dinsdag 27 september 2016

3724




6/836 * - Fractie Werking van de NV-a en Hoernalisten van de Vier Nullen -
.
Deel 3
DINSDAG  27 SEPTEMBER 2016
*
H. Vincent de Paul, patroon van de wezen en de armenzorg,
Z. Elisabeth van Gulik
*


Een kunstschilder komt op een landwegel een boerekarre tegen, getrokken door en schimmel. “Wat een prachtig beest”, zegt hij, “ik zou het graag eens schilderen”. – “Geen sprake van,” zegt den boer, “mijn paard is wit en het blijft wit!”
*
3724 * WISSELSTROOM TUSSEN DE VIER NULLEN EN DE NIEUWE ARROGANTE VLAMINGEN

*

De gooi naar de Macht.
*
.
*
De benaming ‘De Vier Nullen’, sprekende van de VRT, liggen mij als West-Vlaming gemakkelijk in de mond, omdat wij uit ons vroeger leven daar in de streek van Waregem, ooit De Vier Weverkes hebben gekend. Neen, die gingen niet ter botermarkt om boodschappen te doen, lijk in dat volksliedje, maar dat fabrieksmerk daarentegen is een zege voor de streek, want ‘t is een zeer bloeiend textielbedrijf met zeer innoverende technieken. Het schreeuwt zelfs moord en brand, omdat er geen bevoegd personeel meer gevonden wordt. Ja Jan, sedert de teloorgang van de textielnijverheid in de vroegere vlasstreek, hebben de syndicale werklozenkassen veel te doen.
De Vier Nullen dus, al zijn die van een heel ander allooi. Die? Ik zou ze voor geen haar betrouwen, moesten die met ons geld ter boermarkt gaan om er vier platelen pond-sa vieren te gaan inslaan. Nullen én boter die zouden nadien morgen door de Politie worden opgespoord! Als die niet al lang in Panama, Bermuda of op de Kaaiman-Eilanden zouden zitten! Denk aan Dexia!!!!!
Enfin, zo mag het niemand verwonderen, dat er een wisselwerking bestaat tussen de Vier Nullen en de Vlaamse Nieuwe Arrogantie. Soort zoekt soort. En wederzijds elkaars brood eten, doet ook wederzijds elkaars woord spreken.
En dat soort nieuws draait dan binnen, precies de dag nadat Kleinburger Geert fier als een collectie gieters, zijn ‘State of the Union’ – met een hoofse buiging - in het Vlaams Parlement is komen voordragen. Dat ding - wordt gezegd - is inderdaad, al-bij-al zeer hoopvol. Maar ja, die zijn ook al (meestal) een partij van ‘zullers’ geworden. Ze ‘Zullen’ dit en ze ‘zullen’ dat, als dat maar geen verband houdt met hun Eerste Artikel, De Vlaamse Onafhankelijkheid. Ja, zo kan iedereen het.
Maar zeg, lieve lezer, heb de gij ook Almacy bezig gezien? Met haar Turks groot bakkes vulde zij het hele scherm. Precies alsof ze wilde zeggen, Erdogan zou dat nogal eens anders hebben aangepakt.
Enfin, ik serveer U dit stukje uit DS, inclusief hun sfeerfoto van het Sanhedyn waar nog altijd de Pilatussen de dienst uitmaken (U weet wel: de handen in onschuld wassen), als eerbetoon aan de twee Zwarte maar zeer bekwame Schapen die van DeWever de buitenwacht hebben aangezegd gekregen.  Die DeWever hoort inderdaad meer thuis bij de Vier Nullen, dan bij de Vier Weverkes uit het werkzame West-Vlaamse Waregem.
Het is trouwens niet voor niets, dat den EsseVee Zulte-Waregem nu al wekenlang als Primus staat in de Hoogste Voetbal Competitie van heel Coburgia-land. Al moet het gezegd worden, dat Düren een mooie stad is….
*

*


GEPLUKT BIJ


*
VRT-journalist gaat aan de slag bij N-VA


*
Dirk Van Bastelaere (55), tot voor kort woordvoerder van de N-VA-fractie in de Kamer, wordt opgevolgd door Terzake-journalist Diederik Demuynck (40). Dat schrijft De Morgen op haar website en is bevestigd.
De Morgen noemt de transfer “opvallend” omdat Van Bastelaere tot de club van Hendrik Vuye werd gerekend. Vuye stapte vorige week uit de N-VA nadat hij door partijvoorzitter De Wever van dissidentie werd beschuldigd. Eerder al werd Vuye als fractievoorzitter aan de kant geschoven voor Peter De Roover.
In de plaats van Van Bastelaere komt nu Demuynck, die, net als De Roover, tot de linkse vleugel van de Vlaamse beweging wordt gerekend. De VRT-journalist schreef vroeger ook al voor de Vlaams-nationalistische website ‘Doorbraak.be’ en wordt aanzien als een van de ‘oud-strijders’ binnen de partij. Voor zijn nieuwe functie neemt Demuynck ontslag bij de VRT.
*


*

D’er roert entwat. Deckerken is terug, het Vlaams Belang maakt furore, Sjarel Michel braakt met de dag slechter Vlaams, de spanning stijgt, zodat zelfs de beruchte grote moslim-aanslagen, buiten wat geklungel in de marge, achterwege blijven.
Of zou dat komen omdat iedere stad, zelfs de Ajuinen-Stad Aalst, een speciaal getrainde ‘interventie-macht’ met veel Zwarte Mannekens heeft opgericht? De moslims blijven hen wel altijd een stapje, zelfs twee voor, maar die zullen er tenminste rapper bij zijn dan in Zaventem om de doden en gekwetsten af te voeren.
Het mag dan ook niet verwonderen, dat de Burgemeester in Aalst een NV-aër is die goed staat met de Vier Nullen. Noblesse oblige, zullen we maar zeggen. Want als de communicatie in d’een richting goed werkt, dan volgt de andere richting automatisch en komt men (qua subsidies) zo in Het Parlement terecht. En zoals in elke ‘democratie’ is het Parlement toch de Zetel van de Macht.
En precies dààr is Professor Vuye dus uit verwijderd…
*

*

Geen opmerkingen: