vrijdag 23 september 2016

3710



6/929 * - De koelkast-saga deint uit – De aanpak van de massa-immigratie kan dezelfde rol vervullen als de Groeninghe beek in 1302 – Geen Molenbeek maar Groeninghe beek -
.
DEEL 1
*
23 SEPTEMBER 2016
H.LINUS,
H. MATHUSALEM, patriach,
H. PATER PIO,
H. H.CONSTANS,
H. THECLA, Patrones der stervenden.
*

Jack komt thuis van de voetbalwedstrijd Brugge-Anderlecht.  Zijn vrouwe wil weten of het een mooie wedstrijd was. “we hebben gewonnen met 2-0”zegt Jack.  “en wie heeft de goals gemaakt?” vraagt ze nader.  “Ik zou da nie weten”, zegt hij, “ze stonden er al toen ik daar aankwam!”
*
3710 - HET IS NU ZAAK VAN HET HOOFD KOEL TE HOUDEN ZEKER TOT ER EEN NIEUWE PRESIDENT IS IN DE USA
*
Broedermoord?


Jet is ouder dan de straat….
*
*
De Grote Gids heeft op een persconferentie gezegd alle verantwoordelijkheid op hem te nemen.
Case closed? Moet hij dus de consequenties trekken door ofwel de troepen weer samen te trekken, of het licht uit te doen. Noch half noch heel: hij heeft het recht niet om Vlaanderen mee te sleuren in zijn pretenties.
De twee ‘dissidenten’ zetelen nu in de Kamer op het ezelbankje, achteraan helemaal boven, aan de rand van het halfrond. Als twee schurftige honden ver weg van de gewezen partijgenoten en (veiligheidshalve) zo ver mogelijk van de fractie van het Vlaams Belang. Ja Ja!! Heel goed. Voor ons aller gezondheid.
U weet toch dat Sieg Heil Bracke (NV-A), eigenlijk een louche vrijmetselaars figuur in de graai-politiek, daar als Kamervoorzitter de lakens én de dekens uitdeelt?
Neen, Grote Gids, mooi is dat allemaal niet. Maar het stof kan weer gaan liggen.
*

GEPLUKT BIJ 


Filip Dewinter: “Die interne twisten zijn dodelijk voor N-VA”
*
Aan leedvermaak willen de kopstukken van Vlaams Belang zich niet schuldig maken. Maar ze willen wel spreken uit ervaring.
VB-voorzitter Tom Van Grieken geeft liever geen commentaar op de gebeurtenissen bij de N-VA. Hij uit wel zijn bewondering voor de rechtlijnigheid van Vuye en Wouters en zet de deur open voor dissidenten: “Wie ons programma onderschrijft, is welkom.”
Filip Dewinter en Gerolf Annemans, oudgedienden van het Vlaams Blok en het Vlaams Belang, zijn minder voorzichtig. “Dit moest wel fout lopen”, zegt Dewinter. “Het is ook in onze partij gebeurd: niemand kon ons vloeren totdat we het zelf deden.”
Dewinter verwijst naar de interne twisten met Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke, die zijn partij uiteindelijk ten gronde richtten. En hij voorspelt: “Dit gaat ook bij de N-VA niet meer stoppen. Ook anderen zullen hun stem verheffen. De N-VA zal de mist ingaan door interne verdeeldheid. Alle elementen voor een klassiek Grieks drama zijn aanwezig. Dit kan dodelijk zijn voor een partij.”
Ook Gerolf Annemans zag het aankomen. “Het stilleggen van de communautaire kwestie is net zoals een ziek lichaam invriezen”, zegt hij. “Je weet nooit hoe het eraan toe is wanneer je het vijf of tien jaar later ontdooit. Diezelfde fout heeft de CVP in de jaren tachtig ook gemaakt. En kijk hoe het met die partij verder is gegaan.”
“Michel-II niet mogelijk”
Annemans ziet voorlopig nog geen implosie bij de N-VA. “Daarvoor is het nog te vroeg”, zegt hij. “Maar de tijd dat de N-VA de interne problemen onder de mat kon vegen, is nu voorbij. En dat vind ik goed nieuws, want eindelijk zal het debat over de toekomst van België en het onafhankelijke Vlaanderen weer in beweging komen. Ik denk niet dat een herhaling van de formule voor de regering Michel I na de verkiezingen van 2019 nog mogelijk zal zijn.”
*

*
*

*
Was het nu Racine of Corneille van de Franse klassieke literatuur die in Le Cid het einde van de veldslag in maar één enkele versregel beschreef?
Le combat cessa faute de combattants….
Het einde van deze veldslag in het land der weiden als Wiegende zeeën is nog niet voor vandaag, vrees ik. Maar het zit er aan te komen. Zou het kunnen dat de Leeuwen van 1302 de laatsten zullen geweest zijn waar de Vlamingen op de Leliaards inhakten, en niet op elkaar?
En hoe dat komt, denkt U, altijd maar weer al die onenigheid? Volgens mij ligt dat aan de Leiders, en niet aan de Volgelingen. En misschien ook al omdat er teveel Leiders zijn, en te weinig Volgelingen.
Maar dan begrijp ik niet waarom een partij die charismatische figuren als het duo Franck Vanhecke & M-R Morel overleefd heeft,  maar sterker dan ooit uit haar as is verrezen, geen nieuwe kansen krijgt. De BDWërs met Geert Boureois als residu van ID21 van Bert-den-Bleiter op kop, hebben nu eenmaal de trein gemist en schijnen op weg te zijn om het trieste verhaal van wijlen de volks Unie van Hugo Schitz herop te voeren. Als ze al de situatie overleven, betekent dat jaren tijdverlies voor Vlaanderen. Daarom moeten de gelederen gesloten worden, naar het voorbeeld van de slagveld-tactiek der Romeinen. Zij vochten zich als een wig doorheen de vijandelijke stellingen. En aan het einde van de weg … waren er geen vijanden meer over om te bevechten.

*
Als er nu, zoals in 1302, een zompig beekje de stormloop der Leliaards kon breken? Stel, ik zeg stel, stel dat de huidige massa-immigratie de rol van wijlen de Groeninghe-beek kon overnemen? Dan is de victorie toch dubbel of zelfs driedubbel?!!!! Waartoe een ‘Alternatief voor Duitsland’ kan leiden, moet ook in Vlaanderen kunnen: het land teruggeven aan het Eigen Volk. En als dan nog in de USA hetzelfde kon gebeuren?
En neen, dat is geen racisme zoals onze vijanden dat voorstellen, maar gewoon wettige zelfverdediging.
*

*

Geen opmerkingen: