woensdag 21 september 2016

3705



6/875 * - Statistieken FN Herstal naar Saudi-Arabië – investeringen Mark Coucke –Magnette en Bourgeois samen in Hasselt.
.
DEEL 1
22 SEPTEMBER 2016
HH. MAURITS en gezellen, H.THOMAS van VILLANUEVA
*

Edgard Pulle stond op het kerkhof bij de zerke van zijn vrouwe te kermieten: “Mo Marie toch, Marie toch, keer toch zere were, ‘k misse U zo…”  ’t Moet nu wel lukken dat er in ’t gangske naast het graf in ene keer ne mol begoste te steken. “Oeioeioeie,” schrok Pulle, ie had geen let meer die stille stond, “Marie, ik meende da niet weie!” mompelde hij stilletjes en liep van alteratie vlug twee trappisten gaan drinken in z’n stamcafé.
*
3705 - DE WAALSE REGERING HOUDT ZICH OP DE BEEN DOOR DE CRIMINALITEIT IN HEEL DE WERELD TE BEVOORRADEN
*

Made in Belgium….
*
*
Dat de criminaliteit hoogtij viert in Coburgia is helemaal niet te verwonderen.
De DS, de vroegere AVV-VVK krant toen tenminste nog standing, onthulde vandaag met een zekere fierheid het hele verhaal. Het land Coburgia bevoorraadt jaarlijks met enorme omzetcijfers het goed betalende super-rijke Saoedi-Arabië dat vervolgens instaat voor de verdere distributie in heel de islam-wereld.
Vandaar dat nooit men nooit iets verneemt over de op de slagvelden achtergebleven moordwapens. Noch merknaam, noch type en al zeker niets over het (vaststaand) hergebruik..

*
De Fabrique Nationale d’Armes de Guerre, kortweg de FN, is in Herstal bij Luik gevestigd. Daar werken o.a. arbeiders die, als ze staken ongestraft de autosnelwegen compleet mogen blokkeren, waardoor elders dokters en/of ambulances te laat komen en er dus doden vallen. Ik weet zelfs niet of er een verschil zou bestaan tussen de Waalse syndicaten en de Italiaanse maffia.
Begrijpelijk, als men weet dat Herstal zo wat de enige industrie is, die Wallonië nog de nodige overlevings-zuurstof levert.
Ook dàt is het Coburgia waaraan de Vlamingen dringend afscheid moeten nemen, willen ze niet meegesleurd worden in de afgrond van het eeuwige dolce far niente. De zieke moet worden wakker geschud, losgemaakt van de waanideeën van deze PS. Waarbij het hoofdnoodzakelijk, ja levensreddend is, dat de stekker eruit gaat van het Vlaams infuus der geldoverdrachten. Nood moet niet worden gepamperd, maar kordaat aangepakt met beide handen.
Dit onderstaand artikel uit DS is daartoe een goede gelegenheid.

*

GEPLUKT BIJ
*
Voor recordbedrag aan Waalse wapens verkocht aan Saoedi-Arabië in 2015

Arabië heeft 60 procent van de Waalse wapens gekocht die in 2015 werden verkocht. Dat blijkt uit het rapport van de subcommissie “wapens” van het Waals parlement over de exportvergunningen die vorig jaar werden goed- of afgekeurd, schrijft Le Soir dinsdag. Wallonië heeft nooit meer wapens naar Riyad uitgevoerd.
Saoedi Arabië telt slechts 34 van de 1.369 wapens die geleverd werden aan 68 landen, maar deze contracten representeren wel een bedrag van in totaal 575,8 miljoen euro, of 60 pct van de totale Waalse omzet in de sector (955 miljoen euro). Het vorige record dateert van een jaar eerder, toen voor 396,9 miljoen euro werd verkocht aan Riyad.

De wapenexport naar Saoedi Arabië, dat betrokken is bij het conflict in Jemen, bestond in 2015 uit vuurwapens (396 miljoen euro), kanonnen of mortieren (7,6 miljoen), munitie (105 miljoen), raketten (5,18 miljoen) en tanks, geblindeerde wagens en onderdelen van wapens (58 miljoen).
*

*
Ooit was de kristalfabriek Val-Saint-Lambert uit dezelfde streek een wereldreputatie. Tot ze, onbegrijpelijk, door wanbeheer op een paar jaar tijd ten onder ging.  De basis-industrie van kolen en staal is daar al jaren om zeep gegaan. De gelden voor de ‘reconversie’ zijn in rijkemanshanden terecht gekomen (Albert Frère?), en zelfs meerdere ‘Marshall-Plannen, hoofdzakelijk met Vlaams geld gesponserd, werden ‘afgeleid’. Geen noemenswaardige resultaten, en toch is iedere keer het geld op. Zodat de man in de straat dan maar op café is beginnen gaan zitten.  ‘Le Pays Noir’ is met de dag zwarter geworden. Waar ze zelfs bijna uit de schouwen geen rook meer komt.
Maar men verspeelt er wel fortuinen aan panda-beren. Omdat die de reputatie van de PS hoog houden? Want ja, onze Marc Coucke investeert daar, zoals ook in Durbuy, vroeger een drukke toeristenstad. Hij maakt daar een ontspanningspark in de bosrijke omgeving, zodat mensen als apen in de bomen kunnen klimmen. Om via de takken van boom tot boom te wandelen...
En voor deze Aards Paradijselijke toestanden gelijk apen boven de grond, glimlacht Wallonië zacht en teder…
*
Ach, en dan is er nog dat obligate liedje na iedere nieuwe verkiezing van weer eens der nieuw-gekozen Waalse Minister-President. Die telkens hetzelfde herhaalt. Namelijk dat ze zich vernederd en gekwetst gevoelen minder rijk te zijn dan de Vlamingen en om dus te moeten leven als bedelaars. Waarbij ze er echter niet aan toevoegen dat dit hun eigen schuld is. Guy Spitaels, Luc Delmote, Paus Magnette: allemaal topfiguren van de PS die er zelf een rijkemansleven op na houden. Of, zoals Olio di Poepo, die werkt met buitenlandse schijnvennootschappen in fiscale paradijzen.
Zo mag de duivel weten wat Paul Magnette een paar dagen geleden, samen met Geert Burger, in Hasselt is komen doen. Vissen naar en nieuw ‘’Marshall Plan’ voor nog maar eens federaal geld tegen afspraakljes voor na de verkiezingen?
PS:
Het diner voor de rest van de dag zal wel niet min zijn geweest. Zou alleen willen weten wie daarvoor de rekening heeft betaald…
*

*

*




Geen opmerkingen: