zaterdag 17 september 2016

3691



6/875 * - Waarom vallen onze vitale hulpmiddelen zo dikwijls in een knoop? -
.
DEEL 1
Zaterdag 17 september 2016
Zon 7u21-19u51
H. Lambert van Maastricht
Sint-Lambeert brengt spoelen en spinrokken aan de heerd
*
3691 - AL DIE ONVOORZIENE PANNES ZIJN DIE SOMS BEDOELD ALS TEST VOOR DE ONDERWERELD DER FTF?
*

Zouden wij niet beter krabben vangen dan al die Pokemontjes?
*
*

Is Aarschot inderdaad een (politieke) krabbenmand?

*
Dat is dus het resultaat van jarenlang ’t Pallieterke te lezen. Niet lichtgelovig zijn en trachten te kijken met perspectief.
Zo is het mij opgevallen, dat er op de meest kwetsbare segmenten van onze samenleving, vaak zaken gebeuren die meestal gewone sabotage zijn, maar dan voor het groot publiek uitgelegd worden als ’onvoorziene technische storingen’. Ja, dat zal wel.
Tienduizenden tonnen olie (koelstof?) die plots door opengedraaide kranen blijken te zijn weggelopen… Men zoekt als 3 jaar naar sporen. Energie centrales die op de haverklap last hebben van ‘scheurtjes’ die dan later blijken te zijn verzonnen…. Er wordt ‘stilgelegd’ en weer ‘opgestart’ net alsof het om kwajongens-spelletjes zou gaan….
Treinen ‘ontsporen’ en ‘Verkeersleiders’ zitten plots in een woestijn van stilte. Is gebleken dat ‘het netwerk’ het had laten afweten. Op drie plaatsen tegelijk. In Wallonië en een eentje op Zaventem. De noodaggregaten hadden, om onbegrijpelijker redenen, ook niet gewerkt. Alhoewel. Na amper 8 uur was de nood gelenigd.
En nu weer zijn het Chinese krabben. Wel wordt er niet bijverteld of die ook spleetoogjes hebben. Of uitgelegd hoe die daar zijn gekomen.
En ik die dacht dat krab op het menu een verwen-lekkernij was! Maar opgepast: De Schandaard tilt zeer zwaar aan deze krabben-plaag.
*

GEPLUKT BIJ
*
Deze dieren teisteren de Belgische kerncentrales
*
Scheurtjes, sabotage, pannes: de kerncentrales in Doel krijgen wat te verduren. Nu worden ze geteisterd door Chinese krabben. Ook elders zijn de dieren een plaag.
‘We staan machteloos’, zegt André Peeters (CD&V), burgemeester van Aarschot. ‘Verschillende keren per jaar komen de krabben bij valavond met duizenden uit de Demer, tot wanhoop van de omwonenden, onder wie een hoteluitbater. Als je niet oplet, zitten de krabben tot in de woonkamer, of onder een hotelbed.’
En dan is er nog de stankhinder van krabben die onder de wielen van auto’s belanden. ‘We hebben alles geprobeerd om de krabben een halt toe te roepen, zonder succes.’

Peeters en vele andere burgemeesters krijgen nu de hulp van de Vlaamse Overheid, bevestigt minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Bedoeling is de krabben massaal te vangen en te vernietigen. Het is onbegonnen werk om het exotische schaaldier – dat via de internationale scheepvaart in onze wateren belandde – uit te roeien.
Er komt ook een folder met uitleg voor wie met de krab in aanraking komt. ‘Bij sommige mensen zitten de schrik er in’, zegt de Aarschotse burgemeester. ‘Het zijn soms grote krabben, die er onappetijtelijk uitzien en met duizenden tevoorschijn komen. Een van mijn inwoners was in paniek omdat ze dacht dat het gevaarlijke vogelspinnen waren.’

Zelfs de kerncentrale van Doel in de Antwerpse haven ondervindt hinder. De centrale pompt water uit de Schelde op voor haar koelsystemen. In dat opgepompte water zitten duizenden krabben. In China is de wolhandkrab een delicatesse, hier bevatten de dieren te veel zware metalen.
*

*
Maar heeft die Tsjeven Burgervader al eens geprobeerd met bordjes waarop in rode letters geschreven staat ‘Verboden voor alle kruipdieren’? Neen, natuurlijk niet, anders had die op slag geen kiezers meer. Iets wat de Tsjeven Minister van dierenwelzijn, Joke Schoorsteelvliegje, ten zeerste wil tegenwerken.
Kortom, er liggen in doel enorme schatten te wachten.  Maar dan moeten ze wel na het koken om in delicatesse te veranderen, eerst ontdaan worden van hun last aan zware metalen, wat best te verwezenlijk is met magneten op Uw bord te leggen. Naast de lege schalen, grondstof voor  kippenvoer, kunt U zich rijk vreten en de zware metalen achteraf te gelde maken.
Neen, neen: die Chinese krabben hebben niets te zien met Foreign Terror Fichters der Invallende Muzelmannen. Ze zijn ten hoogste het Geheime Wapen van de Chinezen dat nu vroegtijdig is uitgelekt….
Benieuwd hoe het Clinton Wife die voor alles een opening kent, dit zou oplossen.
PS: U gelooft dat toch ook dat krabben vlot rivieren-opwaarts zwemmend, om zo diep in het binnenland (Aarschot) geraken?? Ik heb het na gezien via Google Maps en zie dat die “lekkernij” via de Schelde stroomopwaarts,  de Rupel stroomopwaarts, vervolgens de Dijle, (bij de splitsing met de Nete die ze links laten liggen), nog meer stroomopwaarts de Demer en verder stroomopwaarts Aarschot bereikt.  Of zouden die dappere zwemmertjes beroep hebben gedaan op één of andere taxi-dienst?
*

Nete of Demer, van een krabbekoker gesproken

Ammai Witte van Zichem, die in zijn blootje in zulk beekje ging zwemmen met zijn vriendjes….
*
ps
Als de Chinezen AUB de volgende keer geen krabben maar kreeften wilden meegeven met hun schepen? Weten die dan soms niet dat ammle Vlamo,ge, mekkerbekken zijn? Wij hebben ze het liefst ‘natuur’ met een fris glaasje Gewürstraminer ergens in verloren donker hoekje in een romantisch Italiaans eethuisje. U moet weten, dat Italiaanse kreeft, op bepaalde momenten van het jaar met bakken aangevoerd stukken beter zijn dan die van L’Île  d’Ol”ron… aan de Bretoense kust..
*

*
*

*


Geen opmerkingen: