zaterdag 17 september 2016

3694



5/640 * - Fertilisatie in vitro op basis va de scheikunde -
.
DEEL 4
Zaterdag 17 september 2016
Zon 7u21-19u51
H. Lambert van Maastricht
Sint-Lambeert brengt spoelen en spinrokken aan de heerd
*
3694  - DE ZESDE DAG DER SCHEPPING LUKTE HET JAHWEH OM UIT DE RIB VAN DE MAN DE VROUW UIT KLEI TE BOETSEREN

*

Terug naar Paradijselijke toestanden?
*
*
Allez, dat is toch wat in de Bijbel staat, hier aan toevoegende, dat de Schepper de 7de Dag rustte. Nu krijgen we de zondag in een totaal andere context en zonder ons daarbij moe te maken, de 7de Dag. Want daar creëert de TV in een paar uur tijd de meest ondenkbare werelden van verschil. Dat is nu eenmaal de progressiviteit van de vooruitgang. Van de tastbare realiteit der Schepping naar de realiteit der vergankelijke verbeelding.
Nog later, verhaalt de Bijbel, wilde de mens God gelijk zijn, maar vloog daarvoor van direct aan de deur, zonder de minste vooropzeg en zonder C4. Het Mensdom zou voortaan zijn brood moeten verdienen in het zweet zijns aanschijns en de vrouw zou haar kinderen ter wereld brengen in pijn en smart.
Maar kijk, dank zij het menselijk vernuft en met de Digitale Revolutie is aan dat eerste al verholpen, en nu blijkt men ook goed onderweg om het probleem van de procreatie op te lossen.
Laten we ons dus vastklampen aan de takken der bomen. Of, zoals men in Waregem zegt, aan de huisnummers op straat.
Want als koppige ezels, draait het Mensdom als de bergen in wijde kringetjes omheen een vulkanisch meer. En baart daarbij… muizen….. Zodat wij van de karwei af zijn, om kindjes ter wereld te brengen. Wèg het genot van de liefdesdaad, maar ook weg de weg van alle Vlees.
Er zit zelfs een lijn in het hele verhaal.  Vroeger waren er gezinnen van 10-12 kinderen. Maar dat viel terug op 1 of maximum 2, en liefst helemaal geen. Straks kunnen we er op latere leeftijd gaan kopen in de supermarché. Ze worden zelfs goedkoper voorverpakt en per dozijn.
*

*

GEPLUKT BIJ

*
Revolutionair: muizenjongen geboren zonder eicel
*
Worden mama en papa in de toekomst overbodig om baby's te maken? Experimenten op muizen doen vermoeden dat het op een dag mogelijk zal zijn om een baby te krijgen zonder eicel, zo blijkt uit een studie in Nature Communications.

Het is de eerste keer dat aangetoond werd dat sperma met iets anders dan een eicel gecombineerd kan worden om baby's te maken. Wetenschappers van de universiteit van Bath misleidden zaadcellen door beginnende embryo's van muizen om te vormen tot pseudo-eicellen.

Die pseudo-eicellen hebben veel gemeen met gewone cellen, zoals huidcellen. Op dit moment is er nog wel een eicel vereist om een embryo te creëren, zeggen de onderzoekers, maar in de toekomst kan het misschien mogelijk zijn om ook embryo's te creëren met andere cellen.

En dat zou betekenen dat er - in de verre toekomst - geen vrouw meer nodig is in het voortplantingsproces. "Misschien kunnen we dan gewone cellen in het lichaam combineren met sperma om een embryo te vormen", zegt onderzoeker Tony Perry aan de BBC.
*

*


We gaan onszelf toch niet in (muizen)nesten steken?
*
Deze keer is het in De Morgen de ‘opieniërend hoofdredacteur’ gelukt om roos te schieten. En dan nog wel met het zaad van muizen.
Heremijntijd, was me dat schrikken.
En waarom precies muizen, waarom gen kreeften? Of, als het even kan, gebraden kiekens?
Maar ik geef toe: alle begin is moeilijk. Maar de dag dat het Clinton Wife het voor het zeggen zal hebben, zullen alle mannen in de kortste keren ribben moeten afstaan zoals er nu bloed gegeven wordt aan Het Rode Kruis. Het is namelijk zo, dat in alle oorlogen mannen sneuvelen als muizen in de klauwen van dikke katers….
*
*

Geen opmerkingen: