vrijdag 16 september 2016

3690



10/1987 * - De BDW-‘Bocht van Baath’ – De ‘Victory’ van Churchill staat voor de ‘V’ van Vlaams Belang – de TVG van Het VB nadert op kruissnelheid -
.
DEEL 1
Vrijdag 16 september 2016
Zon 7u20-19u54
H Ludmilla
Ludmilla, dat vrome kind, brengt dikwijls regen en wind
*
3690  - HOE BEWEEGT DE VLAAMSE
BEWEGING NU MET HET
‘OBJECTIEF V’’
VAN DE GESPLETEN ALLIANTIE  
*

*
*
BDW heeft gezegd, zijn mond opendoend om te spreken, weer eens goed gesproken, sè. We luisteren dus. Armen gekruist, stil zitten en goed in de oren knopen. Het wordt geen twee keer herhaald! Want….
Zelfs de legendarische Winston Churchill maakte toen in de oorlogsjaren al het symbool der overwinning met het V-teken van ‘Victory’. Of was dat toen al het teken van Churchill dat BDW vroeg of laat het V.B. op zijn weg zou vinden, namelijk de beginletter van Vlaams Belang? Zeker, de man heeft een verworven onbetwistbaar historische verdienste voor Vlaanderen gehad, maar in het zicht van de haven geeft hij nu de voorkeur  aan ordinair plat belgicisme.
Hij verdient beter!
Zeker, ook de PS kopke willen blijven onderduwen is geniaal. Maar tot welke prijs? Het is hem in Antwerpen gelukt na 70 jaar de Sossen te wippen, maar dat was/is nog altijd het kleine grut in vergelijking met de mastodonten der Waalse schandaal-partij.
Het kan, uitzondering gemaakt voor de vluchtende multinationals, natuurlijk niet ontkend worden dat de tijd in ons voordeel werkt. Daarin heeft hij gelijk. Want het is altijd morgen dat men gratis geschoren wordt. Eenmaal de macht van de PS er niet meer is, zijn die van het Blauwe Fabriekje meteen ook rijp voor het autokerkhof. En dan zal de Francofonie wel meerdere toonladders lager moeten zingen. Ja, misschien wel het maquis moeten gaan induiken om samen met de Foreign Terror Fighters van de islam en andere eenzame wolven ons te blijven het vuur (en de bommen) aan de schenen leggen.… Waarbij hij ook vergeet, dat adellijke Coburgers als het moet, wat in het verleden al zo dikwijls is bewezen (denk aan die arme negertjes) tot moorden bereid zijn.
Ziet BDW als historicus misschien dààr de uiteindelijke ‘V’ van Winston Churchill als een wenkende ster van Bethlehem aan  de nachtelijke hemel staan blinken? Of is het eerder de  platte berekening van de beroeps-politicus als Konijnentand,  het Gentse Liegebeest?  Dezelfde kazakdraaierij als waarmee die zijn 3 ‘Burgermanifesten’ schreef en later die even vlot met dodelijke verbetenheid bestreden heeft toen bleek dat zulks beter accordeerde met zijn politieke mogelijkheden?
Maar mede door het feit, dat de Franse hegemonie, of moet ik eerder zeggen de Franse Linkxe veroveringsdrang die iedere dag meer en meer verzinkt in een zee van lethargie maakt hij wel een kans
Inderdaad, BDW laat echt niet zijn kaarten kijken. Op die manier is het ook logisch dat hij, vervuld van zichzelf, ostentatief de uitgestoken hand van zijn hardste Vlaamse medestrijders blijft afwijzen en verketteren. BDW denkt op die manier misschien aan ‘realpolitiek’ te doen, maar dat is dan buiten de waard en zeker buiten de peilingen gerekend. Of… juist daarom?!
Of is dat eerder politiek om de politiek? Beseft BDW dan niet uit welke kant op het juiste ogenblik hem het mes in de rug zal geplant worden? Een kort overzicht van het leven en vooral van de dood van Jacob van Artevelde herlezen mag voor een historicus als hem toch geen hindernis zijn? Hoe precies de Gentse ‘Poorters’ erin geslaagd zijn om voor die man een standbeeld op te richten, nadat ze hem vermoord hadden, is mij een raadsel. Geef mij dan maar liever het eerder onwaarschijnlijke verhaal van Willem Tell.
Wat er vereist wordt om als tacticus te slagen kan zelfs het bedrijvigste  bloggerke  niet raden. Zelfs niet weten hoe het werkt. Dus ook ik heb er het raden naar. Zoals de betreurde Odilon van bij de Kotmadam altijd zei: ‘Het zit er wel in, maar ’t komt er niet uit’.
Kortom: roep Annemans erbij, en ’t weefgetouw draait perfect. Met na de Verkiezingen van 2019 als afgewerkt weefstuk, kilometer goudgeel doek waarop de ondernemerswereld dan wel als vanzelf de Leeuw zal op aanbrengen.
*
Hoe het allemaal begon…..

*

GEPLUKT BIJ
*
De bocht van De Wever: "Zo graaft N-VA haar eigen graf"
*
Michel II zonder communautaire hervormingen geen taboe meer voor De Wever
volgende staatshervorming na de verkiezingen van '19? Voor Bart De Wever lijkt het geen absolute voorwaarde meer voor een regeringsdeelname. Binnen de Vlaamse Beweging is de verontwaardiging groot.
Zet N-VA opnieuw koers naar een regering zonder communautaire aardverschuiving? Velen binnen en buiten zijn partij interpreteren De Wevers woorden in L'Echo alleszins op die manier. In de zakenkrant zegt de partijvoorzitter: "Wij zijn er meer dan ooit van overtuigd, we regeren nooit meer met de PS. Dat is opnieuw een stap van 25 jaar achteruit voor dit land, en dat staat buiten kijf. Ofwel doen we dus verder zonder de PS, als de kiezer ons dat toestaat. Ofwel, als de kiezer eist dat we discussiëren met de PS, komen we opnieuw met ons communautair programma."
Op het partijhoofdkwartier wordt ontkend dat De Wever bewust 'de bocht' heeft ingezet. "Het gaat hier niet om een ingestudeerd nummertje. Wij willen gewoon alle opties, met of zonder de PS, openhouden. Want wij hebben geen glazen bol."
Maar dat is slechts het officiële discours. Tussen neus en lippen wordt toegegeven dat de partij steeds meer rekening houdt met een voortzetting van Michel I. Als er een tweede ambtstermijn komt voor deze regering zal die geen communautaire agenda hebben. Dat is geen politieke wetmatigheid, maar simpele wiskunde: N-VA raakt met MR, Open Vld en CD&V niet aan een tweederde meerderheid voor een staatshervorming. Dan verdwijnen de communautaire eisen nogmaals voor vijf jaar naar het achterplan.
  MR en N-VA hebben elkaar gevonden in deze regering, verantwoordt de partij zich voor dat scenario, en het werk is bijlange niet af. "Dit is de meest Vlaamse regering die er ooit geweest is in België", zegt een hooggeplaatste bron. "Voor ons is dit geen horrorfilm die snel moet stoppen."
De tegenvallende peilingen spelen daar een belangrijke rol in. "Hoe zwakker we uit de verkiezingen komen, hoe krachtiger MR haar wil zal opdringen", luidt het nog. "We willen onszelf niet in de oppositie opsluiten omdat onze partner niet wil meedoen aan het communautaire. In een ideale wereld kan N-VA in 2019 in een regering stappen die het socio-economische, het communautaire en de veiligheidsagenda van de partij realiseert. Zo kunnen we onze drie deelpublieken bedienen. Maar De ideale wereld (satirisch actua-programma, TP/JM) speelt zich vooral af op Canvas."
Quid Objectief V?
Als de partij effectief geen staatshervorming meer nastreeft in '19, dan staat dat haaks op het project dat De Wever acht maanden geleden in gang zette. Toen vroeg hij nog aan parlementsleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters om - in zijn woorden - "de krachten te verzamelen om te discussiëren over de verdere stappen in de Vlaamse ontvoogding". De denktank kreeg de naam 'Objectief V'. De Wever probeerde toen het protest bij de oude kern van de partij over de communautaire stilstand te sussen.
Deze N-VA'ers zijn de partij al jaren trouw, vaak nog uit de tijd van de VU. Samen met Geert Bourgeois gingen ze met de nieuw gevormde partij door de woestijn. Bourgeois wou zich gisteren niet uitspreken over de huidige partijkoers, al benadrukt hij wel dat de grondwet in 2019 voor herziening vatbaar zal worden verklaard. Zonder zo'n herziening is een grondige verbouwing van België onmogelijk. "Het DNA van de partij is niet veranderd", zegt zijn woordvoerder ook nog.

    N-VA vervalt in de ziektes van de andere partijen. Zo graaft ze haar eigen graf
    Bart De Valck, voorzitter Vlaamse Volksbeweging

Tweestromen-partij
 
Als CD&V een huis is met vele kamers, dan werd N-VA de laatste jaren een tweestromen-partij. Met een socio-economische en een Vlaamse stroming. Onder de 'zuivere' Vlaams-nationalisten was er weer hoop door Objectief V, maar die is nu wat de kop ingedrukt. Enkelen van hen twijfelen er zelfs aan nog op een lijst te gaan staan. "Dan wil ik niet als schaamlapje dienen", luidt het. "Een verkiezing zonder communautair programma is zelfmoord. Wat is dan nog het verschil met de liberalen?"
Dezelfde verzuchtingen leven in de Vlaamse Beweging. "Je kunt één keer aan een regering deelnemen om jezelf op de kaart te zetten als beleidspartij", zegt Pieter Bauwens van de Vlaams-nationalistische website Doorbraak.be. "Maar twee keer? Dan ben je geen Vlaams-nationalistische partij meer. Je kunt niet én maagd én zwanger zijn."
Bij de Vlaamse Volksbeweging regende het reacties van misnoegde N-VA'ers. "Dit is een gemiste kans in de geschiedenis", zegt voorzitter Bart De Valck. "De partij doet er alles aan om de Belgische staat een nieuw elan te geven. Ze vervalt in de ziektes van de andere partijen. Zo graaft ze haar eigen graf. Is N-VA bang van haar eigen schaduw? Is ze schizofreen? Haar eerste statuut (de Vlaamse onafhankelijkheid, TP/JM) is geabsorbeerd door de macht."
Hiermee verloochent de partij de kern van haar bestaan, schrijft opiniërend hoofdredacteur Bart Eeckhout in zijn standpunt.
*

Eerst het eten en dan de taal
*

*
Wat hebben we daar gelezen uit rode mond van Bart De Valck zelf, de Voorzitter van de Vlaamse Beweging? "De partij doet er alles aan om de Belgische staat een nieuw elan te geven.
Zelfs na 20 keer herlezen blijft het daar zo staan: de grootste partij van Vlaanderen, daar geraakt onder valse voorwendselen, doet niets voor de Vlaamse Onafhankelijkheid maar alles voor wat dienstig kan zijn om de Belgische schoonmoeder ter wille te zijn?  Dat is waarlijk het ‘Leve België’ van Hugo Schiltz heruitgevonden. Dat is verraad tegenover Vlaanderen en tegenover die zovele gevallen helden die er hun leven voor hebben opgeofferd.
Waaruit we kunnen besluiten, voortgaande op hun eigen woorden, dat de NV-A er op uit is om hetzelfde lot te ondergaan als wijlen de Volks Unie. Anders gezegd, dank zij BDW & C° is de Vlaamse Beweging bijna 50 jaar teruggeworpen in de tijd. En is alles van vooraf aan te herbeginnen.
Als wervings-slogan voor het Vlaams Belang kan dat tellen!
De Morgen, blijkbaar nog niet helemaal op de gewenste  koers, bracht  in bovenstaand artikel  zonder de minste Vlaamse reflex, verslag uit over de feiten. Allez, ik wil maar zeggen hier niet veel gemerkt te hebben van de hand van de ‘opiniërend hoofdredacteur’.
Art 1 van de NV-A, de Partij van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie, de Vlaamse Onafhankelijkheid, prijkt in haar statuten dus ten eeuwigen dage als een tang op een varken.
Winston Churchill, naast de H. Rita de Patroonheilige van Hopeloze Zaken, is zoals iedereen weet, de man die in Het Verenigd Koninkrijk tegen beter weten in, de overwinning tegen de Duitse Socialisten heeft blijven verdedigen. Na de oorlog werd hij hiervoor door Labour dan ook afgestraft en bij het groot huisvuil gezet.
En toch zegt mijn kleine teen mij, dat die man gelijk heeft gehad. Maar net als David Cameron in Libië, heeft hij zich daarbij in het eigen been geschoten door op die manier het Europees Vasteland in handen te spelen van de Amerikaanse cowboys.
Weet BDW dan niet, dat net als Winston Churchill, het gevaarlijk kersen eten is met Hoge Heren?
En toch is er een lichtpuntje in heel deze zaak. Wat zeg ik?! Lichtpuntje?? Één groot lichtpunt schittert er aan de horizon en dat is de TVG van Het Vlaams Belang die op volle kruissnelheid nadert. Socio-economisch, realistisch en bezield met de vaste overtuiging dat, zolang hij nog kan klauwen, de Leeuw bijlange nog niet getemd is.
*
Een ander door de belgische staat vermoord man

De Abt van Steenbrugge
Dom Modest Van assche.
*
PS
Onderstaande link is voor gevoelige jonge lezer een absolute must. Hij geeft een tamelijk adequaat en toch objectief inzicht in de Vlaamse verzuchtingen. Neem er gerust Uw tijd voor, want het is terzelfdertijd eten en drinken.
*
Vliegt de blauwvoet? Storm op zee!

*
*
*

*


Geen opmerkingen: