maandag 5 september 2016

3656



6/1109 * - Caterpillar en de klauw van de Waalse Haan – Aanleiding om de twee landsdelen uit elkaar te halen -
.
DEEL 1
*
Maandag 5 september 2016
Zon 7u03-20u18
H Bertinus van Poperinge
*
3656 - ALS IK GROOT EN STERK ZAL WEZEN ZAL IK OP Z’N CLOTEN SLAAN…
*
Als naar gewonte

Zal de Waalse Haan klauwen….o, de kas der Vlamingen
*
*
Dat waren, als hij groot en sterk zou wezen, in het Lied van de Jonge Kikker waar die net vernomen had, dat zijn vader door de ooievaar was binnen geslokt, de woorden van het opschepperige kikkerjong. De dreigende woorden van een totaal onmachtige opschepper.
Bij Sjarel Michel I is die woede niets anders dan gekwetste eigenliefde door het inderdaad zeer pijnlijk optreden van de Amerikaanse Bazen die zijn uitgegaan van de ware verhoudingen. Zij hebben het voor het zeggen, zij beslissen a.h.w. over leven en dood en al die anderen zijn maar pluisjes in de wind. Lastige vliegen die ze afslaan. Wij Vlamingen maken dat in ons eigen land al bijna 200 jaar mee met de Franscouillons. Komt daarbij de vrees om (naar goede Waalse ervaringen) door de verbolgen maffia der syndicaten bijna gelyncht te zullen worden. Vandaar  de overdreven ‘Security’ bij de voorstelling. Sjarel Blaaskaak, op die post toegelaten door de  naïeve Vlaamse kiezer, zal wel het kwaadst zijn wegens die gemiste kans om de Bazen te gijzelen. De bedrogen bedrieger….
Zijn wraak zal dus zoet zijn. Niet zozeer jegens die cowboys uit Illionois, die hij toch niet aankan, maar tegen de geldbeugel der Vlamingen…. Met goedkeuring inderdaad, van de 2 ‘Staatsdragende Partijen’ in Vlaanderen en in naam der sacrosante solidariteit, dat spreekt vanzelf.
Hij, samen met de Waalse ‘President  Magniete, zal gezamenlijk de forcing voeren. Niet tegen de cowboys uit Amerika, maar tegen de windmolens, om te verbergen dat er aan recuperatie gedaan wordt lastens de Staatskas. En als naar gewoonte zullen de Vlamingen dus de nieuwe werklozen tot in alle eeuwen der eeuwen betalen…..
Voor de PS ten andere een welkome gelegenheid om een zoveelste Marshall Plan te ontplooien.
*
De klauw in de geldbeugel der Leeuw…

*


GEPLUKT BIJ
*
Ik ga Caterpillar bestrijden met al wat ik heb'
Premier Charles Michel is woest op de directie van Caterpillar over de sluiting van het filiaal in Gosselies. ‘Zowel de beslissing als de manier van communiceren is weerzinwekkend.’
‘Ik voel me op mijn ziel getrapt over de manier waarop de directie van Caterpillar haar Belgische arbeiders heeft behandeld’, zegt Charles Michel (MR). De premier heeft de reputatie van ijskonijn, maar voor zijn doen reageert hij uitzonderlijk emotioneel. ‘Een paar Amerikaanse directeurs zijn hier in het Engels botweg komen zeggen dat ze iedereen buitensmijten . En dat was het dan. Dit is echt geen manier van werken.’
Hoe had het dan wel moeten gebeuren?
Charles Michel: ‘Het is de gewoonte dat bedrijven de regering en de premier vooraf op de hoogte brengen van beslissingen met dit soort impact. Caterpillar heeft niets gezegd. Erger nog, toen ik de eerste geruchten opving, heb ik uitleg gevraagd van de bedrijfstop, wat me koud geweigerd is.'
    De mensen van Caterpillar hebben zich kromgebogen om een concurrentiële en performante fabriek te zijn. Baf. Dicht. Degoutant.
'Het besluit heb ik gisteren samen met de rest van het land vernomen. Ik vind de beslissing niet alleen onrechtvaardig, de manier van communiceren is ook bijzonder brutaal en wreed. Net omdat de directie zich zo heeft opgesteld, ga ik Caterpillar bestrijden met al wat ik heb.’
*


*
Ook ik voel mee met de simpele man en vrouw in de al zo erg getroffen streek van Charleroi. Maar of dit zal helpen om de daar heersende pretentie te milderen? Integendeel. En dus moeten er na de praatjes, maatregelen genomen worden
Het ijzer moet gesmeed worden als het heet is. Als iedereen inderdaad tot de vaststelling is gekomen, dat de PS de rattenvanger van Halen is gebleken, die niet alleen Wallonië, maar het hele land naar de afgrond leidt, dan is de tijd van handelen gekomen.
De enige manier om Wallonië uit zijn (geveinsde) lethargie te lichten, is het infuus van de Vlaamse miljarden-transfers naar daar, vastbesloten uit te trekken. Een beslissing door het Vlaamse Parlement te nemen, in een scenario zoals voorgedaan door de Caterpillar-Bazen. Onverwacht, fataal en definitief. Uiteraard met een klein leger ‘Security’ daar omheen. Misschien ook wel best de Staat van Beleg voor het hele land uit te roepen.
Wat ik nu ga zeggen, komt uit de mond van een Vlaams Nationalist enigszins ongewoon. Wallonië heeft in het verleden meer dan voldoende bewezen, een industriële Grootmacht te kunnen zijn, gebaseerd op de KMO. Het zijn die kwaliteiten die door de PS (met de beste bedoelingen?) ondergesneeuwd raakten. Groot was nooit groot genoeg en dus de hoogmoed voor de val.
Na de amputatie kan het genezingsproces dan ingaan. Zelfs de Sovjet Unie, het grote voorbeeld van de PS, is na de ondergang van het Communisme, terug een wereldmacht geworden. Uiteraard met andere Leiders.
‘Het Zuiden des Lands’ is dus in goed gezelschap om naar de heropleving toe te groeien. Maar dat gaat niet, zolang de gebraden kippen, die Vlaanderen tussen de 16 à 18 miljard Euro per jaar kosten, hen, liever lui dan moe, blijven in de open mond vliegen. Naast het PS-profitariaat der proletariërs, is er de gewone Waalse man en vrouw in de straat die als geen ander, recht hebben op erkenning.
Niet alleen is deze toestand om te leven van de krijg, geen goede oplossing, ze leidt daarenboven klaar en duidelijk op korte termijn naar de zelfmoord van de twee landsgedeelten.
Uiteraard zien de bestaande ‘Staatsdragende Partijen’ dat niet zo. Want wat wilt U: de goede oplossing betekent hun dood.
Maar wil dat dan zeggen, dat om hun dood uit te stellen, wij allemaal eerst moeten ondergaan? Dat wij ondertussen niet alleen de gesel van de islamisering moeten dulden, maar ons ook moeten laten dwingen in de ketens van deze Europese Verenigde Staten?
De Beschaving van ‘Het Avondland,’ even goeds die van Wallonië als een der armste regio’s, is doodziek en de enige remedie is leren opnieuw op eigen benen staan.
Klinkt het niet, zo botse het. Zalf strijken helpt niet meer als de ellebogen door Uw hemd zitten.
PS
Dat Caterpillar het slechte nieuws bracht als reactie op het krankzinnig voorstel van Olio di Poepo voor de 4-dagen werkweek met behoud van loon, zal wel geen toeval zijn. Reden te meer voor de tweede radicale klop met de hamer: de splitsing van het Land op de wijze voorgetoond door Tsjecho-Slowakije, waar beide landsdelen na verloop van tijd zeer welvarend zijn geworden.


*

*

Geen opmerkingen: