te dulden als U uw retoriek in daden zou omzetten en een vermoedelijke nationaal-socialist de hersens zou inslaan. Totaal onverschillig of de vermeende  “nazi” er volstrekt niet uitziet als een nazi, niet praat als een nazi of handelt als een nazi. Want: de rechtvaardiging voor het geweld en de haat ontstaat uit de beschuldiging. Wie wordt aangeklaagd, is schuldig. En zo verkrijgen de haters van onze samenleving hun morele ruggensteun om met intolerantie en verschrikkelijke mens-verachting op te treden tegen hun medeburgers.

Ik noem deze mensen heel eenvoudig “de van haat vervulden”. Men vindt ze feitelijk in alle spectra en richtingen van politiek en samenleving. Linksen, rechtsen, en, niet verrassend, ook onder de dekmantel van vermeende gematigde midden. Met deze personen is geen enkele discussie over verschillende opvattingen mogelijk, aangezien naar hun mening WIJ of een ieder die hun inzichten niet deelt, helemaal niet zouden mogen bestaan. Die MOETEN worden vernietigd, daar het bereiken van de paradijselijke toestanden pas mogelijk wordt gemaakt door de vernietiging van de ideologische vijanden. In ons geval spreek ik van de zogeheten “Antifascisten” en vaak vallen dezen samen met de zogenaamde multiculti’s. Zij zijn het die voorgeven om van alles wat ‘vreemd’ is te houden, en alles wat niet het hunne is te kunnen tolereren. Maar dat is vanzelfsprekend zelfbedrog, dat dagelijks door deze onpersonen wordt aangewend.

Wie ooit eens in de door haat regelrecht verwrongen gezichten van deze mensen heeft gekeken, kan niet serieus geloven dat deze mensen tot echte naastenliefde in staat zijn. Hun reden van bestaan laaft zich aan het bestaan van hun vijanden. In dit geval dus de “rechtsen”. Noch de smeerlap van de mainstream-pers, die met schuim op de lippen tekeer gaat tegen de “kinkels” in Ossi-land, noch de beschonken, op het dak van de auto kakkende “Punk”, zouden in onze samenleving van betekenis zijn als zij geen boeman zouden hebben. Inmiddels vermoed ik zelfs dat hoe minder “nazi’s” er rondlopen, des te agressiever en luidruchtiger deze mensen een ophanden zijnde invasie van “rechts” bezweren. In iedere hoek, zou men kunnen geloven als men naar deze mensen luistert, verstopt zich een potentiële racistische massamoordenaar, die er alleen maar op wacht om zijn masker af te leggen. Het is tenslotte één en al masker en in een ieder die niet aan de “juiste” kant van de straat staat, schuilt zogezegd een vijand van mensen.

Onze samenleving bejubelt deze vertegenwoordigers der mensenvernietiging, die zichzelf betitelen als tolerant, als helden die opkomen voor een open en kleurrijke wereld. Feitelijk zijn zij echter niets anders dan weinig fraaie verwezenlijking-assistenten in een systeem van repressie, dat niet onmiddellijk als zodanig te herkennen valt. Namelijk in één, waarin een ware, juiste en goede mening heerst, die door een kleine minderheid sterk vertegenwoordigd wordt. En er is een slechte, verkeerde en kwade mening. die zonder meer moet worden onderdrukt. Niet door de politie, die bij hen met de deur in huis valt en vervolgens met hen zo’n beetje een spelletje speelt. Dat is immers repressie voor beginnelingen! Dat doen alleen nog vervelende en achtergebleven dictators in ontwikkelingslanden. De tegenwoordige wereld-onderdrukker laat de ontketende haat van de mensen voor zich werken, die door de terughoudendheid der machtigen een vrijheid genieten die anderen niet hebben. Het is de vrijheid om de “juiste” mening te vertegenwoordigen. Daaraan ontleent men dan het recht om de anderen te beledigen, te verklikken, te ontmenselijken en in het uiterste geval te vernietigen. Sommigen schijnen dat immers metterdaad te wensen.
Bron:
http://younggerman.de
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor
www.ejbron.wordpress.com
*

*
U las, buiten weeral de journalistieke hoogvlieger van E.J. Bron, de probeersels van een onaanzienlijk  bloggerke als ondergetekende. Over zaken die eigenlijk het werk hadden moeten zijn van een gedreven beroeps-onderzoeksjournalist.
De Engelse BBC kan wel op zeer regelmatige tijdstippen zeer beklijvende reportages maken over dergelijk soort zaken. Maar de zelf verklaarde genieën van onze TV houden zich liever bezig met het leven der wilde dieren ergens in een God-verloren Afrikaans gat.
Waarmee ik maar bedoel dat er in onze eigen leefomgeving zelfs in de nabije Geschiedenis zoveel meer te beleven valt en nog dagelijks weer opduikt als herinnering aan de toekomst. Zoals Führerin Merkel die (uit lotsbestemming?) ons weer allemaal bij de neus leidt.
PS: Ongetekende heeft, in de jaren ’42-’43 in het eerste leerjaar leren lezen in een leerboek Nederlands waar de twee hoofdfiguren de jonge kinderen An en Ot waren. Het is pas op latere leeftijd dat ik gesnapt heb dat die Ot zeer waarschijnlijk Otto von Bismarck als grootvader had.  Zij speelden in een mooie verzorgde tuin met droomspeelgoed waarvan ik alleen maar kon naar hunkeren, want op ons land achter ons huis stonden er … patatten.

*

*

Geen opmerkingen: