vrijdag 2 september 2016

3650



5/825 * - Bij de NVA verlaten de ratten het zinkend schip – we horen al de TVG van het VB in de verte -
.
DEEL 1
Vrijdag 2 september
Zon 6u58-20u25
Z Margriet van Leuven
*
3650 - OP DE WERKVLOER BIJ NV-A INGRIJPENDE PERSONEELSWISSEL
*

De wisselaar
*
*
Neen, hier geen namen. Alles moet liefst zo anoniem mogelijk verlopen, want ‘kiezen is verliezen’. Toch curieus hoe fijngevoelig  (zie hieronder) hoe die “aflossing’ wordt overgebracht. Donkere toekomstperspectieven voor de Partij? Niet getreurd: ze doen gewoon verder alsof er geen donkere wolken zijn, ja zelfs geen vuiltje aan de lucht is. Want het bandwerk mag nooit worden stilgelegd, anders vliegen zij uit de kaas…. Dat is nu eenmaal de Wet der Traagheid, dezelfde Wet die bij een auto-ongeval de inzittenden tegen de voorruit doet belanden. Iets met Newton of zo. Maakte niets uit. Als de band, net als de beweging, maar doende blijft.
Heb ik nu met deze woorden teveel gezegd? Ik hoop van niet. Wat inzake de Nieuwe Vlaamse Arrogantie speelt er nog een andere Natuurwet, namelijk die van Loontje die komt om z’n Boontje. Teveel valse niet nageleefde verkiezingsbeloften en de arrogantie tegenover hun frontkameraden van het Eerste Uur om dezen voortdurend te willen in het slijk stampen.
Lees ondertussen wat De Schandaard met enige sympathie maar met volle overtuiging over deze ‘personeelswissel’  schrijft. Het typeert ten volle de leegheid van het onderwerp en de non-bezieling waarmee de agenda wordt waargenomen. Er is geen sprake van begeestering aangaande de lotsverbetering van hun kiezers, de Vlaamse middenmoot, maar wel van koele berekeningen om zoveel mogelijk voordeel voor hun eigen persoontje.
Deze houding vindt U, toppunt van arrogantie, zelfs weerspiegeld in de afbeelding hierboven. Een mooie man, vol van zichzelf, klaar om er in te vliegen en dus reeds op voorhand moe, maar toch steun zoekend langs… rechts, (voor ons is dat links) die zichzelf even presenteert vooraleer hij op zijn beurt gaat genieten van de poen. Zijn voorganger verlaat de band, waarom, daar hebben we niet eens het raden naar, maar het wordt uitgelegd dat hij veel grover kan verdienen in zijn advocatenpraktijk. Toch nooit met het Pro Deo-werk dat verdorie juist nu aan banden wordt gelegd!?
*


GEPLUKT BIJ

*
Personeelswissel bij Vlaamse N-VA-fractie
*
Paul Cordy volgt Jan Hofkens op als Vlaams parlementslid voor de N-VA. Hofkens kon het parlementair werk niet langer combineren met zijn advocatenpraktijk.
‘Ik heb de voorbije zomer de afweging gemaakt en hoe graag ik mijn job als parlementslid ook deed, ik heb ervoor geopteerd mij opnieuw volop te concentreren op mijn advocatenpraktijk’, aldus de afscheidnemende Hofkens. ‘Het is een keuze met pijn in het hart. Want kiezen is verliezen.’
Vervanger Paul Cordy noemt zichzelf een dossiervreter, die zich vooral wil toeleggen op het Vlaamse arbeidsmarktbeleid.  ‘Daar kan ik mijn ervaring inbrengen als coördinator voor de werkstuden-tenprogramma’s en het afstandsonderwijs aan de Universiteit Antwerpen.’
Als districtsraadvoorzitter van Antwerpen-stad wil Cordy - logischerwijs vertegenwoordiger van de kieskring Antwerpen in het parlement - ook het werk in de commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid van nabij opvolg
*

*
Ten gerieve van de brave lezers breng ik hier en nu de gedachte naar voor, dat er achter elk gordijntje van elk kieshokje een andere soort ‘opvolgers’ klaar staat om eindelijk de fakkel over te nemen. Lang verguisd, vernederd en langs de zijlijn gezet, staan duizenden jonge Vlamingen klaar om die uitgedoofde fakkel in het vuur te gooien, en om met de nieuwe vlam van de heilige bezieling het lot van de Vlaamse Burger zelf in handen te nemen. Neen, liefst niet direct op de manier waarop Donald Trump in Amerika belooft er met de grove borstel door te gaan. Vlamingen zijn nu eenmaal geen na-apers, maar voorlopers. Het Kwaad niet bijsnoeien, maar uitroeien met wortel en tak en zorgen dat het nooit meer terugkomst. Wat Mohammed er ook over vertelt.
Vlamingen houden het netjes. Wees daar maar zeker van. Waar ze zijn langs gekomen, blijft de boel kraaknet achter. Al moet de binnenste steen onderste boven worden gedraaid. De Wet moet, net als op de schoolbanken, tot in de kleinste puntjes worden opgevolgd.
En wie dit niet wil, gaat de klas uit.
We zullen, als iedereen meewerkt, eindelijk baas zijn in eigen buik. De Nieuwe Vlaamse Arrogantie zal niet te kiezen hebben. Wil die overleven, dan moet ze onvoorwaardelijk de Vlaamse kaart trekken. En die kaart, Mijne dierbaren, heeft de TVG van het Vlaams  Belang in handen. Tom Van Grieken en zijn Nieuwe Ploeg vragen de barelen aan elke overweg te sluiten, want ze naderen met… sneltreinvaart.

*
PS 1
Goederen-treinen mogen er ook zijn, zelfs boemeltreintjes, maar die moeten niet willen voorop rijden…..
PS 2
Die TVG in de verte is als de rijzende morgen zon die goedemorgen wenst aan het hooggebergte … om daarna het dal  te verwarmen.
‘Quand le soleil dit bonjour au montagne…. je ne fais que penser à toi.’
*
*

*


Geen opmerkingen: