woensdag 21 september 2016

3704



5/674 * - De teerlingen vliegen in het rond in Amerika -
.
Deel 3
21 SEPTEMBER 2016
H. JONAS, H. DEBORA
H. MATTHEÜS, Apostel-Evangelist, hij was tolbeambte die apostel werd en het eerste evangelie schreef. Deze feestdag van de boekhouders en bankiers is tevens het begin van de herfst
*
3704 - HARVARD UNIVERSITY PRESENTEERT  EEN VERSCHAALD SCHOTELTJE MELK AAN OBAMA
*

*
*
Het dobbelen en met de teerlingen gooien is van alle tijden. Meestal gebeurt dat ofwel in een ‘pitjesbak’ of op een vlak maar beperkte oppervlakte. In het land der cowboys gebruikt men daarvoor het ganse aardoppervlak.
In de USA worden dus de riempjes aangetrokken: de eindsprint gaat beginnen. Dat de beste zal winnen, lijdt geen twijfel. In de peilingen vandaag ligt den Donald al bijna 7% voor op de Clinton Furie. De Rubicon oversteken is nog slechts een kwestie van tijd.
En zie, ginds aan de TiberHudson beeft het nooit overwonnen RomePentagon.
*


GEPLUKT BIJ
*

*
 (Vertaling: E.J. Bron)
*
In een zojuist gepubliceerd onderzoek van de Harvard Business School krijgt de  vertrekkende Amerikaanse president Barack Obama en zijn regering slechte cijfers voor wat betreft economische politiek. Onder de onthullende titel “Geen problemen opgelost en een gespleten natie” stellen de economen van Harvard vast dat de huidige toestand van de Amerikaanse economie “kapot” genoemd kan worden.
Standaards als 20 jaar geleden
Op veel gebieden zou men nog met standaards van 20 jaar geleden werken. Vooral in het afgelopen decennium, dat bepaald zou zijn door Obama´s economische doelstellingen, zou er een voortgezette erosie in alle sectoren hebben plaatsgevonden. Zo zou men het bijvoorbeeld bij de economische groei, bij de toename van de productiviteit, bij het toenemen van arbeidsplaatsen en bij de investeringen slechter doen dan aan het einde van de jaren-90 van de vorige eeuw.
Harvard-studie: Zwakke leiding is belangrijkste reden voor verval
De economische zwakke leiding wordt expliciet aangevoerd als belangrijkste reden voor het (economische) verval van de VS. Zo zou de regering van Obama als enige strategie opdracht hebben gegeven tot een algemene delegering van de economische politiek naar de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank en haar rentepolitiek zouden de enige externe input op het gebied van economische politiek zijn geweest. Vanaf het moment dat dit instrument ineffectief en zelfs schadelijk zou zijn, zou er niets meer zijn gebeurd.
Behalve deze algemene delegering van de economische politiek zouden volgens Harvard ook andere terreinen van het politieke systeem van de VS op dit moment niet meer functioneren, zodat op de middellange termijn rekening zou moeten worden gehouden met een verdere negatieve ontwikkeling.
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
*

*
Amerika is lang het land der Onbegrensde Mogelijkheden geweest. Maar dat klinkt nu als een verzonnen sprookjesverhaal uit de tijd van ‘er was eens’.
Zij hebben tot tweemaal toe met een lange arm van overzee de Duitse ambities gekoeld. Waarbij zij de laatste keer met Hitlers ‘Geheime Wapens’ onder de arm vanuit hun cowboyland de wereld willen gaan beheersen. Raketten met ‘Vergeltungs Waffe’ proberen zelfs nu het Universum te onderwerpen.
Van de vroege morgen tot de late avond zijn we allemaal afhankelijk van de Amerikaanse satelieten. Één druk op de knop in het Pentagon bij het Ministerie van Oorlog en ons Avondland is teruggeschoten naar de IJstijd.
Maar niet getreurd. Onze Verlichte Grote Verstanden zijn overtuigd dat we nog meer moeten gered worden. Door ruzie te stoken met Rusland, het werelddeel dat in de loop der Geschiedenis altijd onze bondgenoot is geweest. Uitzondering gemaakt voor het Marxisme dat daar is kunnen ontstaan maar ondertussen ook daar al lang is vergaan.
Precies vandaag wordt het afgedwongen ‘Vrijhandels-Verdrag tussen hen (met Canada) en Europa in Bruxellabla-bla afgesloten. Het moet een ‘boost’ geven aan handel en industrie en dus leiden naar welstand. Alleen is ons niet verteld aan wie…..
Donald Trump ziet er uit als van een heel ander genre. Alleen nog zien hoe dat dubbeltje rollen gaat.


Euro’s zijn ook een soort dubbeltjes
*
*

*

Geen opmerkingen: