woensdag 7 september 2016

3664



6/939 * - The Patriot Act en de Besluitwet van september ’44 – Drugsbestrijding in de Filipijnen -
.
DEEL 2
Woensdag 7 september 2016
Zon 7u06-20u14
H Hilduard
Sint-Hilduard verbiedt de linnen broek en kiel
*
3664 - ZIJN ALLE DEWEVERS MISSCHIEN RIJPT VOOR HET ZOTHUIS?
*
September 1944

Toen was er de ’spontane volkswoede’….die zich op aangeven van de Overheid, spontaan tegen de Vlaamse Elite keerde..
*
*
De gebroeders Dewever komen in the picture… Dat HUMO durft, is al lang geen nieuws meer. Ze zijn in hun halsbrekende toeren zo ver gegaan, dat men daar op sterven na, dood is.
 
Maar hun artikel over de redding van coburgia, met de broer van... in de schijnwerpers, is voor mij een dankbare onverwachte hapklare  suggestie geweest. Ik vermoedde namelijk al lang, dat er aan die DeWevers meer dan één vijs los zat. Hun brave vader mag dan al begraven liggen onder een zwart-glanzende zerk met daarop in kruisvorm de letters AVV-VVK, zijn zonen blijken de vader totaal onwaardig.

*
Lees hieronder met wat die broer van… nu mee afkomt. Hij vindt het totaal niet kunnen, dat Vlaanderen herinnerd wordt aan de onzalige na-oorlogse repressie, op kap van de islammerij-terroristen.
De vergelijking alleen waar zo goed als alle Vlamingen van toen, schuldig of niet, op gelijke voet gesteld worden met 5de Colonne spionnen van een wrede agressor, is hemel-tergend. De vergelijking met deze koppensnellers (die we in een vorig stukje aan het werk zagen) waren de Socialistische Duitse handlangers van A.H. maar kerstekindjes. Die lieten tenminste het dodelijk Zyclon B het vuile handwerk opknappen, daar waar de islamisten er een duivels genoegen in scheppen hun slachtoffers een per een, stuk per stuk,  en onverdoofd met de botte bijl af te slachten. Terwijl de omstaanders daarbij luid jubelend om Allahu Akbar staan te roepen.
In naam van die duizenden toen onschuldig opgepakte Vlamingen, veroordeel ik bij deze symbolisch de dader van die oproep, tot de symbolische dood-met-de-kogel. Links of rechts in het oud ijzer moeten er nog wel een 12-tal Rijkswacht geweren van toen te vinden zijn. Als er geen kogels meer zijn dan zullen woorden moeten in de plaats komen.
In naam van al die slachtoffers uit de overvolle gevangenissen en uit de zovele ‘Hechteniskampen’ verspreid over het Vlaamse land, wens ik dezer gelegenheid aan te grijpen, om het recht te eisen, de situatie om te draaien jegens de erfgenamen van de initiatiefnemers van toen. Ver zullen we niet moeten zoeken, want ze zijn bijna allen ‘mandaatdragers’ van de Staatsdragende partijen. Ofwel maakten/maken ze deel uit van het CM-Hoofdbestuur. Zoals de vader van Jos Gheysen of die van de Gebroeders Van Rompaai-aai.     
*


GEPLUKT BIJ

*
Broer Bart De Wever waarschuwt: "Vlaams-nationalisten willen vandaag wetten maken waarvan hun grootouders het slachtoffer zijn geweest"
Bruno De Wever, historicus en de oudste broer van Bart De Wever, waarschuwt voor de Patriot Act die de N-VA wil doorduwen in ons land. "Vlaams-nationalisten willen vandaag wetten maken waarvan hun grootouders het slachtoffer zijn geweest", zo waarschuwt hij in een interview met Humo.
Deze zomer opperde Bart De Wever de idee voor een Belgische Patriot Act, een reeks antiterreurmaatregelen. De Antwerpse burgervader wil onder andere dat burgemeesters, politie en staatsveiligheid makkelijker informatie kunnen inwinnen en preventief kunnen optreden. Eén van de prioriteiten blijkt de mogelijkheid om een noodtoestand te kunnen invoeren. Ons land werkt vandaag met vier terreurniveaus, maar een noodtoestand, zoals in Frankrijk na de aanslagen is ingevoerd en waarbij de wetgeving tijdelijk niet meer van toepassing is, staat niet ingeschreven in de Belgische grondwet.

De N-VA wil voorts ook potentieel gevaarlijke personen kunnen opsluiten, zonder dat die door het gerecht worden verdacht. Socioloog Luc Huyse trok in dat verband de parallel met de bijzondere besluitwet van september 1945. Mensen die niets gedaan hadden, maar wel gesympathiseerd hadden met de Duitsers werden toen zonder gerechtelijke tussenkomst opgesloten. Verder verloren ze hun job en burgerrechten
*

*
September 1944 was de tijd waar, om het even wie om het even wat kon beweren op kap van een ander. Die daarop door het joelend gepeupel uit zijn huis werd ‘afgehaald’ en opgesloten in een school, een schuur, een kelder. Menig buurman geraakte zo in het bed van dat leuke buurvrouwtje en vooral oude vetes werden beslecht. Meestal waren de aanklagers juist diegenen die met ‘den smerigen Duits’ zaakjes hadden gedaan, en zo hoopten aan hun bestraffing te ontkomen. Wat nog meestal lukte ook. Dat alles terwijl de Rijkswacht eerst duchtig meehielp met de slachting, later terwijl die de andere kant opkeken. Als kleine knaap heb ik kaal geschoren jonge meisjes met losgerukte bovenkledij en/of opgebonden rokken tot in de lenden naakt op platte boerenwagens zien schoppen en slaan. Die kinderen konden alleen nog maar snikken, zodat de omstaanders, meestal begonnen te morren.
Hun misdaad? Ze hadden ’s Lands belangen geschaad door verkering te hebben met een Oostfrontstrijder die al lang begraven lag onder een berkenkruisje ergens in de oneindige Russische steppe.
Neen, Weverken II, voor gevangen genomen ‘Strijders’ van die Heilige Oorlog tegen ons, moeten er inderdaad geen ‘Uitzonderingswetten’ of ‘Besluitwetten’ komen. Heel eenvoudig het oorlogsrecht doen toepassen, dat zegt, gedekt door de Conventie van Génève, dat beulen voor vrouwen en kinderen geen enkele genade kunnen genieten. Gewoon, lijk op de Filipijnen, door de Politie op straat laten afknallen.
Voor mijn part staan ze inderdaad op gelijke voet met wat de nieuwe Filipijnse President wil met de behandeling van drugdealers en drugsverslaafden: vogelvrij verklaarden. In de meest duidelijke vorm van het woord.
Het klinkt primitief en harteloos, maar het helpt wel.
Haartje pluk…..


*
*

*

Geen opmerkingen: