vrijdag 23 september 2016

3711



5/727 * - Het gat in de Begroting en het ‘Leefloon’: bestaat er enig verband?  -
.
3711 - OORZAKELIJK VERBAND TUSSEN HET GAT IN DE BEGROTING EN HET GAT IN DE HANDEN VAN DE REGERING

*

We zijn dapper onderweg naar het Associatieverdrag met Canada en de States…..
*
*
Als ik zeg; ‘de Regering’ dan is dit niet uitsluitend bedoeld op Sjarel I, integendeel. Dat begin met de States en komt met scheepsladingen tegelijk binnen in alle havens van het Vasteland.
Wel, lieve lezers, laat mij zeggen dat ook ik ‘leef’, maar daarvoor geen enkel loon ontvang van nergens en van niemand. En wat meer is: ik heb nergens recht van spreken, want maar een oude waardeloze mee-eter in de ogen van de progressieve geldverbranders.
Ach, wat mis ik Franckie VandeBroucke, de ex-socialistische voorman, die afgeschoten werd door ‘de kameraden’ omdat hij een eerlijk man wilde zijn…. Het kleine fortuin die de Sossen nog restte van het Agusta-schandaal die Willy Claes de kop kostte, wilde hij laten verbranden, om het niet in de zwarte kas van de ‘verworpenen der aarde’ te laten opnemen. Waarna is gebleken dat de oneerlijkheid niet lang zou blijven duren…
‘Leefloon’: is dat woord ver voorbij de realiteit? Wat zou er dan veranderd zijn, sedert dat ik ons Ma hoorde zeggen, dat ‘wie niet werkt, moet ook niet eten’.
Ha ja, wie zou er nu nog willen werken, als de Overheid aan bepaalde mensen van in de wieg met tonnen voedsel komt aangelopen?
Bewonder ‘en passant’ de rekenkunde van De Morgen. Is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de nieuwe opiniërend hoofdredacteur daar.
Met syndicale groeten.

Het Geheim Wapen der Progressieven…
*

GEPLUKT BIJ
*

Aantal leefloners blijft fors stijgen
*
Het aantal personen met een leefloon blijft in de eerste vier maanden van 2016 stijgen, met 9,6 procent per maand tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Terwijl er in 2016 maandelijks 124.657 personen recht hadden op een leefloon, waren er dat in 2015  116.149.
De cijfers komen van de programmatorische overheidsdienst Maatschappelijke Integratie (POD MI). Vorig jaar was er al een ongeziene toename, niet alleen door het toenemende aantal erkende vluchtelingen, maar vooral door de hervorming van de werkloosheidsreglementering, waardoor veel werklozen terugvielen op een leefloon. In de loop van 2015 nam het aantal personen met een leefloon zo toe met 13,1 procent. In de eerste vier maanden van 2016 blijkt het aandeel erkende vluchtelingen toe te nemen in de leefloonpopulatie.
De algemene stijging lijkt af te remmen, maar de POD MI waarschuwt dat extra verduidelijking nodig is. De vergelijking gebeurt namelijk ten opzichte van 2015, toen het aantal leefloners al sterk was toegenomen. "Onze gegevens tonen aan dat de groei van het aantal mensen die bij het OCMW aankloppen, nog niet snel zal afnemen", zegt Julien Van Geertsom, voorzitter van de POD MI.
De grootste stijging van het aantal leefloners doet zich voor in Vlaanderen (+11,2 procent). In Wallonië (+9,3 procent) en Brussel (+8,6 procent) is de stijging iets minder uitgesproken.
*

*
In voorgaand stukje toonde ik reeds de rechte weg naar de Groeninghe-beek II, daar, waar Bartje resultaat wilde halen via Sjarel II die momenteel de aanvoerder is der leliaerts. Anders gezegd: met de TVG (Tom van Grieken) van het Vlaams Belang zou dat een fluitje van een cent moeten zijn. Gesteld dat de alternatieve weg via die beroemde beek gevolg wordt. En neen, zottekes, dat is  niet de Molenbeek van Bruxella-bla-bla.
Het was Meester-Dichter Guido Gezelle die het meer dan 100 jaar terug had over de beek die ik bedoeld: daar ‘waar wachtte het graf voor Vreemden of voor ons Recht’. Weet U nog?
*

Standbeeld van Willem van Saeftinghe in
Lisseweghe
*
Aan die strijd werd o.a. deelgenomen door Willem van Saeftinge uit Lisseweghe. Hij droeg op priesterkleren het pantser-zwaar. Om ’t Vanderland te redden van het Gevaar.
*
In ons leven van elke dag, zijn de afvalligen overal binnen-gedrongen. In alle OC.M.W/’s en in alle gelederen waar er ‘Maaltijdschecks’ als loon worden uitbetaald, waarbij de regels van de Rijks Maatschappelijke Zekerheid (RMZ, thans RSZ) officieel met de voeten mogen worden getreden. En ik die altijd geleerd heb, dat alleen de Nationale Bank ‘assignaten’ mocht uitgeven.


*
Er is ooit een tijd geweest, dat de Franse ‘assignaten’ als waardeloos betaalmiddel door onze mensen als toiletpapier gebruikt werden.
Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe…..

*
*

Geen opmerkingen: