zondag 18 september 2016

3695



6/833* - Tegenslagen, ontslagen of aanslagen: Kris Peeters is er zeker van  dat ze in  de pipeline zitten….
.
DEEL 1
Zondag 18 september 2016
Zon 7u23-19u49
H Ariadne
*
18/9/2014  (Mislukt) Referendum Onafhankelijkheid Schotland.
De Schotse Held der Zelfstandigheid, Willam Wallace (1272-1305, tijdgenoot van de Helden van Groeninghe), zou nogal gevloekt hebben. Mar het was nu eenmaal niet anders. Met een opkomst van 84.6% koos 55.3% voor het verder samengaan met de Britten. Maar dat was vòór de Brexit, waar o.a. bleek dat Schotland liever was blijven deel uitmaken van de E.U.
Rare vaderlanders, die Schotten. En ja, tussen man en vrouw, wie draagt daar nu feitelijk de broek?
*
Sedert de jaren 1300 zijn ook wij, Vlamingen, net als de Schotten, nooit meer VRIJ geweest.

William Wallace had dat nog eens moeten meemaken….
*
3695 – DER TSJEVEN WEIFELAAR PEETERS WAARSCUWT VOOR NOG MEER SLAGEN EN VERWWONDINGEN
*
Een Tsjeef van vlees en bloed.

Te Communie zonder biechten of berechten…..
*
*
Deze man komt over als een stijve onwennige Plechtige Communicant.
De naar omhoog laaggevlogen richting Premier van Coburgia, was de ex-voorzitter van Unizo, de Unie der Zelfstandige Ondernemers. Maar hij staat nu al een tijdje aan het hoofd van de ander zijde, van UNISD, de Unie der Sociale Democraten. En net als zijn gestorven voorganger, die maar problemen aanpakte als hij ze zelf zag, voelt hij er zich kiplekker bij. Want deze man leeft geestelijk in een wereld zonder problemen, want hij ziet ze niet. Zelfs al komt hij daarbij met de dag stunteliger over. Door al dat vele vergaderen en door voortdurend van hot naar her te moeten lopen.
Zo spreekt hij van ontslagen, daar waar hij waarschijnlijk aanslagen of tegenslagen bedoeld heeft. Door al dat neuzelen zou ne mens hem nog misverstaan ook. Enfin, in ieder geval had hij het over slagen die nog moesten volgen. Zonder daarbij te stipuleren of hij die enerzijds krijgt of anderzijds uitdeelt. Wat goed te begrijpen is, want hij had bij die ontmoeting met de Pers zojuist de Partijtop verlaten. Zodat de arme man zijn oren nog moeten hebben staan tuiten van de tegenslagen en onheilsberichten in de ondergaande Partij zijner Dromen.
Wat hem nu precies het dichtst aan het hart ligt, tegenslagen, aanslagen of ontslagen, zullen we wel nooit precies van hem vernemen. Hij eet als naar gewoonte in de Partij, tezelfdertijd van zoveel mogelijk walletjes.  Want na hem komt niemand meer in aanmerking voor de Hogere Mandaten die het meest opbrengen. De voorraad ‘Groten’ na Leterme, is op. Tja, dat is nu eenmaal het lot van alle meelopers van formaat, waar men de échte Vlaamse voortrekkers bedenkt met de meest liefelijke namen als ‘populist’, ‘Vlaams Nationalist’ of ‘Extreem Rechts’.
Scherp gezien, denkt U ook niet?

*


GEPLUKT BIJ
*
"Nog ontslagen in de pijplijn"
*
Terwijl deze maand al zeker 4.140 banen op de tocht zijn komen te staan, waarschuwt minister van Werk Kris Peeters ervoor dat het ­einde nog niet in zicht is. "Ik maak mij zorgen over wat er nog komt, omdat ik wéét dat er mogelijk nog een aantal dossiers in de pijplijn zit."
Wie is de volgende in de rij om massaal mensen af te danken, na onder meer Caterpillar, Douwe Egberts en MS Mode? De vak­bonden kijken alvast met bange ogen naar ING, waar volgens hen 1.000 banen dreigen te sneuvelen. Ook vicepremier en ­minister van Werk Kris Peeters (CD&V) lijkt er niet gerust in - al wil hij niets specifieks kwijt over de situatie bij de bank-verzekeraar.
"Ik kan enkel zeggen dat ik vrees dat de golf van herstructureringen en sluitingen niet ten einde is. Ik ben daar zéér intensief mee bezig", zegt hij in een gesprek met deze krant.
Aan slapen komt Peeters niet veel meer toe - amper vier uurtjes per nacht. "Maar het blijft natuurlijk altijd de onderneming die beslist. Je kan een bedrijf niet dwingen om open te blijven."
Wat opvalt: de firma's die de ­hakbijl bovenhalen, zitten in zeer diverse sectoren. Ook Kris Peeters ziet geen gemene deler. "Som­migen zeggen dat een golf van her­structureringen het einde van een crisisperiode aankondigt en dat we nadien in een vrij ­belangrijke periode van groei ­komen", zegt hij.
"Ik wil ­toch benadrukken dat er ook positieve signalen zijn. Dit jaar zijn er  45.600 jobs gecreëerd, er komen nog altijd banen bij. We moeten dus ook niet in paniek schieten."
*


*
De gazet HLN beschikt blijkbaar als een der 5 klassieke klappijlen in kapmantel, over een soort pipeline om Straffe Kris Peeters door te geven, nog straffer dan die van Straffe Hendrik, de Brugse bierbrouwer die onlangs in het nieuws kwam met de langste biertapperij ter wereld. Die gaat namelijk 30 meter diep ondergronds kilometers ver tot ver buiten de Middeleeuwse stadsmuren. Om daar op den platte boerenbuiten te worden op flessen getrokken. In tegenstelling tot de politiek der traditionele partijen waar de mensen van direct op flessen worden getrokken….
*
De dorstigen laven….

Zelfs in volle woestijn.
*
*

*

Geen opmerkingen: