dinsdag 6 september 2016

3658



5/719 * - Tusk, de opvolger van Haaujoe Herman roept om hulp op de G20 Top -
.
DEEL3
*
Maandag 5 september 2016
Zon 7u03-20u18
H Bertinus van Poperinge
*
3658 - DE EU LEERLING TOVENAARS  ROEPEN OP MERLIJN VOOR ZE WEGZINKEN IN HET VUUR DER HEL
*

*
*

In dit verhaal van Saint SaĆ«ns dachten de doden ze het warm water opnieuw hebben uitgevonden, omdat ze een emmer met water en een schuurborstel tot leven hadden gewekt, die op hun teken als robotten aan het werk zouden gaan….Vooral het einde, met de 12 op de kerktoren slaande middernachtelijke klokslagen, is de beste vergelijking met de komende G20 Top.
Dat verhaal is zelfs muzikaal een grote topper geworden en blijft tot de verbeelding spreken omdat emmer en borstel zich tenslotte op hun Meesters wierpen.
Toen deden die helden exact wat Donald Tusk thans doet op de G20: om de werkelijke bazen roepen.
Mijn vergelijking met water, zeep en borstels loopt natuurlijk geweldig mank. Al gaat het in dit geval ook zeer duidelijk om vuil opkuisen. De leerling-tovenaars uit het verhaal hebben het in hun macht gehad, een heel continent te contamineren, maar slechts een kleine ruimte rond het huis van de Grote Tovenaar. De EU-tovenaars staan zelfs, als er niet wordt ingegrepen, op het punt om de Westerse Beschaving die in hun ogen verloren is, aan de islam op te offeren.
Of er, zoals gehoopt hulp komt van ‘de groten’ kunnen we afmeten aan wat we reeds van hen weten. China heeft genoeg aan zijn eigen zorgen, in de USA heeft men daar (hopelijk) geen oren naar en Rusland weet wel beter. Ja, wat minder lucht vervuilen, daar zit wat in. Maar de vervuiling van het aardoppervlak, dat zien ze niet zitten. Zal wel zelfreinigend zijn, weten ze
Anders gezegd: helpt Uzelf, zo helpt U God.
*


GEPLUKT BIJ

*
EU-president Tusk: "Capaciteit van vluchtelingenopvang in EU heeft limiet bereikt"
*
De capaciteit voor de opvang van vluchtelingen in de Europese Unie "heeft haar limiet bereikt". Dat heeft Europees president Donald Tusk vandaag gezegd in de marge van de G20-top in Hangzhou. Hij roept alle landen van de G20 op om "hun deel van de verantwoordelijkheid op te nemen".
"De capaciteiten van Europa om nieuwe golven van vluchtelingen te ontvangen, zonder daarbij ook clandestiene migranten te vergeten, zijn dicht bij hun limiet", liet Tusk optekenen. "De G20 moet haar verantwoordelijkheid nemen. Enkel met een inspanning op wereldschaal kunnen resultaten worden geboekt."

Volgens Tusk doen de drie grootste landen van de G20 - de Verenigde Staten, Rusland en China - te weinig en nemen zij bijna geen vluchtelingen op. Zij moeten meer inspanningen leveren, onder meer door humanitaire hulp en ontwikkelingssteun te bieden.
*

*
Maar dat verandert niets aan het feit dat Het Westen op korte tijd zodanig vol gepropt zit dat het dreigt er zelf bij te stikken.
Het is nu eenmaal zo, dat men niet eens geprobeerd heeft de rijkdom naar de armen te brengen, maar de armen naar de rijkdom. Afrika schudt nu zijn luizen uit. Na de wel zeer concrete ‘missionering’ is alle ‘Ontwikkelingshulp’ van Staatswege ofwel afgewend naar zijdelingse bestemmingen, of is onderweg aan de bramen blijven plakken. De weinige Eerw. Paters en Zusters die de moed nog niet hebben verloren, ploegen onvergoed lijk de boer van. Werumeus Buning, voort. Om, na verloop van jaren, kreupel geslagen, de Pastoors in de bijna lege kerken  te komen vervangen. Wat ze doen tot ze er tenslotte bij neervallen.
En dan is men onder impuls van de USA en onder hun leiding, met de gekende gevolgen, beginnen vuurtje stoken in al die landen. En dat zullen de kinderen van die zwarte sukkelaars aan ons, Het Westen, nooit vergeven.
Wie dat niet gelooft, moet maar eens de Geschiedenis van de Ondergang van Het Romeinse Keizer Rijk onder ogen nemen. Ook die deden niets, of veel te weinig, om dat teveel aan vreemdelingen te weren. En net als later De Vadsige Koningen, werden ze door hun Hofmeiers aan de kant gezet. Denk daar eens aan, vooraleer de laatste van onze gotische kathedralen omgedoopt wordt tot ‘Gebedshuis’.
We kennen dus de therapie in voldoende mate. Maar als die leerling-tovenaars dat ooit zullen willen toegeven? Dat is een verhaal die we ons alleen maar kunnen dromen…

*

*

Geen opmerkingen: